Αθλητικός διευθυντής της σλοβενικής Ομοσπονδίας ο πατέρας του Λούκα Ντόντσιτς

Αθλητικός διευθυντής της σλοβενικής Ομοσπονδίας ο πατέρας του Λούκα Ντόντσιτς

Ο πατέρας του Λούκα Ντόντσιτς, Σάσα, ανέλαβε πόστο στην Ομοσπονδία μπάσκετ της Σλοβενίας.

Ο Σάσα Ντόντσιτς είναι ο νέος αθλητικός διευθυντής της σλοβενικής Ομοσπονδίας μπάσκετ. Ο πατέρας του πόιντ γκαρντ των Ντάλας Μάβερικς Λούκα Ντόντσιτς, δέχτηκε μία άκρως τιμητική πρόταση από τoν πρόεδρο της «ΚΖS», Ματέι Εργιάβετς, ως αποτέλεσμα της μεγάλης διαδρομής του στο μπάσκετ και φυσικά την αποδέχτηκε.

Ο Σάσα Ντόντσιτς υπήρξε παίκτης από το 1993 έως το 2010, καθώς και διεθνής, προπονητής απο το 2010 έως το 2022, ενώ βέβαια ήταν και ο… αποκλειστικός προπονητής του γιου του Λούκα Ντόντσιτς όταν ήταν μικρός. Το 2015 υπήρξε μέλος του τεχνικού τιμ της δεύτερης ομάδας της εθνικής ανδρών της Σλοβενίας. Επιπρόσθετα διετέλεσε πρόεδρος του σλοβενικού συλλόγου Illyria της Λιουμπλιάνα.

Στο πρώτο Ευρωμπάσκετ του Λούκα Ντόντσιτς ως μέλος της εθνικής ανδρών της Σλοβενίας, ο πατέρας του, Σάσα Ντόντσιτς, εργαζόταν και ως σχολιαστής της δημόσιας σλοβενικής τηλεόρασης για τους αγώνες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στην Κωνσταντινούπολη, το 2017.

Στην παρουσίασή του από τη σλοβενική Ομοσπονδία στα ΜΜΕ, ο πρόεδρος της «KZS», Ματέι Εργιάβετς τόνισε ανάμεσα σε άλλα:

«Ο ρόλος του Σάσα Ντόντσιτς θα ξεφύγει από τα πλαίσια της εθνικής ομάδας. Ο Σάσα Ντόντσιτς θα είναι αυτός που θα καθοδηγεί και θα παρακολουθεί νεαρούς Σλοβένους παίκτες από το εγχώριο πρωτάθλημα αλλά και αυτούς που αγωνίζονται σε πανεπιστήμια στις ΗΠΑ και φυσικά και στην Ευρώπη και θα αναφέρει την πρόοδό τους στη διοίκηση της ομοσπονδίας. Φυσικά και επιπρόσθετα θα φροντίζει για την επικοινωνία με τους μπασκετμπολίστες και θα αποτελεί τον συνδετικό κρίκο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ