Όλα δείχνουν Σπανούλη για τον πάγκο της εθνικής

Όλα δείχνουν Σπανούλη για τον πάγκο της εθνικής

Ο Βασίλης Σπανούλης είναι το Νο1 φαβορί, έπειτα από την ανακοίνωση του διαζυγίου με τον Δημήτρη Ιτούδη

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος φινάλε έκλεισε πριν από λίγο η ΕΟΚ. Η ομοσπονδία είχε αποφασίσει να «χωρίσει» με τον Δημήτρη Ιτούδη με την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων της εθνικής ομάδας στο Μουντομπάσκετ. Εδώ και μέρες οι δύο πλευρές είχαν συμφωνήσει. Και έμενε μια ανακοίνωση. Αυτή που εκδόθηκε προ ολίγου

«Η Εθνική Ανδρών και ο Δημήτρης Ιτούδης δεν θα συνεχίσουν την κοινή τους πορεία που άρχισε πριν από το Ευρωμπάσκετ 2022 και ολοκληρώνεται μετά το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο». Βελούδινο διαζύγιο; Έγινε σίγουρα μια προσπάθεια ώστε να εμφανιστεί έτσι για λόγους επικοινωνίας. Σε αυτές τις περιπτώσεις όμως κανείς δεν κοιτάζει πίσω. Όλοι πλέον αναζητούν τον επόμενο. Και για εκείνον όλοι οι δρόμοι καταλήγουν στον Βασίλη Σπανούλη.

Ναι, όπως φαίνεται ο Kill Bill που για χάρη του χθες βράδυ δάκρυσε το μεγάλο λιμάνι στην εντυπωσιακή τελετή της απόσυρσης του θρυλικού «7» που έγινε σήμα κατατεθέν στην πλάτη του, ετοιμάζεται για το πιο μεγάλο βήμα της επόμενης καριέρας του. Και έχει ενδιαφέρον το timing. Διότι σε αυτό το διήμερο που επί της ουσίας εξελίχθηκε η γιορτή στο λιμάνι ήταν όλοι τους εκεί. Και ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, και διοικητικά στελέχη της εθνικής όπως ο Νίκος Ζήσης, ο Δήμος Ντικούδης κλπ. Ακόμη και ο Δημήτρης Ιτούδης που ήταν για χάρη του χθες βράδυ στο ΣΕΦ.

Στόχος της ΕΟΚ είναι να γυρίσει άμεσα σελίδα και ο Βασίλης Σπανούλης είναι δεδομένα προ των πυλών. Μάλιστα, ο νέος προπονητής θα είναι στο τιμόνι της ομάδας στα τέλη Φεβρουαρίου, στα δύο πρώτα παιχνίδια για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ απέναντι σε Τσεχία (εντός) και Ολλανδία (εκτός). Σε αυτό το «παράθυρο» θα είναι διαθέσιμοι και οι παίκτες Ευρωλίγκας, αφού διακόπτεται η διοργάνωση. Έτσι ο ομοσπονδιακός τεχνικός θα μπορεί να αξιοποιήσει το διάστημα αυτό ως μια πρώτη προετοιμασία για το Προολυμπιακό Τουρνουά (2-7 Ιουλίου), καθώς το καλοκαίρι δεν θα υπάρχει αρκετός χρόνος προπονήσεων.

Για να είμαστε πάντως δίκαιοι ο Σπανούλης που ήδη προχωρά στον δεύτερο χρόνο συνεργασίας του με το Περιστέρι για αυτή την υπόθεση δεν έχει πει το παραμικρό. Ούτε επιβεβαίωσε ποτέ, ούτε διέψευσε. Προφανώς θα μιλήσει μια και καλή. Τώρα που πλέον οι συνθήκες είναι συγκεκριμένες και ξεκάθαρες.

Κλειδί σε αυτή την απόπειρα; Οι εξαιρετικές σχέσεις του Kill Bill με τους παίκτες. Και εκείνους που ήταν στο Μουντομπάσκετ, κυρίως όμως εκείνους που δεν πήγαν. Με παίκτες σαν τον Γιάννη –που έστειλε χθες το δικό του μήνυμα για το θρυλικό αντίο-, τον Σλούκα, τον Καλάθη που με τη σειρά του εμφανίστηκε στο ΣΕΦ. Σίγουρα ζυγίζει αυτή η ιστορία στα κριτήρια επιλογής.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ