Άνετα στους «4» η Εθνική κορασίδων

Άνετα στους «4» η Εθνική κορασίδων

Τα κορίτσια του Τάκη Μπακογεώργου προκρίθηκαν στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Β΄ κατηγορίας, όπου αύριο (24/8) στις 19:15 αντιμετωπίζουν τον νικητή της αναμέτρησης Φινλανδία-Ρουμανία για μια θέση στον τελικό που ισοδυναμεί με άνοδο.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Πρόσθεσε to10.gr στην Google

Ένα βήμα μακριά από την άνοδο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Α΄ κατηγορίας βρίσκεται πλέον η εθνική ομάδα μπάσκετ των κορασίδων, μετά την επιβλητική νίκη της με 77-43 απέναντι στη Σλοβενία, στον προημιτελικό στο Μαυροβούνιο.

Τα κορίτσια του Τάκη Μπακογεώργου προκρίθηκαν στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Β΄ κατηγορίας, όπου αύριο (24/8) στις 19:15 αντιμετωπίζουν τον νικητή της αναμέτρησης Φινλανδία-Ρουμανία για μια θέση στον τελικό που ισοδυναμεί με άνοδο. Στην Α΄ Κατηγορία θα προκριθεί, πάντως, και ο νικητής του «μικρού τελικού».

Η ελληνική ομάδα πήρε από τα πρώτα λεπτά το προβάδισμα (8-2, 3’), αλλά χωρίς να μπορεί να ξεφύγει από την Σλοβενία. Κάθε φορά που το επιχειρούσε (15-9, 8’45’’), η διαφορά μειωνόταν (15-12, 9’04’’). Χατζηλεοντή και Μποσγανά στο τέλος της πρώτης περιόδου οδήγησαν στο +7 (19-12), η Γρηγοροπούλου ακολούθησε για το 21-12 (10’7’’), αλλά και πάλι η απόσταση έπεσε στους τέσσερις πόντους (21-17, 13’20’’). Ένα 7-0 οδήγησε για πρώτη φορά σε διψήφια τιμή τη διαφορά (28-17, 16’40’’).

Από το 30-19 (18’15’’) και μπαίνοντας στο… αγαπημένο της τρίτο δεκάλεπτο η Εθνική Κορασίδων άρχισε να ξεφεύγει. Έφτασε στο 50-19 (24’) με την Αθηνά Λέξα με ένα 20-0 και έδειχνε να κυριαρχεί απόλυτα στο παρκέ. Από το 18’ και το 28-19 η Σλοβενία σκόραρε ξανά πάλι με την Τσεχ στο 24’20 για το 50-21.

Η Ελλάδα έφτασε στο 52-26 (28΄’10’’) και αντέδρασε στην πίεση της Σλοβενίας, μπαίνοντας στην τέταρτη περίοδο με το 57-31. Η Χατζηλεοντή έστειλε τη διαφορά στο +30 (63-33, 31’45’’) και λίγο αργότερα είχαμε double score με την Παπαδοπούλου από τη γραμμή να διαμορφώνει το 66-33. Η διαφορά έφτασε στο +35 (72-37, 36’) από την Παπαροϊδάμη, για να σφραγιστεί η νίκη με το τελικό 77-43.

Διαιτητές: Χοροζόφ (Βουλγαρία), Φούσκα (Σλοβακία), Μουμίνι (Κόσοβο)

ΕΛΛΑΔΑ (Μπακογεώργος): Μπουντούρη 5, Γρηγοροπούλου 4, Λέξα 2, Νάτσκου, Παπαροϊδάμη 3, Αναστασοπούλου 4, Μποσγανά 13, Χατζηλεοντή 15 (10ρ), Γκούλα 12, Παπαδοπούλου 9, Πολυμένη 8, Σακελλαρίου 2

Προσθήκη ως προτεινόμενη πηγή στη Google
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ