Κολόμ : Ο ιδανικός αντί-Τζάκσον για τον Παναθηναϊκό (pics,vids)

Κολόμ : Ο ιδανικός αντί-Τζάκσον για τον Παναθηναϊκό (pics,vids)

Μετά το διαζύγιο του Παναθηναϊκού με τον Πιερ Τζάκσον οι Πράσινοι βρίσκονται σε αναζήτηση γκαρντ, εκτός αν μείνει με μονοετές ο Σάικς και to10.gr σας φέρνει στο «φως» την περίπτωση του Κίνο Κολόμ που ταιριάζει... γάντι στα «θέλω» του Γιώργου Βόβορα.

Μπορεί να μην είναι ελεύθερος, ωστόσο βρίσκεται σε αναζήτηση ομάδας. Ο Κίνο Κολόμ, βρίσκεται ακόμα στο ρόστερ της Βαλένθια, ωστόσο δεν υπολογίζεται από τον Χάουμε Πονσαρνάου, ο οποίος και έχει άλλους παίκτες… μπροστά από τον Ισπανό γκαρντ. Τελευταία ομάδα που έχει ενδιαφερθεί για την περίπτωση του είναι η Σαραγόσα.

Ωστόσο, αυτό μπορεί να ωφελήσει τον… Παναθηναϊκό. Αν φυσικά οι Πράσινοι επιλέξουν να κινηθούν για πόιντ γκαρντ και αν δεν μείνει με ετήσιο συμβόλαιο ο Κίφερ Σάικς. Ο πρωταθλητής κόσμου το 2019 με την εθνική του ομάδα θα μπορούσε να αποτελέσει μία εξαιρετική περίπτωση αντί-Τζάκσον για το σύνολο του Γιώργου Βόβορα και to10.gr σας εξηγεί το… γιατί.

Είναι «καθαρός» πλέι μέικερ, δεν ήταν ο Αμερικανός

Ο Πιερ Τζάκσον είναι ένα γνωστός παίκτης στο ευρωπαϊκό στερέωμα καθώς είχε κάνει την εμφάνιση του στην Ευρωλίγκα με τα χρώματα της Μακάμπι Τελ Αβίβ την σεζόν 2017-18. Και το βασικό του μειονέκτημα του για τη θέση «1» ήταν γνωστό. Ο Αμερικανός άσος δεν έχει την ευχέρεια να πασάρει σε ιδανικό επίπεδο για την διοργάνωση, αλλά αρέσκεται στο σκορ του ένας εναντίον ενός.

Ωστόσο, ο Κίνο Κολόμ είναι ακριβώς το… αντίθετο. Αποτελεί «καθαρό» άσο, βλέπει γήπεδο όντας ο καλύτερος πλέι μέικερ της Βαλένθια της περσινής σεζόν, αλλά και της Ούνικς Καζάν προ τετραετίας.

Τη χρονιά που μας πέρασε η στατιστική του στην Ευρωλίγκα καταγράφει 4.2 ασίστ ανά παιχνίδι. Κορυφαία του επίδοση σε αυτόν το τομέα οι έντεκα τελικές πάσες που έδωσε απέναντι στην Χίμκι. Έχει τη δυνατότητα μερικές φορές να… μιμείται τον Νικ Καλάθη με τις no look ασίστ του κάτι που μπορεί στο παιχνίδι να κάνει με μεγάλη ευκολία, όντας ένας από τους πιο χαρισματικούς παίκτες στο κομμάτι αυτό.

Αξιόπιστος σουτέρ, του λείπει η αθλητικότητα

Αποτελεί έναν γκαρντ που δεν μπορείς να τον αφήσεις ελεύθερο έξω από τα 6.75 μέτρα. Ο Κίνο Κολόμ μπορεί να μην είναι ένας κλασσικός σουτέρ γύρω από την περίμετρο, αλλά είναι «εγκληματικό» να του δίνεις χώρους. Και αυτό το έχουν «πληρώσει» και ο Ολυμπιακός, αλλά και ο Παναθηναϊκός.

Εκτός από το σουτ, ο Κολόμ είναι αξιόπιστος και στο «μπάσιμο» ειδικά αν βρει κενό χώρο. Λόγω του γεγονότος ότι είναι ένας έξυπνος παίκτης (γι’ αυτό και είναι άσος) μπορεί να κινείται στους χώρους όπου δεν υπάρχουν… αντίπαλοι αμυντικοί. Αναμφίβολα δεν μπορεί να κάνει… ζογκλερικά σαν τον Σκότι Ουίλμπεκιν, καθώς σ’ αυτό δεν τον βοηθάει η αθλητικότητα του (επιδράει και στην αμυντική του ικανότητα)

Είναι ένας πόιντ γκαρντ που δεν του αρέσουν σε μεγάλο βαθμό οι «επαφές», όπως πχ του Νεμάνια Νέντοβιτς και γι’ αυτό κόντρα στους πληρέστερους άσους και ημί-ψηλους της Ευρωλίγκας αντιμετωπίζει προβλήματα.

Όταν δίδαξε το pick n roll με τη βοήθεια του Λατάβιους Ουίλιαμς

Ένα από τα πλεονεκτήματα του Κίνο Κολόμ είναι το γεγονός ότι μπορεί να ανταποκριθεί σε pick n roll καταστάσεις κάτι που λείπει αυτή τη στιγμή από τον Παναθηναϊκό, καθώς ο μόνος που το έχει είναι ως ένα βαθμό ο Λευτέρης Μποχωρίδης.

Τη χρονιά που συνυπήρξε στην Ούνικς Καζάν (2016/17) μαζί με τον Λατάβιους Ουίλιαμς δίδαξαν στα παρκέ, αλλά και στην… κάμερα της Ευρωλίγκας την έννοια της συνεργασίας κοντού και ψηλού. Καθώς τότε το έκαναν με χαρακτηριστική άνεση.

Μάικ Τζέιμς, ένας από τους μεγαλύτερους θαυμαστές του

Καλοκαίρι 2018 και ο Κολόμ δεν βρίσκει συμβόλαιο από κάποια ομάδα της Ευρωλίγκας και αφήνει με την… απορία τον Μάικ Τζέιμς. Ο νυν άσος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και τότε της Αρμάνι αναρωτήθηκε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter γιατί κάποιος σύλλογος της Ευρώπης δεν απέκτησε τον Κολόμ.

Συμπερασματικά, μπορεί ο Κολόμ να μην ανήκει στην πρώτη βαθμίδα των γκαρντ της Ευρώπης. Μπορεί αυτή τη στιγμή να μην έχει ενεργό ρόλο στη Βαλένθια, λόγω των καλοκαιρινών μεταγραφών βλ. Χέρμανσον. Ωστόσο, αν ο Γιώργος Βόβορας πει πως μπορεί να βοηθήσει (το συμβόλαιο του είναι προσιτό) και έρθει στην Ελλάδα για το «τριφύλλι» τότε οι φίλαθλοι της ομάδας θα μπορούν να είναι σίγουροι πως στο «1» αγωνίζεται ένας καθαρός πλέι μέικερ με τα προτερήματα του και τα ελαττώματα του…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ