Το πιο στημένο παιχνίδι μπάσκετ στην ιστορία – Το βίντεο σοκάρει – Κόλαφος η απόφαση (Vid)

Το πιο στημένο παιχνίδι μπάσκετ στην ιστορία – Το βίντεο σοκάρει – Κόλαφος η απόφαση (Vid)

Απίστευτα πράγματα συνέβησαν, με την απόφαση της ομοσπονδίας να επιβεβαιώνει ότι η αναμέτρηση ήταν στημένη.

Πριν από ένα μήνα περίπου σε αγώνα μπάσκετ της πρώτης κατηγορίας στο πρωτάθλημα Μάλτας ανάμεσα στην Ντεπίρο και την Χιμπέρνιανς συνέβησαν απίστευτα πράγματα.

Συγκεκριμένα, ενώ απέμεναν έξι λεπτά για το φινάλε της αναμέτρησης και οι γηπεδούχοι προηγούνταν με 69-68, το σκορ δεν διαφοροποιήθηκε μέχρι την λήξη του αγώνα, με τις δύο ομάδες να δίνουν απλώς πάσες χωρίς να δείχνουν καμία διάθεση να επιτεθούν.

Όπως θα δείτε και στο βίντεο παρακάτω πρόκειται για μια απίθανη κατάσταση, με την ομοσπονδία της Μάλτας όπως είναι λογικό να διεξάγει έρευνα για στημένο παιχνίδι. Η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Μάλτας (MBA) μετά την έρευνα για ενδεχόμενο στήσιμο του παιχνιδιού στο στοίχημα, έβγαλε απόφαση και ουσιαστικά επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για στημένο ματς με τις ποινές να είναι βαρύτατες.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Πολ Σαντάνα, μιλώντας στο «Times of Malta», καταδίκασε αυτό που συνέβη και τόνισε ότι οι ποινές θα είναι αυστηρότατες. Πριν λίγες ώρες λοιπόν βγήκαν με επίσημη ανακοίνωση οι ποινές με την ομοσπονδία να τονίζει ότι πρόκειται για στημένο παιχνίδι.

Έτσι, το παιχνίδι θεωρείται καταρχήν άκυρο και οι δυο ομάδες μηδενίστηκαν. Από εκεί και πέρα τόσο η Χιμπέρνιανς αλλά και η Ντεπίρο αποβάλλονται από το φετινό πρωτάθλημα και τη συνέχεια των play off. Παράλληλα, πέρα από την αποβολή από τη συνέχεια του πρωταθλήματος και οι δυο τιμωρούνται με 3 βαθμούς μείον από το επόμενο πρωτάθλημα, ενώ και οι δυο ομάδες θα πληρώσουν πρόστιμο 2.500 ευρώ και θα πρέπει να πληρωθεί άμεσα.

Επίσης όσον αφορά τους δυο προπονητές η ομοσπονδία της Μάλτας αποφάσισε να αποβληθούν και από το φετινό αλλά και από το πρωινό. Τέλος, ακόμη και οι παίκτες που έχουν συμπληρώσει το 18ο ετός της  ηλικίας τους και αγωνίζονταν στην τέταρτη περίοδο θα αποβληθούν για τουλάχιστον τρία ματς, ενώ υπάρχει και προβλεπόμενη ποινή που μπορεί να φτάσει ακόμα και 2,5 χρλινθα

Αξίζει να σημειωθεί πως και οι δύο σύλλογοι, πραγματοποιώντας εξαιρετική σεζόν, είχαν εξασφαλίσει την παρουσία τους στα play offs του BOV Men’s National League, με την Χιμπέρνιανς και την Ντεπίρο να βρίσκονται στην 2η και 3η θέση αντίστοιχα του βαθμολογικού πίνακα. Όμως πλέον μετά τη βαριά τιμωρία και τον αποκλεισμό «βλέπουν» τη νέα σεζόν.

Δείτε το απίστευτο βίντεο:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ