Νίκλας : «Μπάσκετ δεν είναι μόνο η Α1 γυναικών και η Α2 αντρών»

Νίκλας : «Μπάσκετ δεν είναι μόνο η Α1 γυναικών και η Α2 αντρών»

Ο βοηθός προπονητή της γυναικίας ομάδα του Ολυμπιακού αλλα και της Εθνικής ομάδας γυναικών, Θάνος Νίκλας μίλησε αποκλειστικά στο 10.gr και στον Νικήτα Λαμπρόπουλο για την επανέναρξη της Α1 Γυναικών αλλα και για την έναρξη των προπονήσεων στην Α2 Ανδρών.

Η δράση στην Α1 Γυναικών επιστρέφει έπειτα από 4 μήνες. Η Πολιτεία αποφάσισε το πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας των γυναικών να αρχίσει ξανά το επόμενο Σαββατοκύριακο, μιας και οι ομάδες έχουν μπει σε ρυθμό προπονήσεων τους τελευταίους μήνες, περιμένοντας την επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Επιπλέον, σε ρυθμό προπονήσεων θα μπουν και οι ομάδες της Α2 Ανδρών. Η δεύτερη τη τάξει κατηγορία των ανδρών αναμένεται να επιστρέψει κι αυτή στη δράση άμεσα, καθώς οι ομάδες θα αρχίσουν προπονήσεις με σκοπό να αποκτήσουν ρυθμό, έτσι ώστε να επιστρέψουν στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις το συντομότερο δυνατό. Απαραίτητη προϋπόθεση για να ανάψει… πράσινο στο αίτημα των ομάδων η Πολιτεία ήταν η τήρηση του πρωτοκόλλου υγείας, ενώ κάθε ομάδα πρέπει να κάνει υποχρεωτικά τεστ ανίχνευσης Covid 19.

Έτσι, με αφορμή την επανέναρξη της Α1 Γυναικών, το 10.gr επικοινώνησε με τον βοηθό του Γιώργου Παντελάκη στον Ολυμπιακό και του Βασίλη Μασλαρινού στην Εθνική Γυναικών, Θάνο Νίκλα. Ο Έλληνας τεχνικός, ο οποίος διατελεί και χρέη προπονητή και τεχνικού συμβούλου στις Ακαδημίες Μπάσκετ Κοριτσιών του Ολυμπιακού, εξέφρασε την ελπίδα πως όλα θα κυλήσουν ομαλά και οι αθλητές θα έχουν μια υγιείς επανένταξη στους αγωνιστικούς ρυθμούς:

« Στις 19/2 και κατόπιν της συνεδρίασης των λοιμοξιολογων ανακοινώθηκε η έναρξη του πρωταθλήματος Α1 γυναικών μπάσκετ και η έναρξη προπονήσεων Α2 αντρών. Σίγουρα αυτό αποτελεί μετά από πολύ καιρό απραξίας, αχτίδα ελπίδας για επιστροφή στη κανονικότητα. Ευελπιστώ από εδώ και πέρα όλα να κυλήσουν ομαλα και να έχουμε μια υγιη επανένταξη στους αγωνιστικούς ρυθμούς.

Ήταν κάτι που περιμέναμε καιρό, αλλά εδώ θέλω να τονίσω πως θα πρέπει να δούμε αυτή την επανένταξη σα ένα μικρό παράθυρο που άνοιξε και να ευχηθώ γρήγορο άνοιγμα γενικά του αθλητισμού», ενώ συνέχισε τονίζοντας πως μπάσκετ δεν είναι μόνο η Α1 γυναικών και η Α2 αντρών αλλα και οι χαμηλότερες κατηγορίες: «Μπάσκετ δεν είναι μόνο η Α1 γυναικών και η Α2 αντρών, σίγουρα θα πρέπει να προχωρήσουμε και στο άνοιγμα όλων των υπολοίπων κατηγοριών και των ακαδημιών. Γνωρίζω ότι όλο αυτό δεν είναι δυνατόν να γίνει μαζικά αλλά εύχομαι τώρα που έγινε η αρχή να συνεχίσουμε κάθε βδομάδα με κάτι ακόμη. Είναι ευθύνη όλων μας να συνεχίσουμε να παλεύουμε γιαυτό και να μην επαναπαυομαστε.»

Επιμέλεια: Νικήτας Λαμπρόπουλος

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ