Ο Πιτίνο έφτασε τις 800 νίκες στο NCAA (pic, vid)

Ο Πιτίνο έφτασε τις 800 νίκες στο NCAA (pic, vid)

Το Iona κέρδισε το St. Peters με 85-77 και ο Ρικ Πιτίνο έφτασε σε άλλο ένα ορόσημο, έχοντας πλέον 800 νίκες στο κολεγιακό μπάσκετ.

Ο Ρικ Πιτίνο είναι προπονητής για σχεδόν 40 χρόνια κι έχει τεράστια καριέρα. Ήρθε πριν λίγα χρόνα στον Παναθηναϊκό και στην Εθνική, έχει περάσει από το NBA, όμμως η συντριπτική πλειοψηφία των σεζόν του είναι στο κολέγιο.

Χάρη στη νίκη του Iona επί του St. Peters με 85-77, ο πρώην προπονητής του «Τριφυλλιού» έφτασε πλέον τις 800 νίκες στο NCAA κι έγινε ο 15ος προπονητής στην ιστορία του θεσμού που καταφέρνει να φτάσει αε αυτόν τον αριθμό.

Ο master της επικοινωνίας μέτρησε στην καριέρα του δύο νίκες με το Hawaii, 91 νίκες με το Boston University, 42 νίκες με το Providence, 219 νίκες με το Kentucky, 416 νίκες με το Louisville και τώρα έφτασε τις 30 νίκες με τους Iona Gaels. Έχει κερδίσει δύο φορές τον τίτλο, το 1996 με το Kentucky και το 2013 με το Louisville (ο οποίος όμως αφαιρέθηκε μετά από σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε).

Ο ίδιος δήλωσε σχετικά για την επίδοσή του:

«Είμαι πολύ χαρούμενος για τις 800 νίκες αλλά θα ήθελα να κατακτήσω άλλες 200 νίκες με τους Gaels. Μπορεί να συμβεί. Όμως είμαι πολύ χαρούμενος που κοουτσάρω αυτά τα παιδιά.

Είναι ένα μικρό σχολείο όπου εκτιμάς τα μικρά πράγματα. Δεν θυμίζει το Λούιβιλ ή το Κεντάκι, αλλά δεν με ενοχλεί καθόλου. Και αυτό είναι το ωραίο του πράγματος».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ