Ολυμπιακός : Η Φοντέν και τα… αλλοιωμένα πρωταθλήματα

Ολυμπιακός : Η Φοντέν και τα… αλλοιωμένα πρωταθλήματα

Σε μια δύσκολη περίοδο, ο Ολυμπιακός συνεχίζει να φέρνει στη χώρα μας παίκτριες πολύ υψηλού επιπέδου, όπως είναι η Νάταλι Φοντέν  - Οπου μπορούσαν οι Ερυθρόλευκοι έκαναν κινήσεις και ανέβηκαν επίπεδο. Στα… αλλοιωμένα πρωταθλήματα ήταν αδύνατο να επενδύσουν.

Σε μια σπουδαία μεταγραφική κίνηση προχώρησε η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού, με τις πρωταθλήτριες να προσθέτουν στο ρόστερ τους την Σουηδέζα φόργουονρτ, Νάταλι Φοντέν.

Μια μεταγραφή την οποία είχε αποκαλύψει to10.gr στις 2 Φεβρουαρίου. Όπως είχατε διαβάσει στο σχετικό ρεπορτάζ, οι Ερυθρόλευκοι τα είχαν βρει σε όλα με την Φοντέν, προκειμένου η Σκανδιναβή να αντικαταστήσει την Τάγια Ρέιμερ, που αποχώρησε για την Ιταλία και το μόνο που απέμενε για να ενεργοποιήσουν τη συμφωνία ήταν να αρχίσει το πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών.

Πριν από λίγες ώρες ανακοινώθηκε ότι το πρωτάθλημα αρχίζει και το μεσημέρι της Τρίτης (23/3) ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την απόκτηση της Νάταλι Φοντέν. Οι Ερυθρόλευκοι έκαναν μία σπουδαία κίνηση, δείγμα της επιθυμίας τους να κατακτήσουν έναν ακόμα τίτλο στον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Ολο αυτό το διάστημα μπορεί να μην υπήρχε δράση, αλλά οι Πειραιώτες δούλευαν συνεχώς με στόχο τη βελτίωση του ρόστερ του και τη δυνάμωσή του.

Η διοίκηση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού δεν αφήνει τίποτα στην τύχη του. Οπου έχει τη δυνατότητα προχωράει σε κινήσεις, που κάνουν τις ομάδες του συλλόγου καλύτερες. Σε μια δύσκολη περίοδο, όπως είναι αυτή που διανύουμε λόγω της πανδημίας, συνεχίζει να επενδύει και να φέρνει στη χώρα μας παίκτριες πολύ υψηλού επιπέδου, όπως είναι η Φοντέν. Μια μεταγραφή που ανεβάζει επίπεδο τη γυναικεία ομάδα του συλλόγου και την κάνει αυτόματα φαβορί για το πρωτάθλημα.

Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός ποτέ δεν έπαψε να επενδύει και να βελτιώνει τις ομάδες του. Δεν σταμάτησε να προσπαθεί να φέρει στην Ελλάδα παίκτες και παίκτριες υψηλού επιπέδου. Για να συμβεί αυτό όμως θα πρέπει να υπάρχουν και οι κατάλληλες συνθήκες. Όπως έγινε με την Α1, σε αντίθεση με τα αλλοιωμένα πρωταθλήματα των βόλεϊ γυναικών και του χάντμπολ ανδρών, στα οποία οι μεταγραφικές περίοδο ολοκληρώθηκαν ενώ τα πρωταθλήματα ήταν στον «πάγο» και συζητιόταν η επανεκκίνηση της αγωνιστικής δραστηριότητας.

Συγκεκριμένα, στο βόλεϊ Γυναικών το μεταγραφικό παράθυρο ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο, όταν άρχισαν οι συζητήσεις για την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Αφού είχαν διαλυθεί τα πάντα και όλες οι ποιοτικές παίκτριες που αγωνιζόντουσαν στη χώρα μας είχαν αποχωρήσει από την Ελλάδα για να παίξουν σε άλλα πρωταθλήματα, που συνεχιζόντουσαν κανονικά. Όπως αυτό της Κύπρου.

Το ίδιο και στο χάντμπολ. Ο Ολυμπιακός είδε πρωτοκλασάτους παίκτες του να αποχωρούν από τη χώρα μας, λόγω αβεβαιότητας. Δεν μπορούσαν να περιμένουν πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα και προτίμησαν να φύγουν για να παίξουν σε άλλες χώρες. Το παράθυρο μεταγραφών έκλεισε στα τέλη Φεβρουαρίου, όταν κανείς δεν γνώριζε εάν, πως και πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα.

Ποιος ξένος αθλητής ή αθλήτρια υψηλού επιπέδου θα έμπαινε σε συζητήσεις με έναν σύλλογο για να παίξει σε ένα πρωτάθλημα, το οποίο κανείς δεν ήξερε εάν θα διεξαχθεί. Πότε θα ξεκινήσει και με ποιον τρόπο θα πραγματοποιηθεί. Χωρίς τις απαραίτητες εγγυήσεις για την επανέναρξη και ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος, ποιος ξένος αθλητής θα δεχόταν να έρθει στη χώρα μας;

Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός έδειξε σοβαρότητα και σεβασμό στους αθλητές και τις αθλήτριές του καθόλη τη διάρκεια της αγωνιστικής απραξίας. Οι Ερυθρόλευκοι δεν έδωσαν φρούδες ελπίδες σε κανέναν και δεν στάθηκαν εμπόδιο σε κανέναν αθλητή και σε καμία αθλήτρια τους, που βλέποντας την κατάσταση ζήτησε να φύγει από την Ελλάδα για να παίξει σε άλλο πρωτάθλημα.

Οπου μπορούσε και δεν υπήρχε ξεκάθαρη αλλοίωση έκανε το καλύτερο δυνατό, με χαρακτηριστικό το παράδειγμα της Φοντέν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ