Στην ιταλική λίγκα ο Ουκρανός διαιτητής, Μπόρις Ρίζικ

Στην ιταλική λίγκα ο Ουκρανός διαιτητής, Μπόρις Ρίζικ

Αγώνες της Serie A θα διευθύνει ο Ουκρανός διαιτητής, Μπόρις Ρίζικ, έπειτα από πρωτοβουλία του Προέδρου της ιταλικής λίγκας.

Σε μια πολύ σημαντική κίνηση προχώρησε η ιταλική ομοσπονδία μπάσκετ, έπειτα από πρωτοβουλία του Προέδρου, Τζιάνι Πετρούτσι, ο οποίος αποφάσισε να επιτρέψει στον Ουκρανό διαιτητή, Μπόρις Ρίζικ, να διευθύνει αναμετρήσεις της Serie A.

Μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, ο έμπειρος διαιτητής σφύριζε αγώνες μόνο στη Euroleague, και μιλώντας στην «Corriere della Sera» εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Πρόεδρο της ομοσπονδίας για την ευκαιρία που του δίνει.

Οι δηλώσεις του Μπόρικ Ρίζικ:

«Για πολλές μέρες ήμουν χαμένος. Έπειτα συμβιβάστηκα με την ιδέα πως η ζωή συνεχίζεται. Δεν ξέρουμε πόσο θα διαρκέσει αυτός ο πόλεμος, επομένως πρέπει να συνεχίσουμε να κινούμαστε επαγγελματικά σε αυτό που κάνουμε. Είμαι διαιτητής και αυτό θα συνεχίσω να κάνω.

Είμαι επαγγελματίας διαιτητής από το 1992. Το 1997 άρχισα να διευθύνω αγώνες σε διεθνές επίπεδο. Κατά καιρούς, είχα επαφές με το ιταλικό μπάσκετ, ξέρω την ιστορία του: Μενεγκίν, Φούτσκα, Μάγιερς, Μπαζίλε, Ντατόμε… Κι ένα όνομα που τα λέει όλα. Έτορε Μεσίνα. Είδα την αλληλεγγύη που έδειξε ο ιταλικός λαός στη χώρα μου και θέλω να τους ευχαριστήσω».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ