Τα «αδέλφια» ξανασμίγουν στη Ρόδο

Τα «αδέλφια» ξανασμίγουν στη Ρόδο

Αυτή τη φορά όμως ο Σλούκας και ο Παπανικολάου θα είναι αντίπαλοι και η κορυφή χωράει μόνο έναν !

Δεκατέσσερα χρόνια μετά το θρίαμβό τους με την Εθνική εφήβων, ο Κώστας Παπανικολάου και ο Κώστας Σλούκας, επιστρέφουν στη Ρόδο για ένα τελικό αλλά αυτή τη φορά η κορυφή θα χωρέσει μόνο τον έναν!

Εκείνο τον Ιούλιο του 2009 στη Ρόδο είχε σμίξει η ”χρυσή” γενιά των ”90άρηδων” με τον Κώστα Μίσσα να τους καθοδηγεί μέχρι τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης (Κ20) με κορυφαίους τον Κώστα Παπανικολάου και τον Κώστα Σλούκα.

Αφού απέκλεισε Κροατία (77-68) και την Ισπανία (87-76), η Ελλάδα βρέθηκε αντιμέτωπη της Γαλλίας (Ερτέλ, Σεραφέν, Ντιό, Τζάκσον μεταξύ άλλων συγκροτούσαν το ρόστερ των τρικολόρ) στον τελικό όπου επικράτησε με 90-85. Ο Κώστας Παπανικολάου ήταν πρώτος σκόρερ με 15 πόντους, ενώ από 14 είχε τόσο ο Κώστας Σλούκας όσο και  ο Χάρης Γιαννόπουλος και ο Γιώργος Μπόγρης.

Ο Παπανικολάου αναδείχθηκε και mvp της διοργάνωσης ενώ μαζί με τον Κώστα Σλούκα εκείνα τα χρόνια είχαν μεγαλουργήσει στις μικρές Εθνικές ομάδες έχοντας σαρώσει παρέα τα μετάλλια ως πρωταγωνιστές.

Αχώριστοι φίλοι, διακοπές μαζί και πολλά κοινά να τους ενώνουν

Δύο χρυσά (Ευρωμπάσκετ Κ18 το 2008 και Ευρωμπάσκετ Κ20 το 2009) και τρία ασημένια μετάλλια (Ευρωμπάσκετ Κ18 το 2007, Μουντομπάσκετ Κ19 το 2009 και Ευρωμπάσκετ Κ20 το 2010).

Οι δύο συνομίλικοι που πριν λίγους μήνες, ανήμερα της γιορτής τους Κωνσταντίνου και Ελένης λίγο έλειψε να πάρουν στα χέρια τους ένα από τα πιο όμορφα δώρα (το τρόπαιο της Ευρωλίγκας) το έχασαν στις λεπτομέρειες. Για ένα…μανταρίνι (Γιούλ) που μπήκε και για ένα σούτ (Σλούκας) που δεν μπήξε για να γίνει ήρωας ανήμερα της γιορτής του.

Οι δύο Κωνσταντίνοι έχουν αδελφικές σχέσεις καθώς ανδρώθηκαν παρέα αφενός στις μικρές Εθνικές και αφετέρου στον Ολυμπιακό όπου ευτύχησαν να πέσουν στα χέρια τεράστιων προπονητών (Γιαννάκης-Ιβκοβιτς-Μπαρτζώκας-Σφαιρόπουλος) και να εκτοξεύσουν το ταλέντο τους.

Ο Σλούκας πήρε το 2008 στον Ολυμπιακό και ο Παπανικολάου ένα χρόνο αργότερα. Όμως έφυγε πρώτος (2013) γι ατη Μπαρτσελόνα και μετά για το ΝΒΑ (Χίουστον Ρόκετς και Ντένβερ Νάγκετς για να επιστρέψει το 2016 ενώ είχε φύγει ένα χρόνο νωρίτερα ο Σλούκας για τη Φενέρεμπαχτσε. Το 2020 ξανασμίξαν στο λιμάνι και μέχρι το περασμένο καλοκαίρι συνέχισαν τη συλλογή τίτλων και εξαιρετικών εμφανίσεων με τα Ερυθρόλευκα.

Αχώριστοι φίλοι, διακοπές μαζί και πολλά κοινά να τους ενώνουν.

Το βράδυ της Κυριακής στο γήπεδο Καλλιθέας της Ρόδου λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά από το Βενετόκλειο όπου έπαιξαν παρέα το 2009, θα βρεθούν για πρώτη φορά αντίπαλοι σε ένα «αιώνιο» ντέρμπι.

Την Πέμπτη το βράδυ κάθισαν δίπλα δίπλα στη συνέντευξη Τύπου ο καθένας όμως πλέον με άλλη μπλούζα και όταν τους ρωτήσαμε το πώς νιώθουν για αυτό το πιθανό (καθώς δεν είχαν γίνει ακόμα οι ημιτελικοί) συναπάντημα απαντώντας έβγαλαν και οι δύο συναίσθημα αλλά και ουσία.

Ας δούμε τι απάντησαν στην ερώτηση του In και των «ΝΕΩΝ»:

Κώστας Σλούκας: «Έχω μεγαλώσει με τον Κώστα. Είμαστε πολλά χρόνια φίλοι και συμπαίκτες. Είμαστε και επαγγελματίες. Ο δρόμος μας πλέον είναι διαφορετικός. Η επιτυχία του ενός είναι αποτυχία του άλλου και για 40 λεπτά θα είμαστε αντίπαλοι στο γήπεδο»

Κώστας Παπανικολάου:   «Ο αμοιβαίος σεβασμός που υπάρχει ανάμεσα σε εμένα και στον Σλούκα δεν μπορεί να αλλάξει όσα ζήσαμε μία ζωή επειδή παίζουμε σε διαφορετικές ομάδες. Έχω πει ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα της γνώμης του, όμως πρέπει να κοιτάμε τη μεγαλύτερη εικόνα από μία μετακίνηση από μία ομάδα σε άλλη. Είμαστε επαγγελματίες, ο αθλητισμός είναι στη σφαίρα της ψυχαγωγίας. Το έχω ξαναζήσει και με τον Παπαπέτρου, κάναμε πολλή παρέα, όμως στο παρκέ θα υπάρξει και η κόντρα, θα υπάρξει και η αψιμαχία, δεν υπάρχει λόγος να το κάνουμε μεγαλύτερο απ’ όσο είναι»

Οι δύο συνομήλικοι (γεννημένοι αμφότεροι το 1990 με τον Σλούκα να είναι μεγαλύτερος κατά 6.5 μήνες)  έχουν και άλλα κοινά εκτός από το έτος γέννησης. Φυσικά το όνομά τους, αλλά και το γεγονός ότι είναι αριστερόχειρες ενώ έχουν παίξει και οι δύο – εκτός από τον Ολυμπιακό – και στον Αρη και φυσικά στις Εθνικές ομάδες. Επέστρεψαν και οι δύο μετά από την θητεία τους στο εξωτερικό και πάλι στον Ολυμπιακό.

Το βράδυ του Σαββάτου μόνο ο ένας θα χαμογελάσει, αλλά λογικά θα αγκαλιαστούν και πάλι πριν τον αγώνα όπως έγινε και στο αεροδρόμιο στην κοινή αναχώρηση των ομάδων την Πέμπτη.

Πηγή: In.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ