Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 65-61 : Πήραν την πρόκριση οι «πράσινες»

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 65-61 : Πήραν την πρόκριση οι «πράσινες»

Ο Παναθηναϊκός με κορυφαίες τις Τζόουνς και Αλέιν πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος γυναικών, με νίκη επί του Ολυμπιακού με 65-61.

Ο Ολυμπιακός αν και ξεκίνησε καλά το παιχνίδι, δέχθηκε την ανατροπή από τον Παναθηναϊκό, με τις «πράσινες» να παίρνουν την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος γυναικών, με 65-61.

Ο Παναθηναϊκός με μεγάλες πρωταγωνίστριες τις δύο Αμερικανίδες, Τζόουνς με 24 πόντους και Αλέιν με 12 πόντους και 18 ριμπάουντ, μπόρεσε να επιστρέψει από το καλό ξεκίνημα των κοριτσιών του Ολυμπιακού, που έφτασαν μέχρι και στο +8 νωρίς στο παιχνίδι (0-8).

Διαβάστε επίσης: H απόλυτη σύγκριση των… Χριστουγέννων: Πώς ήταν η βαθμολογία της Super League πέρσι και πώς είναι φέτος

Ο Ολυμπιακός διατήρησε το προβάδισμα καθ’ όλη την πρώτη περίοδο, με το δεκάλεπτο να λήγει στο +5 για τον Ολυμπιακό (14-19). Οι «πράσινες» έκαναν την ανατροπή στην δεύτερη περίοδο, που ολοκληρώθηκε με απόσταση ενός σουτ (38-35).

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν απόλυτα ισορροπημένο, με το προβάδισμα να αλλάζει αρκετές φορές και την Βίτολα να κυριαρχεί για τον Ολυμπιακό, με τις γηπεδούχες να φτάνουν σε ένα +4 στο τέλος της περιόδου (53-49).

Ο Παναθηναϊκός με την Αλέιν να μαζεύει όλα τα ριμπάουντ ανέβασε τη διαφορά στους 8 (57-49), πριν ξεκινήσει μία αντεπίθεση διαρκείας για τον Ολυμπιακό η Ελεάννα Χριστινάκη, που μείωσε με συνεχόμενα κερδισμένα φάουλ και με την Νικολοπούλου ο Ολυμπιακός μπόρεσε να προηγηθεί με με 60-61.

Η Τζόουνς έβαλε ξανά μπροστά τον Παναθηναϊκό και με κερδισμένα φάουλ και εύστοχες βολές οι «πράσινες» μπόρεσαν να πάρουν τη νίκη με 65-61 και να «σφραγίσουν» την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος Γυναικών.

Τα δεκάλεπτα: 14-19, 38-35, 53-49, 65-61

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα.

Τα highlights του προημιτελικού ανάμεσα στους δύο «αιώνιους»: 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ