Ολυμπιακός, η επόμενη μέρα: Ο Μπαρτζώκας, οι ελεύθεροι και τα εγγυημένα συμβόλαια

Ολυμπιακός, η επόμενη μέρα: Ο Μπαρτζώκας, οι ελεύθεροι και τα εγγυημένα συμβόλαια

Μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός θα κοιτάξει την επόμενη μέρα του, η οποία θα τον βρει με αρκετές αλλαγές και προσθαφαιρέσεις.

Η σεζόν στο μπάσκετ ολοκληρώθηκε και ο Ολυμπιακός έκλεισε ιδανικά τις υποχρεώσεις του κατακτώντας το πρωτάθλημα της Stoiximan GBL κόντρα στον Παναθηναϊκό με μειονέκτημα έδρας. Πλέον οι Ερυθρόλευκοι θα στρέψουν την προσοχή τους στην επόμενη μέρα του συλλόγου, όπου οι στόχοι θα είναι ξανά ίδιοι με φέτος. Δηλαδή η κατάκτηση όλων των τίτλων.

Δεν είναι μυστικό πως θα υπάρξουν αρκετές αλλαγές στο ρόστερ των Πειραιωτών. Κάποιοι παίκτες θα μείνουν ελεύθεροι, άλλοι είναι πιθανό να αποχωρήσουν παρότι έχουν συμβόλαιο και φυσικά θα έρθουν νέοι στη θέση τους για να καλύψουν τα όποια κενά και να δημιουργήσουν ένα σύνολο που θα συνεχίσει να διεκδικεί τρόπαια.

Ο Ολυμπιακός στηρίζει τον Γιώργο Μπαρτζώκα

Το πιο σημαντικό από όλα είναι να δούμε τι θα συμβεί με τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Ο Έλληνας τεχνικός έχει συμβόλαιο για ακόμα έναν χρόνο, με τη διοίκηση του Ολυμπιακού να έχει στη διάθεσή της ένα opt-out στην περίπτωση που δεν θέλουν να προχωρήσουν μαζί του.

Κάτι τέτοιο αυτή την στιγμή μοιάζει απίθανο, με τον Μπαρτζώκα να χαίρει της εκτίμησης των αδερφών Αγγελόπουλων. Φυσικά όλα θα κριθούν τις επόμενες μέρες όταν οι δύο πλευρές θα συναντηθούν για να πάρουν τις αποφάσεις τους και αν επιλέξουν να μείνουν μαζί, να χτίσουν την ομάδα της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Τα συμβόλαια που λήγουν και οι… αμφίβολοι

Τέσσερα συμβόλαια λήγουν αυτή την στιγμή στον Ολυμπιακό. Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος και Μόουζες Ράιτ αναμένεται να αποχωρήσουν με προορισμό τη Ζάλγκιρις Κάουνας, ενώ λίγες πιθανότητες παραμονής συγκεντρώνει ο Σακίλ ΜακΚίσικ που έκανε εξαιρετικούς τελικούς. Από εκεί και πέρα, ο Νίκολα Μιλουτίνοφ παραμένει ο μεγάλος στόχος των Πειραιωτών, με τις αποφάσεις των δύο πλευρών να αναμένονται σύντομα.

Από εκεί και πέρα στον «αέρα» βρίσκονται τρεις παίκτες παρότι έχουν συμβόλαιο. Ο λόγος για τους Ναζ Μήτρου-Λονγκ, Λούκα Βιλντόζα και Φιλίπ Πετρούσεφ. Ο πρώτος μπορεί να έχει ελληνικό διαβατήριο αλλά δεν έχει πείσει με τις εμφανίσεις του. Ο δεύτερος έβγαλε αρκετά προβλήματα τραυματισμών και δεν αποκλείεται να αποχωρήσει αν βρεθεί η χρυσή τομή. Ο τρίτος τα πήγε εξαιρετικά στον Ερυθρό Αστέρα και μένει να δούμε αν οι Ερυθρόλευκοι θελήσουν να τον αφήσουν με ένα ικανό buyout (1.000.000 ευρώ περίπου) ή τον κρατήσουν λόγω τις λειψανδρίας στους ψηλούς.

Ο κορμός του Ολυμπιακού

Φυσικά ο Ολυμπιακός έχει παίκτες για να στηριχθεί τη νέα σεζόν. Από την περιφέρεια θα συνεχίσουν κανονικά οι Τόμας Γουόκαπ, Σέιμπεν Λι, Κίναν Έβανς, Γιαννούλης Λαρεντζάκης και Εβάν Φουρνιέ. Το ίδιο αναμένεται να κάνει και ο Τάιλερ Ντόρσεϊ που ήταν κομβικός στους τελικούς, αν και πρέπει να συζητηθεί ο ρόλος του.

Στους φόργουορντ, οι Κώστας Παπανικολάου, Σάσα Βεζένκοφ και Άλεκ Πίτερς είναι αμετακίνητοι, ενώ συμβόλαιο έχει κανονικά ο Μουστάφα Φαλ που όμως θα χάσει όλη την επόμενη σεζόν και μένει να δούμε αν θα υπάρξει κάποια αναπροσαρμογή στη συμφωνία των δύο πλευρών.

Οι «ματιές» για ενίσχυση και η ανάγκη για ελληνικό στοιχείο

Στο μεταξύ οι Ερυθρόλευκοι «σκανάρουν» την αγορά για να δουν τι υπάρχει και να κινηθούν αναλόγως. Δεδομένα θα πάνε για έναν γκαρντ (πολύ πιθανόν και για δύο), έναν φόργουορντ και σίγουρα δύο ψηλούς, ίσως και τρεις αν τελικά δεν μείνει ο Μιλουτίνοφ.

Ο Τάισον Γουόρντ είναι «κλεισμένος» από τους Πειραιώτες και μόνο στην περίπτωση που βρει συμβόλαιο στο ΝΒΑ θα χαλάσει η συμφωνία. Από εκεί και πέρα στον Ολυμπιακό έχουν ψηλά στη λίστα τους τον Νικ Γουάιλερ-Μπαμπ ο οποίος μπορεί να μείνει ελεύθερος από την Μπάγερν Μονάχου με ένα ποσό κοντά στις 700.000 ευρώ.

Στους ψηλούς η αγορά είναι περιορισμένη, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να θέλει έναν 7footer και δύο αθλητικούς σέντερ, ή έστω ο ένας να παίζει και στο «4» αν χρειαστεί. Όλα αυτά φυσικά θα καθοριστούν και από τις υποθέσεις των δύο Σέρβων, Μιλουτίνοφ και Πετρούσεφ.

Τέλος, ο Ολυμπιακός θα αναζητήσει Έλληνες. Η λογική λέει ότι θα διαθέτει σίγουρα τους Γουόκαπ, Παπανικολάου, Βεζένκοφ, Λαρεντζάκη και Ντόρσεϊ. Άρα χρειάζεται τουλάχιστον ένας για την εξάδα. Το όνομα του Αντώνη Καραγιαννίδη είναι στο προσκήνιο και ίσως γίνει κίνηση για έναν γκαρντ. Τα βλέμματα των Ερυθρόλευκων θα βρίσκονται σίγουρα και στη χώρα των Βάσκων για λογαριασμό του Νίκου Ρογκαβόπουλου.

Όλα τα παραπάνω θα ξεκαθαρίζουν σιγά-σιγά όσο προχωράει το καλοκαίρι, με τη συνάντηση ανάμεσα στη διοίκηση και τον προπονητή, που επίκειται, να είναι κομβική για τις αποφάσεις που θα παρθούν.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ