Τον… χάρηκε κι ο Παύλος! (pics)

Τον… χάρηκε κι ο Παύλος! (pics)

Ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ καλός στο ΟΑΚΑ κερδίζοντας με 90-63 τη Χίμκι για το τουρνουά στη μνήμη του Γιαννακόπουλου

Ο Παναθηναϊκός έδειξε ότι είναι σε καλό δρόμο στην προετοιμασία του για τα επίσημα παιχνίδια, καθώς επικράτησε με 90-63 της Χίμκι στον δεύτερο αγώνα για το τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος». Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ είχε πολυφωνία στην επίθεση, σωστή οργάνωση στο παιχνίδι του, αλλά και αποτελεσματική άμυνα, η οποία τον βοήθησε κυρίως να «χτίσει» τις βάσεις για να επιβάλει το δικό του νόμο στο ΟΑΚΑ.

Θυμηθείτε εδώ το play by play της βραδιάς

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το παιχνίδι με τον Καλάθη πλέι μέικερ και τον Λοτζέσκι σούτινγκ γκαρντ, αλλά είχε προβλήματα στην άμυνά του, μια και οι Σβεντ, Κρόκερ κατάφερναν να φτάσουν με ευκολία στο καλάθι και να σκοράρουν.

Μάλιστα ο Λάσμε μόλις στο 3’ χρεώθηκε με δυο φάουλ και πήγε στον πάγκο, ενώ μετά από δυο λεπτά τον ακολούθησε και ο Λοτζέσκι.

Παρόλα αυτά με τον ελληνοαμερικανό να οργανώνει σωστά το παιχνίδι οι γηπεδούχοι είχαν σκορ στην επίθεση (14-12 στο 7’) για να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο με 19-19.

Ο Πασκουάλ πέρασε στο ματς τον Λεκαβίτσιους για όλο το β’ δεκάλεπτο με τον Λιθουανό να μην είναι κακός, αλλά να μην δίνει και το κάτι παραπάνω, αλλά να οργανώνει χωρίς το μεγάλο λάθος. Με την είσοδο του Νίκου Παππά ο Παναθηναϊκός έγινε πιο ευέλικτος και με επιθετικό προσανατολισμό.

Απέναντι στη ζώνη της Χίμκι βρήκε λύσεις με τον Λάνγκφορντ σε παιχνίδι «ένας εναντίον ενός» και προηγήθηκε με 40-34.


«Δάσος» από χέρια

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Πασκουάλ πέρασε στην πεντάδα τους Αντετοκούνμπο (τριάρι), Λάσμε (τεσσάρι) και Γκιστ (σέντερ) μαζί με τους Λάνγκφορντ, Καλάθη. Το σχήμα λειτούργησε καλά με τον Παναθηναϊκό να παίρνει πολλά από την αμυντική λειτουργία του. Οι τρεις πρώτοι έκλεισαν τη ρακέτα σχηματίζοντας ένα «δάσος» από χέρια που προκάλεσαν «ασφυξία» στους Ρώσους.

Η διαφορά έφτασε στους 18 πόντους (56-38 στο 25΄), αλλά η Χίμκι με κάποια τρίποντα του Σβεντ και ωραίες ενέργειες Κρόκερ μείωσε σε 62-50 σκορ με το οποίο οι δυο ομάδες άφησαν την τρίτη περίοδο.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Πασκουάλ πέρασε πάλι τον Λεκαβίτσιους στο παρκέ και τον Παπαγιάννη για πρώτη φορά. Μετά από λίγα λεπτά προσαρμογής οι δυο παίκτες συνεργάστηκαν άψογα και μαζί με τον Παπαπέτρου και τον Τόμας ανέβασαν τη διαφορά στους 20 πόντους (78-58 στο 35’).

Οι πράσινοι είχαν… στρώσει το παιχνίδι τους επιβάλλοντας απόλυτα το ρυθμό τους.

Η Χίμκι προσπαθούσε με τον Μίκι και τον Μάρκοβιτς να αλλάξει την κατάσταση, αλλά δεν είχε λύσεις στην επίθεση, ενώ στο 38’ ο Πασκουάλ πέρασε στο ματς και τους Καλαϊτζάκη, Σακελλαρίου.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο Λοτζέσκι έπαιξε μόλις στα πέντε πρώτα λεπτά και δεν ξαναμπήκε…

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 90-63 και να φτάνει στη νίκη, ενώ αύριο (8.30μμ) θα αντιμετωπίσει τη Φενέρμπαχτσε στον τελικό του τουρνουά.

Οι Τόμας, Λάνγκφορντ, Παπαπέτρου και Λεκαβίτσιους ήταν οι καλύτεροι για τον Παναθηναϊκό, ενώ από τη Χίμκι οι Τόμας και Μίκι διακρίθηκαν.

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 40-34, 62-50, 90-63

Παναθηναϊκός: Τόμας 14, Λάνγκφορντ 12, Παπαγιάννης 6, Λάσμε 6, Σακελλαρίου, Παπαπέτρου 15, Παππάς 8, Γκιστ 13, Βουγιούκας, Καλαϊτζάκης 1, Λεκαβίτσιους 5, Λοτζέσκι, Καλάθης 1, Αντετοκούνμπο 6, Μήτογλου 3.

Χίμκι: Σβεντ 16, Μποστ 2, Κρόκερ 8, Βιάλτσεφ, Ζαΐτσεφ, Μάρκοβιτς 8, Μόνια 3, Γκιλ 2, Ζούμπκοφ, Τζένκινς 3, Τόμας 13, Μίκι 8.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ