«Συντριβή» στη Βαρκελώνη για τον ΠΑΟ

«Συντριβή» στη Βαρκελώνη για τον ΠΑΟ

Βαριά ήττα με σκορ 98-71 γνώρισε ο Παναθηναϊκός από τη Μπαρτσελόνα στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» για την πρώτη αγωνιστική της Ευρωλίγκας πραγματοποιώντας κακή εμφάνιση. Οι «πράσινοι» ήταν ασύνδετοι, χωρίς οργάνωση, με κακή αμυντική λειτουργία, ήταν άστοχοι από την περιφέρεια και γνώρισαν τη συντριβή. Από την άλλη πλευρά οι Καταλανοί δέχθηκαν τα… δώρα των αντιπάλων τους και […]

Βαριά ήττα με σκορ 98-71 γνώρισε ο Παναθηναϊκός από τη Μπαρτσελόνα στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» για την πρώτη αγωνιστική της Ευρωλίγκας πραγματοποιώντας κακή εμφάνιση.

Οι «πράσινοι» ήταν ασύνδετοι, χωρίς οργάνωση, με κακή αμυντική λειτουργία, ήταν άστοχοι από την περιφέρεια και γνώρισαν τη συντριβή.

Από την άλλη πλευρά οι Καταλανοί δέχθηκαν τα… δώρα των αντιπάλων τους και με ηγέτη τον Κέβιν Σεραφέν που σημείωσε 24 πόντους κατάφεραν να φτάσουν σε μια εμφατική νίκη.

Στο πρώτο μέρος η Μπαρτσελόνα με τον Σεραφέν να δεσπόζει μέσα στις δυο ρακέτες είχε καταφέρει να επιβάλει το παιχνίδι της και να προηγείται με 9 πόντους διαφορά (29-20 στο 11’). Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε με τον Πασκουάλ να βάζει τη μπάλα κοντά στο καλάθι και να επιτίθεται από εκεί, μια και από το τρίποντο οι παίκτες του είχαν πάθει αφλογιστία.

Ετσι με το τέλος του δευτέρου δεκαλέπτου οι «πράσινοι» μείωσαν σε 40-35 σκορ με το οποίο οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια. Οι παίκτες του «τριφυλλιού» συνολικά είχαν κακές αντιδράσεις στην άμυνα ειδικά μέσα στη ρακέτα, 0/8 τρίποντα και μόλις 5 ασίστ, τις 3 εκ των οποίων ο Καλάθης.

Στο δεύτερο ημίχρονο όμως άρχισε η… κατρακύλα. Η Μπαρτσελόνα μέσα σε τρία λεπτά έκανε σερί 11-0 και ανέβασε τη διαφορά στους 16 πόντους (51-35) με τον Πρίσι να οργανώνει υποδειγματικά και τον Οριόλ να έχει πολύ καλές στιγμές.

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε αντίδοτο, καθώς υστερούσε σε δημιουργία και αναλωνόταν σε ατομικές προσπάθειες με τον Παππά. Η άμυνα των Καταλανών προσαρμόστηκε πάνω του και τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο εύκολα.

Η διαφορά ανέβηκε στους 22 πόντους (88-66 στο 38’0 με τον Σεραφέν να παίζει μόνος του μέσα στις δυο ρακέτες και να μην… ενοχλείται από το μαρκάρισμα των αντιπάλων του.

Οι Καταλανοί… πάτησαν το γκάζι και έφτασαν στο θρίαμβο με το τελικό 98-71.

Τα δεκάλεπτα: 24-20, 40-35, 65-54, 98-71

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Αλόνσο): Σεραφάν 24, Ρίμπας 11, Πρέσι 9, Χάνγκα 6, Ερτέλ 10, Βεζένκοφ, Οριόλα 10, Κόπονεν 5, Τόμιτς 2, Μερμάν 16.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 7, Ρίβερς 10, Παππάς 20, Ντένμον 1, Γκιστ 4, Βουγιούκας 2, Γκάμπριελ 2, Ογκαστ, Λοτζέσκι 7, Καλάθης 14, Αντετοκούνμπο 2.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ