Βασίλης Σπανούλης: Η σωστή ερώτηση και οι δύο απαντήσεις για το μέλλον του

Βασίλης Σπανούλης: Η σωστή ερώτηση και οι δύο απαντήσεις για το μέλλον του

Η λάθος ερώτηση για τον Kill Bill είναι εάν θα πάει στο Προολυμπιακό. Η σωστή, που δίνει δύο απαντήσεις είναι «τι κάνει αυτόν τον καιρό ο Σπανούλης;».

Πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται «τι θα κάνει ο Βασίλης Σπανούλης, θα πάει στο Προολυμπιακό;». Η σωστή ερώτηση, όμως, δεν είναι αυτή. Η σωστή απάντηση κρύβεται σε άλλη απορία. «Τι κάνει αυτή την εποχή ο Βασίλης Σπανούλης;» είναι η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου. Ερώτηση που προσφέρει όχι μία, αλλά δύο απαντήσεις, αναφορικά με το μέλλον.

Τι κάνει ο Σπανούλης, λοιπόν, αυτό το διάστημα; Ό,τι έκανε σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του και έφτασε να είναι ο απόλυτος θρύλος της Ευρωλίγκας και του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Κάνει προπονήσεις. Ατελείωτες προπονήσεις. Πολύωρες. Σκληρές. Καθημερινές. Και φυσικά, στοχευμένες. Διότι αυτή είναι η διαφορά του με όλους τους υπόλοιπους. Δεν προπονείται όπως το έκανε πριν 3-6-10 χρόνια. Προπονείται με βάση τις ανάγκες του σήμερα. Με βάση του τι χρειάζεται τώρα το σώμα του, αλλά και ο τρόπος παιχνιδιού του.

Αυτοί που ξέρουν τον Σπανούλη, έχουν καταλάβει ήδη ότι θα δώσει την τελευταία του παράσταση σε εθνικό επίπεδο. Εστω και στα 39 του θα είναι εκεί. Για να κλείσει την καριέρα του εκεί που την ξεκίνησε σε επίπεδο εθνικής Ανδρών. Ο Kill Bill τίμησε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα από το 2000 έως και το 2015. Το ντεμπούτο του με την Εθνική έγινε το 2004, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας! Συνολικά έχει συμμετάσχει σε 145 επίσημους αγώνες της επίσημης αγαπημένης, πετυχαίνοντας 1.486 πόντους (10.2 μέσο όρο).

Ο Σπανούλης, που υπηρετεί την Εθνική σε από τα 18 του, θέλει να κλείσει την διεθνή του παρουσία με μια προσφορά στη χώρα του. Εξάλλου, από το 2000, όταν και έκανε το ντεμπούτο του στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης εφήβων (σ.σ. χάλκινο μετάλλιο), δεν έλειψε ποτέ. Παρά μόνο όταν ανακοίνωσε το «τέλος».

Η δεύτερη απάντηση δεν έχει δοθεί ακόμη, αλλά είναι ηλίου φαεινότερο που οδεύει το πράγμα. Ο Σπανούλης αισθάνεται καλά. Πιστεύει ότι μπορεί να προσφέρει. Πιστεύει ότι μπορεί να είναι ανταγωνιστικός στο κορυφαίο επίπεδο. Πιστεύει ότι είναι ακόμη αρκετά δυνατός, γρήγορος, προσηλωμένος και διψασμένος ώστε να συνεχίσει. Και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι συνεχίζει να προπονείται και να δουλεύει σαν να μην υπάρχει αύριο.

Η παραμονή του στον Ολυμπιακό ή όχι, θα είναι μια συλλογική απόφαση. Ο ίδιος θα καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον Παναγιώτη και τον Γιώργο Αγγελόπουλο και όπως πάντα, θα πουν τα σωστά λόγια, από τα οποία θα προκύψει το μέλλον. Διότι όταν οι τρεις τους κάθονται στο ίδιο τραπέζι, πάντα η λύση βρίσκεται και πάντα είναι για το καλό του Ολυμπιακού. Και σε συνεννόηση με τον Γιώργο Μπαρτζώκα, θα γίνουν όλα όπως πρέπει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ