Τσεχία – Γαλλία 77-97: Σκόρπισε τρόμο και προκρίθηκε

Τσεχία – Γαλλία 77-97: Σκόρπισε τρόμο και προκρίθηκε

Η Γαλλία έπαιξε όμορφο μπάσκετ, κυριάρχησε απέναντι στην Τσεχία και το τελικό 77-97, την έστειλε στα προημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά.

Σε υγιεινό περίπατο μετέτρεψε η Γαλλία τον αγώνα απέναντι στην Τσεχία, με τους «τρικολόρ» να επικρατούν με  77-97, να κάνουν το 2/2 στον όμιλο και να προκρίνονται στα προημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά.

Το πρώτο δεκάλεπτο, ωστόσο ήταν άκρως ανταγωνιστικό και σε καμία περίπτωση δεν προμήνυε το τι θα επακολουθούσε. Οι Τσέχοι μπήκαν στο παρκέ για να χτυπήσουν το παιχνίδι και το τέλος της πρώτης περιόδου, τους βρήκε να προηγούνται με 28-22.

Οι Γάλλοι άρχισαν σιγά σιγά να βρίσκουν ρυθμό σε άμυνα και επίθεση, μην αφήνοντας περιθώρια αντίδρασης στους αντιπάλους τους. Πήραν το προβάδισμα 6:26 (32-33 με τρίποντο του Ντε Κολό) πριν το τέλος του ημιχρόνου και από τότε δεν ξανακοίταξαν πότε πίσω.

Το επιμέρους σκορ στο δεύτερο δεκάλεπτο ήταν 29-12 υπέρ των «τρικολόρ» και το ημίχρονο έκλεισε στο +11 (40-51).

Το μόνο που χρειαζόταν πλέον για την Γαλλία ήταν να διαχειριστεί το προβάδισμα που απέκτησε. Οι παίκτες του Βενσάν Κολέ όμως δεν αρκέστηκαν σε αυτό και φρόντισαν να στείλουν τη διαφορά σε υψηλότερα επίπεδα.

Το τρίτο δεκάλεπτο τους βρήκε στο +21 (56-77) και η τελευταία περίοδος μετατράπηκε σε διαδικαστικό χαρακτήρα.

Με το παιχνίδι να έχει κριθεί, οι άμυνες δεν ήταν τόσο σφιχτές και η διαφορά έφτασε στην ύψιστη τιμή της, 7:30 πριν το τέλος (+26, 61-87). Οι Τσέχοι προσπάθησαν να περιορίσουν την «ζημιά» και το έκαναν εν μέρει, καθώς ηττήθηκαν με 77-97.

Για τους νικητές, ο Εβάν Φουρνιέ ήταν και πάλι ο πρώτος σκόρερ, σταματώντας αυτή τη φορά στους 21. Τον ακολούθησαν σε απόδοση ο Ντε Κολό με 17 και ο Πουαριέ με 14, ενώ ο Μουσταφά Φαλ του Ολυμπιακού τελείωσε τον αγώνα με 2 πόντους σε 11΄.

Για τους Τσέχους, τέσσερις παίκτες είχαν διψήφιο αριθμό πόντων, με τον Βέσελι να σημειώνει 19, τον Μπάλβιν 18 και τους Σατοράνσκι-Άουντα 14.

Η Γαλλία συνέχισε με το απόλυτο τη πορεία της (προηγήθηκε η νίκη επί των Αμερικανών στην πρεμιέρα) και έκλεισε εισιτήριο για τα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Από την άλλη, η Τσεχία έπεσε στο 1-1 και στη τελευταία αγωνιστική θα αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ, με τον νικητή να παίρνει τη πρόκριση για την οχτάδα.

Τα δεκάλεπτα: 28-22, 40-51, 56-77, 77-97

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ