Ολυμπιακός : Στο δρόμο για το πρώτο του Κύπελλο

Ολυμπιακός : Στο δρόμο για το πρώτο του Κύπελλο

Η επίσημη ιστοσελίδα του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, έκανε αφιέρωμα για την ομάδα μπάσκετ γυναικών και την κούπα που σήκωσε τη σεζόν 2015-16 στη Λευκάδα επί του Παναθηναϊκού.

Για το τρίτο συνεχόμενο του κύπελλο θα παλέψει ο Ολυμπιακός την Παρασκευή στο Δ.Α.Κ. Γλυφάδας και στην επίσημη ιστοσελίδα του Ερασιτέχνη, έγινε αναφορά στην πρώτη κούπα που σήκωσε η ομάδα μπάσκετ γυναικών των «ερυθρόλευκων».

Ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει με 63-60 στον τελικό της Λευκάδας του Παναθηναϊκού, τη σεζόν 2015-16, και το osfp.gr προχώρησε σε αφιέρωμα για την διαδρομή μέχρι την πρώτη ιστορική κούπα.

Αναλυτικά το αφιέρωμα:

«Ο Ολυμπιακός την Παρασκευή αγωνίζεται απέναντι στον Φάρο Κερατσινίου στο Δ.Α.Κ. Γλυφάδας στον δεύτερο ημιτελικό του Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδος. Οι «ερυθρόλευκες» στοχεύουν στη διατήρηση των κεκτημένων τους, καθώς τα δύο τελευταία χρόνια έχουν σηκώσει το Κύπελλο. Η πρώτη κούπα της νεότερης ιστορίας του τμήματος μπάσκετ Γυναικών του Ολυμπιακού ήρθε τη σεζόν 2015-16, την χρονιά που επανιδρύθηκε το τμήμα.

Ο δρόμος για αυτήν ξεκίνησε με την αναμέτρηση  του Θρύλου στο κλειστό των Πατησίων επί της ομάδας του Σπόρτινγκ στις 4 Οκτωβρίου του 2015.

Οι «ερυθρόλευκες» έχοντας για σύμμαχο του φοβερό τους κόσμο που γέμισε το γήπεδο έφτασαν στην ιστορική νίκη επικρατώντας με 94-51, παίρνοντας την πρόκριση στην προημιτελική φάση του θεσμού. Ο Θρύλος δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα για να κάμψει την αντίσταση του αντιπάλου του, είχε τα ηνία της αναμέτρησης από το πρώτο λεπτό και πραγματοποίησε μία άρτια εμφάνιση, παρά και το δεδομένο άγχος του ιστορικού του ντεμπούτου. Για την ομάδα του Πειραιά ξεχώρισε η Λικέντρα Τζόνσον με 19 πόντους, ενώ την ακολούθησε η Όλγα Χατζηνικολάου με 17 πόντους και η Χέιλι Κριστόφερσον με 16 πόντους.

Το στατιστικό του Θρύλου απέναντι στον Σπόρτινγκ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Καπογιάννη): Τζόνσον 19, Χατζηνικολάου 17, Κριστόφερσον 16, Χαλιβέρα 13 (2), Σταμάτη 9 (2), Μπαλτά 6 (2), Νικολαϊδου 4, Κοσμά 3, Καλογήρου 2, Μπόνη 2, Γκότζη, Παπαμιχαήλ.

ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ FINAL 4

Επόμενος αντίπαλος των «ερυθρόλευκων» ήταν ο Πρωτέας στην φάση των «8» του Κυπέλλου, στο Δ.Α.Κ. Γλυφάδας στις 20 Δεκεμβρίου του 2015. Ο Ολυμπιακός νίκησε με ένα εκπληκτικό δεύτερο ημίχρονο την ομάδα της Βούλας με σκορ 89-47 και προκρίθηκε στο Final 4 του θεσμού.

Ο Θρύλος από νωρίς έδειξε τις προθέσεις του, με το πρώτο ημίχρονο να είναι αναγνωριστικό και για τις δύο ομάδες και τις γηπεδούχες να κλείνουν τη δεύτερη περίοδο ούσες μπροστά με 44-31.

Η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε στην υπόλοιπη διάρκεια και όσο περνούσε η ώρα ο Ολυμπιακός ανέβαζε την απόσταση από τον Πρωτέα. Η άμυνά του ήταν το όπλο και δεχόμενες μόλις 16 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο, οι αθλήτριες του Ολυμπιακού πανηγύρισαν την πρόκριση στο Final 4 της Λευκάδας. Η διαφορά έφτασε στο +25 στο τρίτο δεκάλεπτο (64-39) και η απόσταση στο φινάλε έφτασε στους 42 πόντους με το τελικό 89-47 υπέρ του Θρύλου να «σφραγίζει» την άνετή του επικράτηση.

Πρώτη σκόρερ για την ομάδα του Πειραιά ήταν η Χέιλι Κριστόφερσον με 16 πόντους, ενώ πέντε ακόμα παίκτριες του Ολυμπιακού ήταν διψήφιες.

Το στατιστικό του Θρύλου απέναντι στον Πρωτέα Βούλας

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Καπογιάννη): Γκοτζή 3 (1), Σταμάτη 13 (2), Μπόνη 10 (2), Χατζηνικολάου 3, Μπαλτά 13 (3), Χαλιβέρα 12 (2), Τζόνσον 12, Παπαμιχαήλ 7, Κριστόφερσον 16.

ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ

Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στον ημιτελικό του θεσμού, που έλαβε χώρα στη Λευκάδα στις 18 Μαρτίου του 2016 και απέναντί του βρέθηκε ο ΠΑΟΚ. Οι αθλήτριες του Θρύλου έδειξαν ζήλο από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης, έχοντας ως απώτερο σκοπό την πρόκρισή τους στον τελικό του Final 4 του Κυπέλλου, που ήδη είχε περάσει ο Παναθηναϊκός.

Μόλις για ένα δεκάλεπτο ένιωσε την πίεση του ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός, καθώς τελείωσε την αναμέτρηση με το υπέρ του 85-48, σκορπίζοντας ντελίριο ενθουσιασμού στον κόσμο του. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης προέβαλλε αντίσταση με το που ξεκίνησε το παιχνίδι, με τον Θρύλο να είναι μπροστά στο σκορ 33-23 έπειτα από ένα 5-0 σερί που έτρεξε η Μαριρόζα Μπόνη.

Από εκεί και έπειτα στο παρκέ της Λευκάδας υπήρχε μία ομάδα. Ένα 7-0 σερί στα πρώτα τρία λεπτά του δεύτερου δεκαλέπτου εκτόξευσε τη διαφορά στους 17 πόντους (40-23) και ο Ολυμπιακός είχε βάλει ήδη τις βάσεις για την πρόκρισή του στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.  Το ημίχρονο τελείωσε στο 60-31, με την αναμέτρηση να έχει διαδικαστικό χαρακτήρα στο δεύτερο μισό της.

Οι «ερυθρόλευκες» παρέμειναν πιστές στο πλάνο τους και παράλληλα άνοιξε το ροτέισον για να είναι ξεκούραστες άπαντες για τον μεγάλο τελικό. Το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε στο 74-38 με τον νερό να έχει μπει ήδη στο… αυλάκι. Η τελευταία περίοδος βρήκε τον Ολυμπιακό νικητή και προκρινόμενο στον τελικό απέναντι στον Παναθηναϊκό, με την Μαριρόζα Μπόνη να είναι πρώτη σκόρερ της ομάδας με 15 πόντους.

Το στατιστικό του Θρύλου απέναντι στον ΠΑΟΚ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Καπογιάννη): Γκοτζή 4, Σταμάτη 9 (3/5 τριπ.), Μπόνη 15 (3/5 τριπ.), Χατζηνικολάου 7 (1/1 τριπ., 5 ασσίστ), Καλογήρου 2, Μπαλτά 4, Νικολαϊδου 2, Χαλιβέρα 7 (1/3 τριπ.), Τζόνσον 12 (9 ριμπ.), Κοσμά 12 (2/4 τριπ.), Παπαμιχαήλ 7 , Κριστόφερσον 4.

ΕΓΡΑΨΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ!

Η όρεξη για την πρώτη ιστορική κούπα της ιστορίας του ήταν τεράστια και τίποτα δεν μπορούσε να σταματήσει τον Ολυμπιακό από να την κατακτήσει. Οι «ερυθρόλευκες» στις 20 Μαρτίου του 2016αντιμετώπισαν τον Παναθηναϊκό στον μεγάλο τελικό του θεσμού στο δημοτικό κλειστό της Λευκάδας. Ένα παιχνίδι ντέρμπι μέχρι και τη λήξη του, με τον Θρύλο να κατακτάει το Κύπελλο Ελλάδος με 63-60,εξαιτίας της αντεπίθεσής του στο δεύτερο ημίχρονο.

Από νωρίς οι αθλήτριες του Θρύλου βρέθηκαν πίσω στο σκορ.  Αυτό όμως δεν τους πτόησε ιδιαίτερα, παρά την προβληματική τους εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο, που βρέθηκαν να χάνουν με οχτώ πόντους (33-25).

Όλοι στον πάγκου του Θρύλου περίμεναν την αντίδραση στο β’ μέρος. Και αυτό έγινε άμεσα, αφού με πέντε διαδοχικούς πόντους της Σταμάτη και νέο τρίποντο της Κοσμά οι «ερυθρόλευκες» μείωσαν σε 34-33 και  πέρασαν για πρώτη φορά στο σκορ με την Τζόνσον (34-35).

Η ομάδα του Πειραιά από το καλάθι της Κριστόφερσον προηγήθηκε με 4 πόντους (35-39) για να κλείσει το δεκάλεπτο από τρίποντο της Χαλιβέρα στο +5 για τον Ολυμπιακό (43-48). Ένα άγονο διάστημα στην τέταρτη περίοδο έδωσε το δικαίωμα στον Παναθηναϊκό για να ισοφαρίσει σε 51-51. Η Χαλιβέρα όμως με ένα τρίποντο και αργότερα με δύο βολές, πραγματοποίησε το 56-59, για να ακολουθήσει η Τζόνσον και η Χατζηνικολάου για το 58-63 με 29 δευτερόλεπτα να απομένουν.

Η κατάσταση πλέον ήταν μη αναστρέψιμη και ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος, προσθέτοντας στο παλμαρέ του μεγαλύτερου αθλητικού οργανισμού της Ελλάδας μία ακόμα κούπα!

Το στατιστικό του Θρύλου απέναντι στον Παναθηναϊκό

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Καπογιάννη): Γκοτζή, Σταμάτη 13 (3/7 τριπ.), Μπόνη 5, Χατζηνικολάου 6, Καλογήρου, Μπαλτά, Νικολαϊδου, Χαλιβέρα 10 (2/4 τριπ.), Τζόνσον 15, Κοσμά 3 (1/1 τρπ.), Παπαμιχαήλ 2, Κριστόφερσον 9 (1/3 τριπ.).».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ