Γιάννης Ιωαννίδης: Φασούλας, Πετρόπουλος και Ελληνιάδης αποχαιρετούν τον Ξανθό

Γιάννης Ιωαννίδης: Φασούλας, Πετρόπουλος και Ελληνιάδης αποχαιρετούν τον Ξανθό

Τρεις εμβληματικές μορφές του ελληνικού μπάσκετ μιλούν για τον Γιάννη Ιωαννίδη

Παναγιώτης Φασούλας, Κώστας Πετρόπουλος και Σταύρος Ελληνιάδης μίλησαν στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» για τον «ξανθό» του ελληνικού μπάσκετ, Γιάννη Ιωαννίδη, ο οποίος έφυγε την Τετάρτη (4/10) από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών, βυθίζοντας στο πένθος τον ελληνικό αθλητισμό.

Υπήρξε μια εμβληματική προσωπικότητα στον χώρο του μπάσκετ και οδήγησε σε μεγάλες επιτυχίες, τον Άρη, τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ αλλά και την Εθνική μας ομάδα, δημιουργώντας σχολή στον τρόπο προπόνησης, καθώς ήταν πάντα πρωταγωνιστής στις ομάδες που κοουτσάρισε.

«Το μπάσκετ ήταν η μεγάλη του αγάπη»

Τι είπε ο Φασούλας, ο Πετρόπουλος και ο Ελληνιάδης για τον προπονητή – θρύλο

«Είμαι συγκλονισμένος όλοι γνωρίζαμε ότι δεν ήταν καλά. Είχε πολύ έντονη προσωπικότητα. Έχουμε τσακωθεί εκατοντάδες φορές, έχουμε αγκαλιαστεί χιλιάδες», ανέφερε ο Παναγιώτης Φασούλας.

«Ήταν ένας άνθρωπος παθιασμένος. Το μπάσκετ ήταν η μεγάλη του αγάπη. Ήταν καταβεβλημένος. Όταν ήρθε στην ονοματοδοσία του γηπέδου, μου είπε «και στο φεγγάρι να ήμουνα θα ερχόμουν σήμερα εδώ», υπογράμμισε ο Κώστας Πετρόπουλος.

Στην συνέχεια, ο Σταύρος Ελληνιάδης τοποθετήθηκε σχετικά με τον «ξανθό» του ελληνικού μπάσκετ. «Όλοι ονειρευόμασταν να τον έχουμε προπονητή. Μπορεί να τσαντιζόμασταν μαζί του, όταν μας μάλωνε, άλλα τον αγαπούσαμε και τα δίναμε όλα γι’ αυτόν. Όπως έλεγε και το τραγούδι που έλεγαν οι φίλαθλοι “θα σ΄ αγαπάμε μία ζωή, Ιωαννίδη Γιάννη”», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ