Παίρνει το ελληνικό διαβατήριο ο Ναζ Μήτρου-Λονγκ και… έρχεται

Παίρνει το ελληνικό διαβατήριο ο Ναζ Μήτρου-Λονγκ και… έρχεται

Το θέμα του καλοκαιριού για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

Είναι ένα από τα ονόματα που οι μεγάλες ομάδες στην Ελλάδα, όπως ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, έχουν σημειωμένο στα μπλοκάκια τους. Ένας παίκτης που λείπει από το ελληνικό μπάσκετ, κυρίως λόγω αθλητικότητας και ακόμα περισσότερο λόγω σουτ. Ο λόγος για τον Ναζ Μήτρου-Λονγκ.

Ο 28χρονος γκαρντ με τις ελληνικές ρίζες δεν έχει καταφέρει να κάνει την καριέρα που ο ίδιος θα ήθελε. Παρότι προσπάθησε αρκετά από το 2017 να μπει στο ΝΒΑ, δηλώνοντας συμμετοχή στο ντραφτ χωρίς όμως να επιλεχθεί, και παίζοντας για Γιούτα Τζαζ, αλλά και Ιντιάνα Πέισερς.

Το περασμένο καλοκαίρι πήρε την απόφαση να μετακομίσει στην Ευρώπη για λογαριασμό της Μπρέσια. Η προοπτική να μείνει στη Γηραιά Ήπειρο και να χτίσει από την αρχή την καριέρα του μοιάζει όλο και πιο ξεκάθαρη, με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό να μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο σε αυτό.

Το πολύτιμο ελληνικό διαβατήριο

Ένα από τα θέματα που απασχολούν τον Μήτρου-Λονγκ είναι η έκδοση του ελληνικού διαβατηρίου του. Ο 28χρονος έχει κάνει όλες τις απαραίτητες κινήσεις και πλέον περιμένει για το πότε θα αποκτήσει το δικαίωμα να… λογίζεται και ως Έλληνας.

Η διαδικασία έχει μπει στην τελική της ευθεία και αποτελεί θέμα ημερών να φτάσει το διαβατήριο στα χέρια του. Κάτι που θα του επιτρέψει να φορά τη φανέλα της Εθνική Ελλάδος, παίζοντας δίπλα στον Γιάννη Αντετοκούνμπο που είναι και ένα από τα όνειρά του.

Θα βοηθήσουν ο ένας τον άλλον

Κάπου εκεί μπαίνουν στην κουβέντα και ο Ολυμπιακό με τον Παναθηναϊκό. Από την στιγμή που ο Μήτρου-Λονγκ δεν θα πιάνει θέση ξένου, ανοίγει ο δρόμος για να μπορέσει ένας από τους δύο να τον εντάξει στο ρόστερ του, αν και εφόσον φυσικά οι προπονητές τους κρίνουν πως πρέπει να αποκτηθεί.

Όπως και να έχει, ένας παίκτης με τα στοιχεία του 28χρονου δεν βρίσκεται εύκολα στο ελληνικό μπάσκετ. Ιδιαίτερα αθλητικός και εξαιρετικός σούτερ. Δύο ικανότητες που… πονάνε τη χώρα μας μπασκετικά. Είναι δεδομένο λοιπόν πως θα ερευνήσουν την περίπτωσή του και στο τέλος θα πάρουν τις αποφάσεις τους.

Ο ομογενής γκαρντ μπορεί να προσφέρει συγκεκριμένα πράγματα που κάνει καλά.  Σε αντάλλαγμα, θα βρεθεί σε ένα περιβάλλον που θα τον βοηθήσει να ανέβει επίπεδο αγωνιστικά. Δίπλα σε εξαιρετικούς παίκτες και εξαιρετικούς προπονητές.

Η καλή χρονιά του Μήτρου-Λονγκ με την Μπρέσια

Στην Ιταλία, ο Μήτρου-Λονγκ δείχνει αρκετά καλά στοιχεία, προσπαθώντας φυσικά να μάθει όσο πιο σύντομα μπορεί τον ευρωπαϊκό τρόπο παιχνιδιού. Μέχρι στιγμής έχει αγωνιστεί σε 21 αναμετρήσεις (20 ως βασικός) σε πρωτάθλημα και κύπελλο, καταγράφοντας 16,7 πόντους, 4,8 ασίστ, 4,7 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο σε περίπου 30 λεπτά που μένει στο παρκέ.

Αν συνεχίσει έτσι, είναι πολύ πιθανό να τραβήξει τα βλέμματα κι άλλων ομάδων, τόσο από τη γειτονική χώρα, όσο και από την υπόλοιπη Ευρώπη. Βέβαια, αν εμπλακούν στην υπόθεση Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός τότε η απόφαση του 28χρονου δεν αναμένεται να είναι και τόσο δύσκολη, επιλέγοντας την πατρίδα της μητέρας του.

Πλέον αναμένουμε τις εξελίξεις όσον αφορά την έκδοση του διαβατηρίου. Ο ίδιος δεν θα έλεγε όχι στο να βρεθεί στην Ελλάδα, και πόσο μάλλον σε κάποιο από τα κορυφαία κλαμπ της Ευρώπης, παίρνοντας την ευκαιρία του στο δύσκολο και συναρπαστικό επίπεδο της Euroleague.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ