Υπέρ της αύξησης των ξένων στην Α1 Γυναικών οι 10 από τις 12 ομάδες

Υπέρ της αύξησης των ξένων στην Α1 Γυναικών οι 10 από τις 12 ομάδες

Οι σύλλογοι της Α1 ζητούν να αλλάξει το καθεστώς που προβλέπει μόλις 3 ξένες σε κάθε ομάδα, προκειμένου να αναβαθμιστεί το ελληνικό πρωτάθλημα.

Θετικές στο ενδεχόμενο να αλλάξει το καθεστώς που ισχύει στην Α1 Γυναικών σχετικά με τις ξένες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο ελληνικό πρωτάθλημα εμφανίζονται οι περισσότερες ομάδες της πρώτης κατηγορίας.

Συγκεκριμένα, οι 10 από τις 12 ομάδες που θα λάβουν μέρος στο νέο πρωτάθλημα είναι υπέρ της αύξησης των ξένων, κάτι που αν συμβεί θα βοηθήσει να ανέβει επίπεδο το εγχώριο πρωτάθλημα και να προσφέρει καλύτερο θέαμα στους θεατές.

Την αρχή έκανε προ ολίγων ημερών ο Ολυμπιακός, ο οποίος έστειλε επιστολή στην ΕΟΚ και ζητάει να εναρμονιστεί η ειδική  προκήρυξη του πρωταθλήματος με την νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι Ερυθρόλευκοι, όπως και οι περισσότερες ομάδες, θέλουν αν αυξηθούν οι ξένες παίκτριες στην Α1, προκειμένου να γίνει ένα καλύτερο πρωτάθλημα.

Οι μοναδικές ομάδες που δεν συμφωνούν είναι ο ΠΑΟΚ και ο Πρωτέας Βούλας, οι οποίες ζητούν να παραμείνει το καθεστώς που προβλέπει μόνο 3 ξένες σε κάθε ομάδα. Ένα καθεστώς που δεν βοηθάει σε καμία περίπτωση την ανάπτυξη του πρωταθλήματος, γι’ αυτό και οι περισσότεροι σύλλογοι έχουν στείλει ή αναμένεται να στείλουν έγγραφα προς την ΕΟΚ, προκειμένου να αλλάξει μέσα η προκήρυξη του πρωταθλήματος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ