Με τέτοια επίθεση, δεν γίνεται να ζητάς τίτλο

Με τέτοια επίθεση, δεν γίνεται να ζητάς τίτλο

Ο Ολυμπιακός ήταν και πάλι άοσμος, χειρότερος του αναμενόμενου και εάν εμφανιστεί έτσι στο ΣΕΦ, τότε δεν θα έχει καμία ελπίδα για να επιστρέψει τη σειρά στο ΟΑΚΑ.

Στον πρώτο αγώνα στο ΟΑΚΑ, είχα γράψει ότι ο Σφαιρόπουλος… στραγγάλισε τον Πασκουάλ. Ε εκεί έμεινε ο Ολυμπιακός. Η συνέχεια; Έχει τη σφραγίδα του Τσάβι.

Ο Καταλανός τεχνικός από εκεί και έπειτα γύρισε τον διακόπτη. Σε δύο σερί παιχνίδια παρουσιάζει διαρκώς νέα πράγματα. Εχει την τύχη μακριά του με τους παίκτες του να πετυχαίνουν όλη την ώρα σίδερο και να σπαταλούν τις βολές. Στο ΣΕΦ είχαν 10/15 προσπαθειες. Τώρα είχαν 10/25 προσπάθειες. Που να είχαν πετύχει τουλάχιστον τις μισές από τις χαμένες βολές.

Οι Πειραιώτες δεν θυμίζουν ομάδα. Στο παρκέ δεν δείχνουν αυτό. Αρχικά από τον πρώτο τελικό και μετά, βλέπεις τα πρόσωπά τους και δεν πιστεύεις ότι μπορούν να κερδίσουν. Μακάρι να κάνω λάθος, αλλά λείπει αυτή η σπίθα ρε παιδάκι μου… Νιώθεις ότι το «πρέπει» τους έχει γονατίσει… Στο μοναδικό ματς που ο Σπανούλης ξεχώρισε, οι υπόλοιποι και πάλι έμειναν ρολίστες. Ετσι δεν μπορείς να περιμένεις πολλά.

ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΜΟΥ…

Γνωρίζοντας ότι είναι ανώτερος στο ποστ, εκεί «χτύπησε» στις πρώτες επιθέσεις. Μιλουτίνοφ και Πρίντεζης έκαναν όσα προλόγισα στο μπλογκ μου πριν τον τελικό, την ίδια ώρα ήταν στατικός όμως μπροστά και αμυντικά στο «4» είχε θέματα σε κάθε περιστροφή με τον Πρίντεζη να έχει χάσει 3 φορές τον Σίνγκλετον. Αργό αμυντικό τρανζίσιον, ο Παναθηναϊκός έβρισκε την έξτρα πάσα και το σκορ στο 18-9.

Η είσοδος του Ουίλτζερ «άνοιξε» την άμυνα των γηπεδούχων, ο Ολυμπιακός σκόραρε δις από την περιφέρεια και πλησίασε σε 18-15. Αυτό που ήταν πρόβλημα ήταν τα 5 επιθετικά ριμπάουντ που δεν έγιναν πόντοι, όπως και τα 4 λάθη. Ασχολιαστο το σφύριγμα στον Παπανικολάου στην τάπα στον Καλάθη, κάκιστη και η επιλογή του να πάει στον πάγκο και να χρεωθεί την τεχνική ποινή.

Δεύτερο δεκάλεπτο λοιπόν…

Γρήγορα πέρασε στο «4» ο Παπαπέτρου καθώς ο Ουίλτζερ είχε θέματα στην άμυνα και παράλληλα 3 γκαρντ. Μετά από καιρό είδαμε κεφάτο στην επίθεση τον ΜακΛίν (δύο φάουλ ήδη πάντως ήδη), ο Παναθηναϊκός προσπάθησε με βοήθειες του Αντετοκούνμπο να τον αναχαιτίσει. Την ίδια ώρα, παρότι ο Λεκαβίτσιους ήταν στο παρκέ για ώρα, οι «ερυθρόλευκοι» δεν τον χτύπησαν στην άμυνα και του έδωσαν και το δικαίωμα να «εκτελέσει» από την περιφέρεια. Ταυτόχρονα στην εξίσωση δεν μπήκαν ποτέ οι Ρόμπερτς-Στρέλνιεκς, αμφότεροι πρόσφεραν ανισορροπία στην άμυνα, με τον πρώτο να δέχεται και ντράιβ από τον Λεκα.

Αδιανόητος ο τρόπος που δεν «χτύπησε» τα μις ματς και με 28 πόντους σε 20 αγωνιστικά λεπτά, ο Ολυμπιακός ήταν ένα βήμα πριν το 2-1 στη σειρά.

Key facts:

Ο Ολυμπιακός έκλεισε το ημίχρονο με 7 επιθετικά ριμπάουντ και 9/30 σουτ! Δεν του φταίει κανείς που πήρε 13 προσπάθειες για τρίποντο. Δεν είδαμε κάτι διαφορετικό από τον Σφαιρόπουλο, ο Μπράουν παρκαρισμένος στον πάγκο (πέρασε μετά βέβαια αλλά και αυτός…), με τους «ερυθρόλευκους» να είναι προβλέψιμοι.

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΠΕΝΤΑΔΕΣ, ΑΟΚΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Στο τρίτο δεκάλεπτο είδαμε πεντάδα με Σπανούλη στον άσο και με Παπαπέτρου, Παπανικολάου και Πρίντεζη αλλά και Μιλουτίνοφ. Επιθετικά δεν γύρισε την κατάσταση, έκλεισε την ρακέτα του, έδωσε υπό πίεση τρίποντα στον Παναθηναϊκό, δυσκόλεψε την επιθετική λειτουργία της ομάδας του Πασκουάλ. Άμυνα έδωσε, επίθεση δεν έδωσε..

Άσχημο μπάσκετ, ελάχιστη κίνηση και το αποτέλεσμα ήταν αναίμακτα, σε ένα κακό 10λεπτο του Παναθηναϊκού, ο Ολυμπιακός να μην μπορεί να εκμεταλλευτεί τίποτα.

Νέο σχήμα στα τελευταία 3 λεπτά. Με τον Μπράουν στον άσο, τον Στρέλνιεκς δίπλα του και τους Παπ στο 3-4 και τον ΜακΛίν στο 5.

Ο Παναθηναϊκός ήταν σταθερά πάνω από τους 7 πόντους μπροστά στο σκορ, έχοντας το άθλιο 6/17 από τις βολές! Και η είσοδος του Μπράουν δεν έδωσε απολύτως τίποτα. Με τους γηπεδούχους σε μέτριο φεγγάρι, ο Ολυμπιακός έχανε με 12 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο.

Υποσημείωση: Ο Παναθηναϊκός νίκησε και στα τρία δεκάλεπτα με μέτριο μπάσκετ. 19-15, 19-13, 16-14. Στο τρίτο δε, είχε 0/7 τρίποντα και 4/8 βολές. Και όμως μπήκε στο τελευταίο δεκάλεπτο με 54-42!

ΟΙ ΡΟΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΟΓΚΑΣΤ

Αντί να δούμε λοιπόν μία τελευταία προσπάθεια για επιστροφή, παρακολουθήσαμε το ίδιο άσχημο παιχνίδι από τον Ολυμπιακό. Για άμυνα μιλούσε ο Σφαιρόπουλος στον πάγκο, με τρίποντα και τρανζίσιον απαντούσε ο Πασκουάλ. Βοήθησε υπερβολικά σε αυτό το κομμάτι ο Ζακ Ογκαστ. Γέμισε τον χώρο, έβγαλε ενέργεια, μάζεψε 4 ριμπάουντ. Ευτυχώς για την ομάδα του Ολυμπιακού, δεν τον πόνεσε με σκορ καθώς είχε 0/4 βολές. Η απογοήτευση είχε κυριεύσει τα πρόσωπα των «ερυθρόλευκων», γεγονός που φαινόταν και στις κινήσεις τους. Ο Ολυμπιακός αδυνατούσε να «χτυπήσει» τα μις ματς ξανά, όποτε το έκανε βρήκε πόντους αλλά ένας Σπανούλης φέρνει την άνοιξη; Σε αυτό το διάστημα, είδαμε τον Παναθηναϊκό να έχει… αράξει πίσω και να νομίζει ότι το ματς τελείωσε. Οι 19 πόντοι ήταν πολλοί και τον αποσυντόνισαν.

Ο Τζέιμς «λύτρωσε» τους γηπεδούχους με ένα τρίποντο όταν ο Ολυμπιακός πίστεψε για λίγο την ανατροπή.

Παρένθεση: Όταν ο παίκτης πέφτει στο παρκέ από επαφή είναι τρία πράγματα. Είτε επιθετικό.. Είτε αμυντικό, είτε flopping. Απλά τα πράγματα. Να μην είναι τίποτα από τρία, είναι ελληνικό φαινόμενο. Πριν κλείσω την παρένθεση. Οι αλλαγές έφεραν τον Σπανούλη στον Γκιστ. Ο Αμερικανός τον πόσταρε και θυμάμαι δύο επιθέσεις που περίμενε ώρα στο ζωγραφιστό για την πάσα. Τα τρία δευτερόλεπτα δεν σφυρίχτηκαν ποτέ..

Κλείνουμε την παρένθεση γιατί αυτό ήταν ένα απλό ξέσπασμα καθότι σε κανένα σημείο δεν φταίει η διαιτησία για αυτό το αγωνιστικό χάλι.

Δικαίως ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το ροζ φύλλο. Το λέει η διαφορά, οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Ειλικρινά δεν ξέρω πως μπορεί να αλλάξει η κατάσταση στο Φάληρο. Η εικόνα θύμισε διάλυση, ο καθένας παίζει για την υστεροφημία του και όχι για το σύνολο. Το 3-1 δεν θα μου κάνει εντύπωση στο ΣΕΦ. Μακάρι να διαψευστώ…

ΥΓ Παπανικολάου, Παπαπέτρου, Μάντζαρης. Ολοι μαζί δυστυχώς είχαν 5 πόντους με 2/10 σουτ! Και είναι παίκτες «κλειδιά» για τον Σφαιρόπουλο και την ομάδα του. Βάλτε μέσα και τους Ρόμπερτς και Στρέλνιεκς που είχαν 0/5 σουτ και μόλις δύο πόντους (μόλις 1 προσπάθεια σε 11 λεπτά για τον Λετονό) και καταλάβετε τι πήγε στραβά..

ΥΓ2 Ο Παναθηναϊκός έψαχνε κάθε μις ματς. Όποτε μπορούσε το τροφοδοτούσε. Ο Ολυμπιακός κολλούσε στην επίθεση, όταν το έβρισκε ήταν 6 δευτερόλεπτα πριν τον τέλος της επίθεσης και με τον παίκτη (Πρίντεζη-Μιλουτινοφ) να είναι μακριά από το πεδίο δράσης του.

ΥΓ3 Όταν έγραφα ότι πρέπει να κοιταχτούν στον καθρέφτη για το τι πάει στραβά, δεν εννοούσα μόνο τον Γιάννη Σφαιρόπουλο. Εννοούσα άπαντες στο Ερυθρόλευκο «στρατόπεδο» δεν φταίει πάντα ο ένας. Όλοι έχουν ευθύνες.

ΥΓ4 Η σειρά είναι στο 2-1 γιατί σε ένα ματς ήταν κάκιστος ο Παναθηναϊκός. Επιμένω ότι ο Ολυμπιακός είναι σκιά του εαυτού του και στους τρεις τελικούς. Έχει παίξει 120 αγωνιστικά λεπτά ή αλλιώς 12 δεκάλεπτα. Και έχει λοιπόν χάσει στα 7, έχει κερδίσει στα 3 και ένα έχει λήξει ισόπαλο. Δεν γίνεται να ζητάει κάτι παραπάνω…

ΥΓ5 Δεν μπορείς να είσαι πίσω με τόσους πόντους, να έχει σκοράρει με το σταγονόμετρο και να μιλάς για την άμυνα. Τρία ματς του Ολυμπιακού και έχει πετύχει 75, 66 και 58 πόντους. Μέσο όρο κάτι παραπάνω από 66 πόντους. Πώς να πάρεις το πρωτάθλημα έτσι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ