Η παγκόσμια ημέρα του Κέβιν Ντουράντ (vids)

Η παγκόσμια ημέρα του Κέβιν Ντουράντ (vids)

Αν υπάρχει μία μέρα σήμα κατατεθέν του Κέβιν Ντουράντ, τότε αυτή είναι σίγουρα η 7η Ιουλίου. Μια ημερομηνία κατά την οποία ο 32χρονος σταρ συνηθίζει να αλλάζει τις ισορροπίες του ΝΒΑ.

Ο Κέβιν Ντουράντ αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους σκόρερ στην ιστορία του ΝΒΑ ενώ παράλληλα σαν ιδανικός επαγγελματίας πάντοτε έθετε ως βασικό κριτήριο το καλύτερο δυνατό μέλλον για τον εαυτό του και την καριέρα του. Μπορεί χθες να μην συνέβη κάτι συνταρακτικό όμως η 7η Ιουλίου είναι μια ξεχωριστή ημερομηνία για τον ίδιο αφού για κάποιον άγνωστο λόγο συνηθίζει να υπογράφει και επίσημα με τις ομάδες του και να αλλάζει τις ισορροπίες ολόκληρου του πρωταθλήματος.

 

Έπειτα από μια πικρή 2015-16 σεζόν με τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, ο Κέβιν Ντουράντ αφήνει τον άλλοτε καλό του φίλο Ράσελ Γουέστμπρουκ για να συμφωνήσει με την ομάδα που τον απέκλεισε στους τελικούς της Δυτικής Περιφέρειας προ μερικών εβδομάδων, τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς. Οι δύο πλευρές έδωσαν και επίσημα τα χέρια στις 7 Ιουλίου του 2016 θέτοντας την αρχή για το back-to-back πρωταθλημάτων του 2017 και του 2018. Στην πρώτη του χρονιά και όντας μέλος μιας σπουδαίας τετράδας μαζί με τους Στέφεν Κάρι, Κλέι Τόμπσον και Ντρέιμοντ Γκριν, ηγήθηκε της προσπάθειας του Γκόλντεν Στέιτ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος με τον ίδιο να αναδεικνύεται MVP των τελικών κόντρα στους Κλίβελαντ Καβαλίερς. Η επόμενη σεζόν κρίθηκε εξίσου επιτυχημένη. Στο ίδιο έργο θεατές, με τον «KD» να οδηγεί τους Γουόριορς στην «σκούπα» με 4-0 επί των Καβαλίερς για τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο.

 

Το καλοκαίρι του ’18 εκπνέει το διετές συμβόλαιό του αξίας 54.3 εκατομμυρίων δολαρίων και μένει ελεύθερος. Όχι όμως για πολύ καθώς αποφάσισε να παραμείνει κάτοικος του Σαν Φρανσίσκο με έναν και μοναδικό στόχο, την κατάκτηση του three-peat με τους «Πολεμιστές». Το αξιοσημείωτο της υπόθεσης: Υπέγραψε ξανά στις 7 Ιουλίου όπως και πριν δύο χρόνια. Παρόλα αυτά, λόγω των πολλών τραυματισμών που αντιμετώπισαν τη σεζόν 2018-19, οι Γουόριορς δεν κατάφεραν να φτάσουν στο τρίτο συνεχόμενο πρωτάθλημα και το χειρότερο απ’όλα ήταν τόσο η ρήξη χιαστού που υπέστη 0 Κλέι Τόμπσον όσο και η ρήξη αχιλλείου τένοντα που υπέστη ο Ντουράντ βυθίζοντας στο άγνωστο και την αμφισβήτηση την πορεία της καριέρας του.

 

Ο ίδιος είχε καταλάβει πως η σχέση του με την ομάδα της Καλιφόρνια είχε έρθει στο τέλος της και πήρε την απόφαση να αλλάξει περιβάλλον και παραστάσεις. Το καλοκαίρι του 2019, ο ταλαντούχος φόργουορντ μαζί με τον Καϊρί Έρβινγκ αποφάσισαν να συνθέσουν μια ανερχόμενη superteam στους Μπρούκλιν Νετς. Είναι γνωστό, άλλωστε, πως το καλοκαίρι του 2016 και κατά τη διάρκεια της κοινής πορείας με την Εθνική των Η.Π.Α. στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, οι δυο τους μαζί και με τον ΝτιΆντρε Τζόρνταν είχαν εκφράσει την κοινή επιθυμία να ενώσουν τις δυνάμεις τους κάποια στιγμή στο μέλλον σε επίπεδο ΝΒΑ, όπως και έγινε.

 

Ο Ντουράντ κατά κάποιον περίεργο τρόπο, αποφάσισε να ενταχθεί στους Νετς την ημέρα που… συνηθίζει, δηλαδή στις 7 Ιουλίου, βάζοντας την υπογραφή του για ένα «ηγεμονικό» συμβόλαιο αξίας 164 εκατομμυρίων δολαρίων για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Παρόλο που έχασε ολόκληρη τη σεζόν 2019-20 λόγω του τραυματισμού του, επέστρεψε δυνατός και σε καλή κατάσταση για τη φετινή χρονιά. Μπορεί το Μπρούκλιν να μην έφτασε στην κορυφή της λίγκας όπως προσδοκούσε λόγω και των πολλών προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στη συνέχεια (τραυματισμοί Έρβινγκ, Χάρντεν) όμως έδειξε πως είναι μια ομάδα που αν παραμείνει υγιής, θα μπορέσει να κυριαρχήσει.

 

Αυτό θα γίνει με τον Κέβιν Ντουράντ σε ρόλο ρυθμιστή των πραγμάτων αφού έχει αποδείξει ότι καθόλη τη διάρκεια της μέχρι τώρα καριέρας του, οι κινήσεις του είτε στο παρκέ είτε στο μεταγραφικό κομμάτι αλλάζουν τις ισορροπίες στο NBA. Κινήσεις που συνηθίζει να κάνει την ημέρα της 7ης Ιουλίου, μια ημερομηνία που κάλλιστα θα μπορούσε να πάρει τον τίτλο της «Παγκόσμιας ημέρας του Κέβιν Ντουράντ».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ