Ντιάντρε Έιτον: Στον δρόμο των Ίρβινγκ και Μάρτιν

Ντιάντρε Έιτον: Στον δρόμο των Ίρβινγκ και Μάρτιν

Ο Ντιάντρε Έιτον μπαίνει απόψε σε ένα κλειστό κλαμπ παικτών του ΝΒΑ που είχαν επιλεχθεί ως νούμερο 1 στο ντραφτ και με την πρώτη έφτασαν στον τελικό.

Οι φετινοί Σανς αναμφίβολα έχουν ως πρώτα βιολιά τους Ντέβιν Μπούκερ και Κρις Πολ. Ο Ντιάντρε Έιτον είναι το επόμενο γρανάζι του καλοκουρδισμένου συνόλου του Μόντι Γουίλιαμς.

Ο Μπαχαμέζος σέντερ είναι από τις βασικές αιτίες της ανοδικής πορείας των «ήλιων» και στην πρώτη του εμφάνιση στα playoffs αριθμεί ως τώρα 16.2 πόντους και 11.8 ριμπάουντ σε 16 αγώνες. Μάλιστα θα θυμάται για καιρό το νικητήριο alley hoop κάρφωμα στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς των τελικών της δυτικής περιφέρειας κόντρα στους Λος Άντζελες Κλίπερς, αξιοποιώντας την αργοπορία του Ίβιτσα Ζούμπατς και το καλό σκριν του Μπούκερ.

Χάρη και σε αυτό το καθοριστικό καλάθι οι Σανς έφτασαν στους τελικούς για τρίτη φορά στην ιστορία τους και πρώτη μετά το 1993. Έτσι ο Έιτον θα παίξει για πρώτη φορά στην καριέρα του σε τελικούς στην πρώτη αγωνιστική περίοδο που φτάνει πέρα από τον Απρίλιο για εκείνον, ακολουθώντας τα χνάρια άλλων 2 κυρίων που όντας νο1 draft picks κατάφεραν να φτάσουν στους τελικούς στην πρώτη τους συμμετοχή στην postseason. Αναφερόμαστε φυσικά στους Κένιον Μάρτιν και Κάιρι Ίρβινγκ.

Κένιον Μάρτιν, 2002

Ο Κένιον Μάρτιν επιλέχθηκε ως νο1 στο ντραφτ του 2000 από τους Νιου Τζέρσεϋ Νετς και κατάφερε με το καλημέρα να κερδίσει τις εντυπώσεις με τα αθλητικά του προσόντα και το μαχητικό του πνεύμα. Στην 1η του χρονιά ως ρούκι σημείωσε μέσους όρους της τάξης των 12 πόντων και 7.4 ριμπάουντ, αριθμοί που του χάρισαν μία θέση στην κορυφαία πεντάδα των rookies της σεζόν 2000-2001.

Kenyon Martin Net Worth | Celebrity Net Worth

Η έλευση του Τζέισον Κιντ την επόμενη σεζόν έμελλε να αλλάξει την πορεία των Νετς, με τον Μάρτιν να ανεβάζει κατακόρυφα την απόδοσή του, έχοντας δίπλα του τον κορυφαίο τότε point guard της Λίγκας. Ήδη από την πρώτη τους σεζόν ως συμπαίκτες, οδήγησαν την ομάδα του Νιου Τζέρσεϋ στους τελικούς του ΝΒΑ, όπου «σκουπίστηκαν» όμως από τους Λέικερς των Σακίλ και Μπράιαντ.

Ο νεαρός φόργουορντ ήταν καθοριστικός στην πρώτη του συμμετοχή στην postseason με μέσους όρους που άγγιζαν τους 17 πόντους και τα 6 ριμπάουντ. Μάλιστα ήταν ο κορυφαίος των Νετς στον 6ο αγώνα κόντρα στους Μπόστον Σέλτικς, στους τελικούς της Ανατολικής Περιφέρειας, σημειώνοντας 16 πόντους, οδηγώντας την ομάδα του στην νίκη που της έδωσε και το εισιτήριο για τους τελικούς του ΝΒΑ.

Κάιρι Ίρβινγκ, 2015

Ο «Uncle Drew» επιλέχθηκε στο νο1 του ντραφτ του 2011 από τους Κλίβελαντ Καβαλίερς, για την πρώτη του συμμετοχή όμως στα playoffs, έπρεπε να περιμένει την επιστροφή του Λεμπρόν Τζέιμς το καλοκαίρι του 2014. Με τον «Βασιλιά» πίσω στο σπίτι του οι Καβαλίερς επέστρεψαν στα playoffs, ύστερα από απουσία 4 ετών. Εκεί έλαμψε για πρώτη φορά στην postseason το άστρο του Ίρβινγκ, δείχνοντας πόσο clutch παίκτης είναι. Οι Καβς έφτασαν, χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα, στους τελικούς του ΝΒΑ, εκεί όπου βρήκαν αντιμέτωπους τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς.

Kyrie Irving is his best self in the NBA playoffs, says Cavs GM -  SBNation.com

Η μοίρα όμως έπαιξε άσχημο παιχνίδι στον Ίρβινγκ και στους Καβαλίερς, καθώς ο νεαρός γκαρντ τραυματίστηκε στην παράταση του 1ου τελικού και έμεινε εκτός για το υπόλοιπο της σειράς. Φυσικά, την απουσία του Ίρβινγκ εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο οι Γουόριορς, οι οποίοι στέφθηκαν πρωταθλητές, επικρατώντας των Καβς με 4-2.

Ο νεαρός point guard είχε 19 πόντους και 4 ασίστ μέσο όρο στην πρώτη του εμφάνιση στα playoffs. Οι Καβαλίερς κατάφεραν να πάρουν ρεβάνς τον επόμενο χρόνο με τον «Uncle Drew» να πετυχαίνει ένα από τα πιο ιστορικά καλάθια στην ιστορία του ΝΒΑ, δίνοντας τον τίτλο στην ομάδα του κόντρα στους Γουόριορς, του 73-9, μέσα στο Όκλαντ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ