Αντωνάκου: «Έτοιμο σε δύο χρόνια το Καπαγέρωφ»

Αντωνάκου: «Έτοιμο σε δύο χρόνια το Καπαγέρωφ»

H αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Σταυρούλα Αντωνάκου, μίλησε για την ανακαίνιση στο πειραιώτικο κλειστό γυμναστήριο.

Σε 24 μήνες σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, από την έναρξη των εργασιών, θα είναι έτοιμο το νέο κλειστό γήπεδο μπάσκετ και βόλεϊ «Καπαγέρωφ», το οποίο από το 2012 είναι εγκαταλειμμένο παρά τις προσπάθειες που είχαν γίνει από τις προηγούμενες περιφερειακές διοικήσεις.

Αυτό ανέφερε μιλώντας στο Κανάλι Ένα 90,4 και τους Νίκο Παρασκευά, Κωνσταντίνα Πετούση και Ντίνο Υφαντή, η αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Σταυρούλα Αντωνάκου, προσθέτοντας ότι από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά της ενεργοποίησε και επικαιροποίησε όλες τις μελέτες και τα πρωτόκολλα που υπήρχαν για να επιτευχθεί η έκδοση της προκήρυξης του διαγωνισμού για την ανακαίνιση του γηπέδου.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, τα προβλήματα ήταν πολλά γιατί στο πέρασμα των ετών είχαν αλλάξει οι πολεοδομικές διατάξεις, οι πυροσβεστικές απαιτήσεις, είχαν προστεθεί όροι και χώροι για τα ΑμΕΑ κ.λ.π., με αποτέλεσμα να χρειάζονται πρόσθετες μελέτες και παρεμβάσεις.

Παρόλα αυτά καταφέραμε και φτάσαμε στον διαγωνισμό, για ένα έργο ζωτικής σημασίας για όλο τον Πειραιά και τον αθλητικό κόσμο της περιφέρειας του Πειραιά, δεδομένου ότι υπάρχουν σωματεία που δίνουν διεθνείς αγώνες ή μετέχουν σε εθνικές κατηγορίες και παίζουν σε γήπεδα των 300 θέσεων, ενώ και το γυναικείο μπάσκετ του Ολυμπιακού δηλώνει ως έδρα την Γλυφάδα γιατί ο Πειραιάς δεν έχει γήπεδο.

Με την ανακαίνιση του Καπαγέρωφ που θα γίνει ένα γήπεδο 1500 θέσεων και θα μπορεί να φιλοξενεί υψηλού επιπέδου διοργανώσεις, θα λυθεί ένα χρόνιο πρόβλημα των ομάδων του Πειραιά καθώς θα διαθέτουν πλέον την φυσική τους έδρα.

Ο διαγωνισμός λήγει στα μέσα Σεπτεμβρίου και κατά συνέπεια ο ανάδοχος θα έχει οριστεί μέχρι το τέλος του χρόνου έτσι ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 8,5 εκατομ. ευρώ με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής.

Η κ. Αντωνάκου αποκάλυψε ακόμα ότι μετά το «Καπαγέρωφ» θα ακολουθήσει η ανακαίνιση του κλειστού κολυμβητηρίου που γειτνιάζει με το γήπεδο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ