Τέλος εποχής για τον θρυλικό La Bomba Ναβάρο

Τέλος εποχής για τον θρυλικό La Bomba Ναβάρο

Ο Χουαν Κάρλος Ναβάρο ανακοίνωσε και επίσημα πλέον πως σταματά το μπάσκετ και αναμένεται να λάβει πόστο εξωαγωνιστικό στην αγαπημένη του Μπαρτσελόνα.

Το τέλος στο χρονικό ενός προδιαγεγραμμένου μπασκετικού «θανάτου» ανακοινώθηκε σήμερα. Ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο, στα 38 του χρόνια, αποφάσισε να δώσει τέλος στη μεγάλη και υπέρλαμπρη καριέρα του στα παρκέ.

Η αλήθεια είναι πως ο εμβληματικό γκαρντ τα τελευταία χρόνια δεν θύμιζε σε πολλά τον υπέροχο παίκτη του παρελθόντος και φέτος ήταν εκτός πλάνων του Σβέτισλαβ Πέσιτς. Αρχικά η πρόθεση του Ναβάρο ήταν να παίξει για έναν ακόμα χρόνο μπάσκετ σε άλλη ομάδα, αλλά τελικά αποδέχτηκε την προσφορά της Μπάρτσα και θα αναλάβει πόστο στον σύλλογο με τον οποίο ταυτίστηκε, πέραν από την Εθνική Ισπανίας. Πως αλλιώς άλλωστε, αφού για 20 χρόνια υπηρέτησε τα μπλαουγκράνα με θαυμαστή συνέπεια, ταλέντο και πάθος. Μοναδικό του… διάλειμμα η σεζόν 2007-2008, όταν και θέλησε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στο ΝΒΑ. Με την Μπαρτσελόνα έγραψε τη δική του Ιστορία στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Συμμετείχε σε 1139 παιχνίδια και πέτυχε 13609 πόντους χάρη στους οποίους ανακηρύχτηκε πρώτος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας του, πρώτος σκόρερ στην Euroleague και τρίτος στην ιστορία του ισπανικού πρωταθλήματος. Συνολικά πανηγύρισε στην καριέρα του 35 τίτλους σε εγχώριο, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, 10 από τους οποίους κατάφερε να τους κατακτήσει με την εθνική Ισπανίας όπου μαζί με τα αδέρφια Γκασόλ, τον Ρέγες και τον Ρούντι Φερνάντεθ έφτιαξαν τη μεγάλη Φούρια Ρόχα που κυριάρχησε την τελευταία δεκαετία στο ευρωπαϊκό στερέωμα και ήταν πολύ ανταγωνιστική και στο παγκόσμιο.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ