Τσαρτσαρής: «Ο Παναθηναϊκός του 2009 είναι στο Top3»

Τσαρτσαρής: «Ο Παναθηναϊκός του 2009 είναι στο Top3»

Ο Κώστας Τσαρτσαρής εξέφρασε τον θαυμασμό του για τον Βασίλη Σπανούλη και εξήγησε γιατί ο Παναθηναϊκός δεν πήγε καλά στη φετινή Euroleague.

Μία από τις τρεις πληρέστερες ομάδες όλων των εποχών χαρακτήρισε τον Παναθηναϊκό του 2009 ο Κώστας Τσαρτσαρής. Ο παλαίμαχος σέντερ μίλησε για τη φετινή παρουσίας της πρώην ομάδας του, ενώ εξέφρασε τον θαυμασμό του για τον Βασίλη Σπανούλη.

Οι δηλώσεις του Τσαρτσαρή στην ΕΡΤ 3 και την εκπομπή «Τζάμπολ»:

Για τα πολλά τρόπαια που έχει πάρει στη καριέρα του: «Ήμουν πολύ τυχερός γιατί υπήρχαν άνθρωποι που μου έμαθαν σωστά το μπάσκετ. Επίσης είχα την τύχη να βρεθώ δίπλα σε σπουδαίους αθλητές και μαζί με άξιους προπονητές δημιουργήσαμε πολύ καλές ομάδες που μπόρεσαν να διεκδικήσουν τίτλους».

Για το αν η ομάδα του 2009 ήταν η καλύτερη: «Θα συμφωνήσω αν το δούμε από πλευράς ρόστερ και από απόδοσης, μετά τον Ιανουάριο. Λίγοι θα θυμούνται ότι η ομάδα για τρεις μήνες δεν πήγαινε καλά. Η εικόνα δεν ήταν ανάλογη, αλλά με πολύ δουλειά και με μπόλικα μπινελίκια από τον προπονητή βρήκαμε τον δρόμο μας. Θεωρώ ότι αυτή η ομάδα θα μπορούσε να είναι στο Top 3».

Για το τι φταίει για τον αποκλεισμό τον ελληνικών ομάδων: «Όλα παίζουν ρόλο. Προφανώς το μπάτζετ είναι σημαντικό και λίγες είναι οι ομάδες που μπορούν να υπερπηδήσουν το εμπόδιο αυτό. Η φετινή χρονιά έχει και την ιδιαιτερότητα του κορωνοϊού. Ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός, που έχουν δυνατές έδρες και στηρίζουν πολλά στον κόσμο τους, έχασαν κάποια παιχνίδια γι’ αυτό τον λόγο».

Για το φορμάτ της Euroleague: «Το παλαιότερο σύστημα που οι θέσεις έβγαιναν από τα πρωταθλήματα, ήταν πιο δίκαιο. Όλες οι ομάδες σε κάθε χώρα είχαν κίνητρο να δημιουργήσουν ανταγωνιστικά ρόστερ. Γι’ αυτό βλέπουμε τώρα πρωταθλήματα δύο και τριών ταχυτήτων, διότι αρκετές ομάδες, δεν θέλουν να επενδύσουν».

Για τον φετινό Παναθηναϊκό και τον αποκλεισμό στη Euroleague: «Το μπάτζετ είναι σημαντικό. Ο Παναθηναϊκός έχει κάποιους παίκτες από το πάνω ράφι, ωστόσο τα κομμάτια του παζλ δεν είναι ομοιόμορφα. Επιπλέον είναι και η αλλαγή προπονητή που πολλές φορές δεν βοηθάει, ενώ ο κορωνοϊός δεν άφησε την ομάδα να βρει ρυθμό».

Για το αν σκεφτόταν τον Διαμαντίδη στη θέση του GM: «Όχι, ούτε αυτός το σκεφτόταν. Γνωρίζω όμως ότι θα ήθελε να ζει όλο αυτό που ζούσε τόσα χρόνια, όταν ήταν παίκτης. Μιλάει εκεί που πρέπει να μιλήσει, έχει χαμηλό προφίλ, είναι ο Διαμαντίδης που όλοι ξέρουμε. Χρόνο με το χρόνο θα γίνεται καλύτερος».

Για τον Μήτογλου: «Με τον Ντίνο έχουμε μία σχέση, είχαμε συνεργαστεί και ένα διάστημα. Είναι ένα παιδί που έχει πολλά να δώσει και είναι ένα στοίχημα για τον Παναθηναϊκό το αν θα παραμείνει, γιατί έχει πολλά πράγματα να προσφέρει».

Για τους μεγάλους σε ηλικία παίκτες, όπως ο Γκασόλ και ο Σπανούλης: «Τους θαυμάζω. Το ότι σταμάτησα πιο νωρίς εγώ ή κάποια άλλα παιδιά δεν σημαίνει κάτι. Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός. Εμείς ήμασταν μία φουρνιά που δεν ζήσαμε καλοκαίρι για δέκα χρόνια, λόγω της Εθνικής ομάδας και προέκυψαν τραυματισμοί. Δεν είμαστε ΝΒΑ να τελειώνει η σεζόν Απρίλη».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ