
Ο Νάσος Μπαζίνας προχώρησε σε δηλώσεις και περιέγραψε τα συναισθήματά του σχετικά με την κλήση του στην Εθνική Ανδρών.
Ο Νάσος Μπαζίνας αγωνίστηκε για πρώτη φορά με την Εθνική Ανδρών στο φιλικό ματς της «γαλανόλευκης» επί του Βελγίου.
Ο νεαρός γκαρντ περιέγραψε τα συναισθήματά του και ανέφερε το πώς αντέδρασε όταν έμαθε από τον Νίκο Ζήση ότι είναι στις κλήσεις.
Διαβάστε επίσης: Οι πρώτες φωτογραφίες του Ρογκαβόπουλου με τα «χρώματα» του Παναθηναϊκού
Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Μπαζίνα στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ:
Για την πρώτη αντίδρασή του όταν κλήθηκε στην Εθνική Ανδρών: «Η αλήθεια είναι ότι το είχα μάθει πριν την ανακοίνωση όταν επικοινώνησε μαζί μου ο Νίκος Ζήσης. Το τηλέφωνο του, μάλιστα, δεν το είχα και δεν ήξερα ποιος με καλούσε. Όταν μου είπε ποιος είναι και με ενημέρωσε ότι ήμουν στις κλήσεις τις Εθνικής Ανδρών… έμεινα! Εκείνη την ώρα δεν ήξερα πώς να εκφραστώ. Ήταν αυτό το ωραίο συναίσθημα που θέλεις να πετάξεις από την χαρά σου, αλλά δεν ξέρεις τι να κάνεις. Είχα μείνει έκπληκτος!»
Για την συνύπαρξη με τον Βασίλη Σπανούλη: «Αρχικά είναι μεγάλη τιμή να βρίσκεται ένας παίκτης στην Εθνική Ανδρών. Από ‘κεί και πέρα, η παρουσία του κόουτς Σπανούλη στον πάγκο της έχει ιδιαίτερο βάρος. Ο κόουτς είναι ένας θρύλος του ευρωπαϊκού και του παγκόσμιου μπάσκετ και είναι τιμή να προπονούμαι υπό τις οδηγίες του. Είμαι εδώ για να μάθω όσα μπορώ από εκείνον και θα κάνω ό,τι μπορώ για να πάρω κάτι από τις γνώσεις του.»
Για τα ματς προετοιμασίας: «Τα φιλικά παιχνίδια είναι αναγκαία σε κάθε προετοιμασία γιατί αυτό που προέχει είναι να βρεθεί η χημεία της ομάδας. Κάποιοι παίκτες βέβαια είναι αρκετά χρόνια στην Εθνική Ανδρών και γνωρίζονται μεταξύ τους ή υπήρξαν συμπαίκτες σε ομάδες. Αυτοί οι αγώνες βοηθούν να δεις τα θετικά και τα αρνητικά σημεία μιας ομάδας.
Επομένως θα μας βοηθήσουν να δούμε που υπερτερούμε, σε ποιους τομείς είμαστε καλοί ώστε να βελτιωθούμε ακόμα περισσότερο, αλλά και σε ποιους δεν είμαστε για να δουλέψουμε και να είναι 100% έτοιμη η ομάδα στο EuroBasket.»