Σταμάτη: «Παίξαμε η μία για την άλλη»

Σταμάτη: «Παίξαμε η μία για την άλλη»

Η Εθνική Γυναικών έκλεισε αήττητη και το δεύτερο παράθυρο των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ 2023 και η Εβίνα Σταμάτη μίλησε για τις εμφανίσεις της γαλανόλευκης.

Με δηλώσεις της στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ), η Εβίνα Σταμάτη, μίλησε για το τέσσερα στα τέσσερα της εθνικής γυναικών στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2023, την επομένη της νίκης της επί της Μεγάλης Βρετανίας, στη Ρόδο, για την 4η αγωνιστική του 7ου ομίλου.

«Παίξαμε η μία για την άλλη», δήλωσε η Σταμάτη και πρόσθεσε: «Νιώθω πραγματικά ότι πέτυχαμε τον στόχο μας».

Αναλυτικά όσα είπε η Εβίνα Σταμάτη:

«Θέλω να πω ότι είμαι πολλή χαρούμενη για τη νίκη και υπερήφανη για τις συμπαίκτριές μου. Είναι πραγματικά πολύ έντονο αυτό που νιώθω. Τις ευχαριστώ πολύ… Παίξαμε η μία για την άλλη. Νομίζω ότι στο συγκεκριμένο παιχνίδι δεν έπαιζε τόσο σημαντικό ρόλο η τακτική, χωρίς να παρεξηγηθώ, από την άποψη ότι βγάλαμε ψυχή. Δηλαδή αυτό το παιχνίδι ήθελε ψυχή, ήθελε καρδιά και νομίζω ότι φέραμε εις πέρας την αποστολή μας. Αυτό είναι που κρατάω και γι΄αυτό είμαι τόσο χαρούμενη για τη νίκη. Βγάλαμε πάθος και ψυχή κάτι το οποίο είναι σημαντικό για μένα».

Αναφορικά στον στόχο της πρόκρισης στην τελική φάση του Ευρωμπάσκετ, η Εβίνα Σταμάτη επισήμανε: «Νιώθω πραγματικά ότι πέτυχαμε τον στόχο μας. Έχουμε και τον Φεβρουάριο υποχρεώσεις με τα δύο τελευταία παιχνίδια γιατί πάμε βήμα βήμα. Έχουμε βάλει ένα ακόμα λιθαράκι για την πρόκριση στο Ευρωμπάσκετ του 2023».

Για την ευστοχία της στα τρίποντα, η Εβίνα Σταμάτη είπε: «Πάντα νιώθω σιγουριά όταν σουτάρω. Αυτό ξέρω να κάνω καλά και πάντα είμαι σίγουρη όταν παίρνω τέτοια σουτ γιατί θέλω να κερδίσει η ομάδα μου. Θέλει να το πιστεύεις ότι σηκώνεσαι να σουτάρεις».

Κλείνοντας η Εβίνα Σταμάτη σχολίασε για τις «μάχες» που έδωσαν μαζί με την Σπανού και τη Φασούλα: «Παίξαμε η μία για την άλλη… Παίξαμε γι’ αυτό το κορίτσι (Σπανού) και για το άλλο το ψηλό (Φασούλα). Έδωσαν πολύ σκληρές μάχες μέσα στο καλάθι, τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση και στηριζόμαστε σε αυτά τα κορίτσια. Η Εθνική ομάδα υστερούσε στα ψηλά κορμιά και τώρα που τα έχουμε τα αξιοποιούμε. Είμαστε υπερήφανες γι’ αυτές και εγώ ακόμη περισσότερο που πήγαν καλά στον αγώνα με τη Μεγάλη Βρετανία και βοήθησαν να νικήσουμε».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ