Ταξίδι στ’ αστέρια: Τι είπαν οι συντελεστές της ταινίας (vid)

Ταξίδι στ’ αστέρια: Τι είπαν οι συντελεστές της ταινίας (vid)

Πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου της ταινίας "Ταξίδι στ' αστέρια" που αφορά τον μπασκετικό Παναθηναϊκό και την οικογένεια Γιαννακόπουλου.

Πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και των συντελεστών της ταινίας «Ταξίδι στ’ αστέρια» στην κεντρική σάλα του ΟΑΚΑ. Μια ταινία για την ιστορία του μπασκετικού Παναθηναϊκού, η οποία θα κάνει πρεμιέρα στις 27 Ιουνίου μέσω live streaming, ενώ τον Σεπτέμβριο θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους.

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Τάκης Τριαντόπουλος, στάθηκε στην παρουσία της οικογένειας Γιαννακόπουλου, ενώ εκείνος, που είπε τα περισσότερα ήταν ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος της ταινίας, Χρήστος Δήμας: «Ήταν ένα ταξίδι τριών χρόνων. Ευχαριστώ την ομάδα και όλους όσους ήταν κοντά μας όλα αυτά τα χρόνια. Είχε διάφορες προκλήσεις. Επειδή είναι τα 100 χρόνια, έπρεπε να περάσουμε την ιστορία, αλλά να βάλουμε και ένα συναισθηματικό νήμα. Να καταλάβουμε τι κάνει την ομάδα μεγάλη. Ήθελα να βρω αυτά τα βλέμματα, που ενώ νομίζουμε ότι μιλάμε για μπάσκετ, τελικά μιλάμε για κάτι παραπάνω».

Ο Χρήστος Δήμας αναφέρθηκε και στο κεφάλαιο του Ζέλικο Ομπράντοβιτς: «Ο Γιώργος Γάλλος, που παίζει τον ρόλο, είδε πολλές ώρες τον Ομπράντοβιτς, κοιμόταν και έβλεπε τον Ομπράντοβιτς. Του παραπονέθηκαν και στις «Άγριες Μέλισσες», ότι δεν ήταν συγκεντρωμένος εκεί. Έπρεπε να μάθει αγγλικά, αλλά με σέρβικη προφορά. Δεν μίλησα με τον Ομπράντοβιτς. Υπάρχει μία δυσκολία. Προσπάθησα να δώσω ένα κομμάτι για τον Ομπράντοβιτς. Ο ρόλος του είναι 40 λεπτά στην ταινία. Ή θα εγκλωβιστείς στο θέλω ή μπορεί να πάρεις πολλές πρωτοβουλίες. Θα είναι από τα μεγαλύτερα τεστ, όταν δει την ταινία ο Ζοτς. Υπάρχει προπονητική σκέψη».

Η Αννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, που υποδύεται την γραμματέα του Παύλου Γιαννακόπουλου, είπε: «Υποδύομαι τη Στέλλα, το δεξί χέρι του Παύλου Γιαννακόπουλου. Ο ρόλος είχε μια δυναμική και νομίζω πως έπαιρνε από την δυναμική παρουσία του Παύλου Γιαννακόπουλου. Όταν διάβασα το σενάριο, παρασύρθηκα από την ιστορία».

Ο Χρήστος Πλαϊνης, που υποδύεται τον αείμνηστο σούπερ παίκτη, Γιώργο Κολοκυθά, τόνισε: «Έπαιζα μπάσκετ μικρός, δεν είμαι άσχετος. Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό το κάλεσμα, αν και πρέπει να πω ότι είμαι Ολυμπιακός. Χάρηκα για τον άνθρωπο που μου ανέθεσε ο Χρήστος Δήμας. Θυμάμαι την πρώτη μέρα των γυρισμάτων στον Τάφο του Ινδού. Ένα υπέροχο σενάριο, υπέροχοι άνθρωποι και είμαι ευγνώμων που είμαι μέλος αυτής της ταινίας».

Οσον αφορά στον Αργύρη Πανταζάρα, που έχει τον ρόλο του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, είπε: «Εχω την αίσθηση ότι μπορούσα και καλύτερα. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να κάνεις έναν άνθρωπο που περπατάει ανάμεσα μας. Το κομμάτι αυτό (ο ρόλος του Δημήτρη Γιαννακόπουλου) είναι που φέρνει το αύριο και ο κορμός είναι το παρελθόν… Είμαι χαρούμενος που είμαι μέλος αυτής της ομάδας».

Τον συντονισμό έκανε ο δημοσιογράφος, Παύλος Τσίμας, γέννημα-θρέμμα Παναθηναϊκός, και ο οποίος είπε μεταξύ άλλων: «Είναι μια ταινία που έχει ένα εξαιρετικά καλό καστ, έχει εξαιρετική φωτογραφία, εξαιρετικό μοντάζ. Για κάποιον σαν και εμένα, που είναι φίλαθλος του Παναθηναϊκού και μεγάλωσε στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας, είναι μια ταινία που προκαλεί συγκίνηση. Είναι μια ταινία που θα βρει τον δρόμο για το ευρύτερο κοινό, έτσι ώστε τα 100 χρόνια του μπάσκετ του Παναθηναϊκού να ταράξει λίγο τα νερά».

H ταινία θα προβάλλεται από τον Σεπτέμβριο στους κινηματογράφους, ωστόσο, την 27η Ιουνίου θα είναι στη διάθεση του κοινού μέσω Online Streaming στο viva.gr προκειμένου να μπορέσουν να την παρακολουθήσουν και οι Έλληνες της ομογένειας.

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ

Πρωταγωνιστούν: Δάνης Κατρανίδης, Θέμης Πάνου, Αργύρης Πανταζάρας, Γιώργος Γάλλος, Βαγγέλης Μουρίκης, Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Gilles Touchais, Μάρκος Λεζές, Δάφνη Λαμπρόγιαννη, Νίκος Αρβανίτης, Τάσος Ιορδανίδης, Ιωάννα Πηλιχού, Χρήστος Πλαΐνης, Βαγγέλης Αλεξανδρής, Γιώργος Γεροντιδάκης, και ο Κώστας Αποστολάκης. Φιλική Συμμετοχή: Ζέτα Μακρυπούλια.

Σενάριο – Σκηνοθεσία: Χρήστος Δήμας

Executive Producer: Βίκυ Λάσκαρη

Εκτέλεση Παραγωγής: Πάνος Παπαχατζής

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Κώστας Τριανταφύλλου

Μοντάζ: Στέλλα Φιλιπποπούλου

Μουσική: Νίκος Κυπουργός

Σκηνικά: Κική Πίττα

Κοστούμια: Κατερίνα Ζούρα

Ηχοληψία: Ντίνος Κίττου

Σχεδιασμός Ήχου: Νίκος Κωνσταντίνου

Μίξη Ήχου: Κώστας Φυλακτίδης

Οργάνωση Παραγωγής: Δημήτρης Γκάνος

Διεύθυνση Παραγωγής: Γιάννης Καραντάνης

Μακιγιάζ: Δήμητρα Γιατράκου

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ