Άρεσε το Περιστέρι παρά την ήττα (90-78)

Άρεσε το Περιστέρι παρά την ήττα (90-78)

Το Περιστέρι αντιμετώπισε την Μονακό στο ΣΕΦ για το πρώτο παιχνίδι του «bwin TOURNAMENT AGAINST COVID-19» με την γαλλική ομάδα να παίρνει την νίκη με 90-78.

Αυτό το Σαββατοκύριακο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας διεξάγεται το φιλικό τουρνουά «bwin TOURNAMENT AGAINST COVID-19», όπου μαζί με τον οικοδεσπότη Ολυμπιακό στο τουρνουά παίρνουν μέρος το Περιστέρι το Λαύριο και η Μονακό.

Η Μονακό ήταν σαφώς ανώτερη από το Περιστέρι, όμως η ομάδα του Σωτήρη Μανωλόπουλου έδειξε πολύ καλά στοιχεία στο παρκέ σχεδόν μέχρι το τέλος την  κόντραρε στα ίσια. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως η Μονακό είναι μια ομάδα Ευρωλίγκας και αυτό δείχνει την πολύ καλή δουλειά που έχει κάνει ο Έλληνας κόουτς στην ομάδα του Περιστερίου.

Αυτό ήταν το πρώτο δύσκολο παιχνίδι για την ομάδα του Σωτήρη Μανωλοπούλου, στο οποίο ο προπονητής του Περιστερίου είχε τη δυνατότητα να δει το βαθμό της ετοιμότητας της ομάδας του και ποια πράγματα χρειάζονται βελτίωση, ενόψει των προκριματικών αγώνων του Basketball Champions League.

Στις 18:00 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε το τζάμπολ του πρώτου παιχνιδιού ανάμεσα στο Περιστέρι και τη Μονακό. Στις 20:30 είναι προγραμματισμένο το δεύτερο παιχνίδι για σήμερα ανάμεσα στον Ολυμπιακό και το Λαύριο.

1o Δεκάλεπτο

Με την ολοκλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου το σκορ ήταν 23-22 υπέρ της Μονακό. Από την αρχή του αγώνα οι δύο ομάδες ήταν πολύ κοντά στο σκορ και τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού ήταν αναγνωριστικά με το σκορ να μείνει αρκετά χαμηλά στην αρχή του δεκαλέπτου. Η Μονακό στα μέσα της πρώτης περιόδου περίπου κατάφερε να ξεφύγει με πέντε πόντους και έκανε το σκορ 17-12, ωστόσο η ομάδα του Σωτήρη Μανωλοπούλου έβγαλε αντίδραση στο παρκέ και κατάφερε άμεσα να καλύψει τη διαφορά. Από κει και πέρα μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο με την Μονακό στο τέλος της πρώτης περιόδου να είναι μπροστά με ένα πόντο.

2ο Δεκάλεπτο 

Με την έναρξη του 2ου δεκαλέπτου η Μονακό μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και μέσα σε δύο λεπτά ανέβασε τη διαφορά στο συν 9 κάνοντας το σκορ 31-22. Το Περιστέρι με δύο συνεχόμενα τρίποντα κατάφερε να μειώσει το σκορ ωστόσο η Μονακό συνέχισε να είναι εύστοχη και κρατούσε τη διαφορά υπέρ της. Μάλιστα στα μισά της δεύτερης περιόδου η διαφορά έφτασε και στο συν 10 με τη Μονακό να γράφει το 43-33. Από κει και πέρα η Μονακό συνέχισε με το πόδι στο γκάζι καθώς, ανέβασε κι άλλο τη διαφορά φτάνοντας στην λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου στο συν 15 κάνοντας το σκορ 50-35. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την Μονακό να βρίσκεται μπροστά με 13 πόντους με σκορ 53-40.

3ο Δεκάλεπτο

Με την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου η Μονακό συνέχισε να προηγείται με διαφορά πάνω από 10 πόντους. Το Περιστέρι από ένα σημείο και μετά έβγαλε αντίδραση κατάφερε να μειώσει τη διαφορά στα μέσα του δεκαλέπτου κάνοντας το σκορ 57-52. Μέχρι το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου η Μονακό διατήρησε την διαφορά πού είσαι και το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 72-63 υπέρ της γαλλικής ομάδας.

4ο Δεκάλεπτο

Στο τέταρτο δεκάλεπτο το Περιστέρι εμφανίστηκε πιο σοβαρό στο παρκέ και παίζοντας ωραίο μπάσκετ στα μισά της τέταρτης περιόδου κατάφερε να μειώσει τη διαφορά στους τέσσερις πόντους κάνοντας το σκορ 78-74. Η Μονακό δεν ανησύχησε από τη μείωση της διαφοράς και κατάφερε να κάνει ξανά διψήφια τη διαφορά της λίγο πριν το τέλος του παιχνιδιού και να ανεβάζει το σκορ στο 88-78. Μέχρι το τέλος του αγώνα τα πράγματα δεν άλλαξαν η Μονακό πήρε εύκολα τη νίκη με σκορ 90-78.

Η Μονακό προκρίθηκε στον τελικό του τουρνουά «bwin TOURNAMENT AGAINST COVID-19» και αύριο θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Ολυμπιακός – Λαύριο, ενώ το Περιστέρι θα αντιμετωπίσει τον ηττημένου ζευγαριού.

Τα δεκάλεπτα:

23-22, 53-40, 72-63, 90-78

Μονακό: Λι 7, Άντουσιτς 23 (2), Ντεμάχις, Τραορέ, Ντιαλό 19 (1), Ουαταρά 6 (2), Χολ 3, Μότουμ 11 (2), Μοτιεγιούνας 12, Μπουτσιέλε 9.
Περιστέρι: ΜακΓκρι 4, Μορέιρα 17, Πέτεγουεϊ 11 (3), Μωραϊτης 2, Χρυσικόπουλος 9 (1) Τόλα 2, Κατσίβελης 8 (2), Μπράουν 7, Σαλούστρος 2, Μίλερ 15 (2), Χάγκινς 1.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ