Παναθηναϊκός – Φενέρμπαχτσε 85-80

Παναθηναϊκός – Φενέρμπαχτσε 85-80

Με πρωταγωνιστές τους Παπαπέτρου, Παππά και Γκιστ ο Παναθηναϊκός σε ένα μεγάλο φιλικό επιπέδου Euroleague επικράτησε 85-80 της Φενέρμπαχτσε και κατέκτησε το πρώτο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος».

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με  85-80 της Φενέρμπαχτσε απόψε στο ΟΑΚΑ και κατέκτησε το τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος».

Οι πράσινοι έπαιξαν αρκετά καλά παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισαν μέσα στο παιχνίδι και έδειξαν πως είναι σε αρκετά καλή κατάσταση.

Με τους Παπαπέτρου, Παππά, Γκιστ και Τόμας να είναι οι κορυφαίοι η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ κατάφερε να βρει τις απαντήσεις στα δύσκολα προβλήματα που της έβαλε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και θα έλεγε κανείς πως πέρασε το… τεστ του Ζοτς με επιτυχία,

Έχει πλέον τη δυνατότητα να βγάζει παίκτες από το βάθος του πάγκου του ο Πασκουάλ και να κάνει το… δικό του παιχνίδι.

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός είχε καταφέρει να επιβάλει το ρυθμό του, παίρνοντας τα ριμπάουντ και βγαίνοντας συνεχώς στον αιφνιδιασμό.

Ο Ντίνος Μήτογλου με τον Ματ Λοτζέσκι είχαν  προκαλέσει πολλά «ρήγματα» στην άμυνα της Φενέρ και ο Παναθηναϊκός είχε προβάδισμα με 22-15 στο 9’ σκορ με το οποίο τελείωσε το πρώτο δεκάλεπτο.

Στη συνέχεια βέβαια οι Τούρκοι «πάγωσαν» το ρυθμό. Με άμυνα προσαρμογής στην περιφέρεια, όπου ο Λοβέρν έκλεινε όλες τις πάσες, οη Φενέρ είχε καταφέρει να πάει το παιχνίδι στο σε «πέντε εναντίον πέντε» αναγκάζοντας τον Παναθηναϊκό να κάνει επιθέσει με πολύ κακές προϋποθέσεις.

Σε αυτό βέβαια συνέβαλε και το γεγονός ότι ο Καλάθης ήταν σε κακή βραδιά με λάθος επιλογές, εύκολα φάουλ και κακές τοποθετήσεις στην άμυνα.

Ο Λεκαβίτσιους που κλήθηκε να τον αντικαταστήσει δεν έδωσε το κάτι παραπάνω κι έτσι το ματς ισορρόπησε με τη Φενέρ να προηγείται με 28-17 στο 14’ και το πρώτο μέρος να τελειώνει με 42-41 υπέρ των γηπεδούχων.

Στο τρίτο δεκάλεπτο το παιχνίδι παρέμεινε ισορροπημένο καθώς καμία από τρις δυο ομάδες δεν μπορούσε να ξεφύγει. Ο Καλάθης ήταν κακός και νευρικός, αλλά παρόλα αυτά ήταν η «κινητήριος δύναμη» για τον Παναθηναϊκό, που βρήκε λύσεις από τους Γκιστ και Παππά. Ο τελευταίος μάλιστα με ατομικές ενέργειες, έδωσε ρυθμό στους πράσινους που προηγήθηκαν με 63-55 στο 29’ για να φτάσει η διαφορά στους 12 πόντους (74-62 στο 33’).

Μάλιστα ο Λεκαβίτσιους με μια… έκρηξη ενέργειας βοήθησε σημαντικά και στην οργάνωση του παιχνιδιού, αλλά και στην αμυντική λειτουργία με τα γρήγορα πόδια του. Έκανε όμως δυο συνεχόμενα παιδαριώδη λάθη και αποσύρθηκε αμέσως στον πάγκο.

Η Φενέρ μείωσε στους 8 πόντους (74-66 στο 36’), αλλά οι Τόμας και Λάνγκφορντ ανέβασαν ξανά τη διαφορά στους 12 (82-70 στο 38’)

Οι Παπαπέτρου, Λάσμε, Παππάς και Γκιστ ήταν οι καλύτεροι για τον Παναθηναϊκό, ενώ από τη Φενέρμπαχτσε που έπαιξε χωρίς τον τραυματία Βέσελι διακρίθηκαν οι Σλούκας και Λοβέρν.

Στο 1.21’’ πριν τη λήξη ο Λάνγκφορντ γύρισε το πόδι του και αποχώρησε κουτσαίνοντας για τον πάγκο. Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να διαχειριστεί σωστά το σκορ και να πάρει τη νίκη με το τελικό 85-80, αν και στο τέλος ο Ομπράντοβιτς ζήτησε να γίνει φάουλ από τους παίκτες του, αυτοί το έκαναν, αλλά οι διαιτητές μάλλον ήθελαν να πάνε στα αποδυτήρια πιο γρήγορα…

Τα δεκάλεπτα: 22-15, 42-41, 68-62, 85-80.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσάβι Πασκουάλ): Τόμας 11, Λάνγκφορντ 5, Λάσμε 10, Παπαπέτρου 11, Παππάς 12, Γκιστ 2, Λεκαβίτσιους 6, Λοτζέσκι 13, Καλάθης 8, Αντετοκούνμπο 3, Μήτογλου 4.

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Ζέλικο Ομπράντοβιτς): Μέλι 7, Μαχμούτογλου 2, Ένις 9, Κάλινιτς 7, Σλούκας 15, Γκούντουριτς 4, Γκιουλέρ, Ντίξον 10, Ντουβερίογλου 7, Ντατόμε 4, Λοβέρν 15.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ