Τολιόπουλος: «Στόχος τα πλέι-οφ στο Eurocup, τρομερός άνθρωπος ο Καστρίτης»

Τολιόπουλος: «Στόχος τα πλέι-οφ στο Eurocup, τρομερός άνθρωπος ο Καστρίτης»

Ο Βασίλης Τολιόπουλος του Άρη παραχώρησε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα του Eurocup και μίλησε μεταξύ άλλων για την φετινή πορεία των «κιτρινόμαυρων».

Για όλους και για όλα μίλησε σε συνέντευξη του στην επίσημη ιστοσελίδα του Eurocup ο γκαρντ του Άρη, Βασίλης Τολιόπουλος.

Μεταξύ άλλων σχολίασε την φετινή πορεία της ομάδας του, την σχέση του με τον Γιάννη Καστρίτη αλλά και την εμπειρία του ως συμπαίκτης του Βασίλη Σπανούλη.

Διαβάστε επίσης: Οι μέρες και ώρες της 5ης αγωνιστικής της Basket League με ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός

Αναλυτικά όσα δήλωσε: 

Για την επιστροφή του Άρη στην Ευρώπη: «Έχουμε την τιμή να παίζουμε σε μια μεγάλη ομάδα και ο κόσμος αυτής ήθελε την επιστροφή της ομάδας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Κάθε παιχνίδι είναι μια γιορτή. Λατρεύουν να στηρίζουν την προσπάθειά μας και νιώθω ότι είμαστε ευλογημένοι έχοντας αυτούς τους οπαδούς. Για μας, η συμμετοχή στο Eurocup ισοδυναμεί με την πραγματοποίηση ενός ονείρου».

Για την παραμονή του στην ομάδα: «Από την πρώτη στιγμή ήθελα μείνω στον Άρη γιατί απόλαυσα την περσινή χρονιά, μου αρέσει το κλίμα στην ομάδα και το αποφάσισα λόγω των οπαδών και του προπονητή. Γι’ αυτό η παραμονή του στον Άρη ήταν η προτεραιότητά μου».

Για το Eurocup και την πρώτη του χρονιά στη διοργάνωση: «Είναι πολύ ωραίο που η ομάδα επέστρεψε στο Eurocup. Θα έλεγα ότι είναι ένα όνειρο, που έγινε πραγματικότητα για όλους μας, να είμαστε και πάλι στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και μια τόσο μεγάλη διοργάνωση, όπως το Eurocup. Οι ομάδες είναι πολύ καλές, οι παίκτες επίσης και πρέπει να είσαι πάντα έτοιμος και συγκεντρωμένος, διότι αν δεν το κάνεις, τότε ο αντίπαλος θα σε τιμωρήσει. Πραγματικά μου αρέσει αυτό. Το Eurocup έχει τελείως διαφορετικό επίπεδο ταχύτητας απ’ ότι έχω συνηθίσει στο ελληνικό πρωτάθλημα τα τελευταία χρόνια. Είναι πολύ ωραίο να ανταγωνίζεσαι και να παίζεις στο Eurocup. Θα δώσουμε το 150% των δυνατοτήτων μας για να γινόμαστε καλύτεροι και να είμαστε ανταγωνιστικοί».

Για τη σχέση του με τον Γιάννη Καστρίτη: «Είναι πραγματικά υποστηρικτικός. Ένας τρομερός άνθρωπος τόσο εντός όσο και εκτός παρκέ. Θα ενδιαφερθεί για σένα, θα σε ρωτήσει πώς είσαι, πώς νιώθεις, ποιες είναι οι σκέψεις σου. Το σημαντικότερο είναι ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο με τον οποίον μπορείς να μιλήσεις, γι’ αυτό εξάλλου όλοι στην ομάδα έχουν εξαιρετική σχέση μαζί του».

Για την πρώτη νίκη στο Eurocup επί της Τουρκ Τέλεκομ: «Σίγουρα το κλειδί ήταν η άμυνά μας. Είναι ο τομέας, που εστιάζουμε, η άμυνα. Είναι αυτό που θέλει περισσότερο ο προπονητής μας, να παλεύουμε σε κάθε κατοχή, να είμαστε σκληροί και να μην αφήνουμε τον αντίπαλο να αισθάνεται άνετα και να κάνει ό,τι θέλει».

Για τον αγώνα με τη Σλασκ Βρότσλαβ: «Ήταν πολύ σημαντικό να νικήσουμε την Τουρκ Τέλεκομ. Αποδείξαμε στους εαυτούς μας ότι μπορούμε να νικήσουμε μεγάλα παιχνίδια και θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι τόσο στο ελληνικό πρωτάθλημα όσο και στο Eurocup. Θέλουμε να πετύχουμε την πρώτη μας εκτός έδρας νίκη στο Eurocup, γιατί θα είναι πολύ σημαντικό να προχωρήσουμε στη διοργάνωση. Θέλουμε να γινόμαστε όλο και καλύτεροι».

Για το τι θα έκανε πετυχημένη τη σεζόν για τον Άρη και για εκείνον: «Θέλω να συνεχίσω να βοηθάω την ομάδα μου. Πιστεύω πως θα είναι μια εξαιρετική σεζόν για όλους μας. Ο στόχος μας είναι να είμαστε μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα και να προσπαθήσουμε να είμαστε μια από τις πρώτες έξι ομάδες στο Eurocup, που θα προκριθούν στα play-off. Και θα δούμε που θα βρεθούμε στο τέλος της σεζόν».

Για τα πρώτα του βήματα και τη συνύπαρξη με τον Βασίλη Σπανούλη στον Ολυμπιακό: «Παίζοντας με τον Βασίλη, πραγματοποιήθηκε ένα παιδικό όνειρο. Ήταν το είδωλό μου και πραγματικά πέρασα όμορφα μέσα από τη συνύπαρξη μαζί του. Ήταν κάτι σπουδαίο γιατί είδα τον χαρακτήρα του τόσο εντός όσο κι εκτός παρκέ, πόσο αφοσιωμένος ήταν στη νίκη όπως και τη μεθοδολογία του στην προπόνησή του. Δεν είχε καμία σημασία ο αντίπαλος, πάντα ήταν εκεί με το βλέμμα της τίγρης και πραγματικά έμαθα πολλά από τον Βασίλη».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ