Ούνικς Καζάν – Ολυμπιακός 89-91 στην παράταση

Ούνικς Καζάν – Ολυμπιακός 89-91 στην παράταση

Μετά από ένα συγκλονιστικό σε εξέλιξη ματς, ο Ολυμπιακός επικράτησε στην παράταση της Ούνικς Καζάν με 91-89 και κατέκτησε την 3η θέση του τουρνουά Γκομέλσκι Καπ. Σούπερ ο Γιώργος Πρίντεζης με 28 πόντους, 22 είχε ο Γκος!

Τις αδυναμίες του έδειξε για ένα ακόμα παιχνίδι ο Ολυμπιακός, αφού δεδομένα δεν έπεισε με την απόδοσή του στο δεύτερο του ματς στην Μόσχα, αν και έλειπαν οι Σπανούλης και Παπανικολάου. Οι Ερυθρόλευκοι χρειάστηκαν ουσιαστικά δύο buzzer beater (ένα ο Γκος στην κανονική διάρκεια και ένα ο Βεζένκοφ στο έξτρα πεντάλεπτο) για να κάμψουν στην παράταση το εμπόδιο της Ούνιξ Καζάν με 91-89 και να κατακτήσουν την 3η θέση στο «Gomelsky Cup».

Ο Ολυμπιακός έφτασε να είναι πίσω μέχρι και με 15 πόντους από την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη στο τρίτο δεκάλεπτο (37-52), ένα τάιμ άουτ του Μπλατ όμως, ο φοβερός Πρίντεζης των 28 πόντων και τα ξεσπάσματα του Γκος, έδωσαν το ροζ φύλλο αγώνα στους Πειραιώτες.

Ο Αμερικανός γκαρντ σταμάτησε στους 22 πόντους με 5 λάθη όμως, θετικός με 17 πόντους (αλλά και 5 φάουλ) ο ΛεΝτέι, «απομηχανής θεός» ο Βεζένκοφ με 7 πόντους, 10 ριμπάουντ και το καλάθι της νίκης.

Θυμηθείτε εδώ το play by play της αναμέτρησης

ΨΑΧΝΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ΠΑΡΚΕ

Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε σοβαρός στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και προηγήθηκε με 6-2 με τον Πριντεζη. Η Ούνιξ προηγήθηκε με έναν, όμως ο Στρέλνιεκς από τα 6,75μ πραγματοποίησε το 9-7 και ο Πρίντεζης ξανά με γκολ φάουλ το 13-9 με 4’58’’ για το δεκάλεπτο.

Γνωστή για την σκληρότητά της ως σύνολο Πρίφτη, η Ούνιξ πλησίασε (13-13), όμως δύο ακόμα βολές του υπαρχηγού και ένα σουτ του Γκος έγραψαν το 13-17.

Η «Αχίλλειος πτέρνα» του Ολυμπιακού, η άμυνα και ειδικά στο ποστ, επανεμφανίστηκε, ο Εντούρ κυριάρχησε και η ισοφάριση ήρθε για τους
Ρώσους, που προηγήθηκαν με 18-17 με ένα λεπτό για το τέλος της πρώτης περιόδου με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν τον πάγκο με το σκορ στο 19-18.

Μετά το 0 με την Εφές, ο Πρίντεζης έδειχνε πεισμωμένος. Εμοιαζε να παίζει μόνος του με την Ούνιξ, πραγματοποίησε με χουκ το 20-21 αλλά και το 22-21, έχοντας ήδη 14 πόντους στην αναμέτρηση.

Οι Ερυθρόλευκοι ήταν προβληματικοί πίσω, σε μία καλή αμυντική τους λειτουργία όμως βρήκαν τον αιφνιδιασμό και το γκολ φάουλ του μετρ από ότι φαίνεται ΛεΝτέι για το 25-23.

Γκος και Χένρι πρωταγωνίστησαν στις επόμενες φάσεις με τον γκαρντ της Ούνιξ να βγαίνει κερδισμένος (γκολ φάουλ και 27-28), με την ομάδα του Πειραιά να υποπίπτει σε σωρεία λαθών και το συγκρότημα του Πρίφτη να το εκμεταλλεύεται στο έπακρο.

Και πάλι Χένρι με δύο βολές έκανε το 27-32, ο Γκος σκόραρε από τα 6,75μ για το 30-32, αλλά το φάουλ του ΛεΝτέι στο τρίποντο του Μακόλουμ (έμεναν 1,7 δευτερόλεπτα για την επίθεση) απέφεραν το 30-35. Ο νεοφερμένος Αμερικανός της Ούνιξ πέτυχε και το 31-37, ο Τίμα απάντησε, ο Λόκετ «χτύπησε» τον Μαντζαρη στο ποστ για τελειώσει το ημίχρονο στο 33-39 και την Ούνιξ καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα.

ΚΑΚΙΣΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ

Μέσω του γνωστού υπόπτου, του Πρίντεζη, ο Ολυμπιακός πέτυχε τους πρώτους του πόντους στο δεύτερο ημίχρονο, όμως ο Χένρι είχε κάνει τη ζωή μαρτύριο στον Γκος και με κλέψιμο έφτασε τη διαφορά στους 11 για τους Ρώσους (46-35) ενώ έκανε και το 48-37 και το 50-37 σε ένα εκπληκτικό επιθετικό κρεσέντο.

Το zone press του Πρίφτη είχε αποσυντονίσει πλήρως τους Ερυθρόλευκους, ο Γκος προχώρησε σε ένα ακόμη λάθος και ο Μπλατ αναγκάστηκε να πάρει τάιμ άουτ με το σκορ πια στο -15 για την ομάδα του (37-52). Αυτό ξύπνησε και την ομάδα του.

Ο ΛεΝτέι πραγματοποίησε το 39-52 με φόλοου και το 41-52 με βολές και ο θετικός στο ματς Μάντζαρης με σουτ από τα 6,75μ το 44-52. Το χουκ του Γκος έφερε το 46-54 και έπειτα από φοβερή ασίστ του Μάντζαρη, ο Βεζένκοφ πέτυχε τα τρίποντο για το πλησίασμα στους 5 μετά από ώρα (49-54). Δύο άσχημες επιλογές στην άμυνα ήταν η αιτία του να ξεφύγει η Ούνιξ, αλλά ο Μάντζαρης και ο ΛεΝτέι οδήγησαν το παιχνίδι στο τέταρτο δεκάλεπτο με το σκορ στο 53-58.

ΤΟ ΦΙΛΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ Ο ΓΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός όσο «έσφιγγε» πίσω, ρόλαρε και μπροστά. Βοήθησε σε όλο αυτό ο Μάντζαρης, ενώ ΛεΝτέι και Γκος πραγματοποίησαν το 59-60. Ο Εντούρ συνέχιζε με την αθλητικότητα του να προβληματίζει τους Πειραιώτες (πικ εν ρολ συνεργασίες με τον Πονκγρασόφ), ο Πρίντεζης όμως με 5 σερί πόντους ισοφάρισε την αναμέτρηση (64-64).

Έφτασε τους 24 πόντους με ένα ακόμα χουκ (67-67) χωρίς να μπορεί η ομάδα του πάντως να προσπεράσει την Ούνιξ. Από τις βολές ο Έτζιμ πέτυχε το 69-72, ένα ακόμα γκολ φάουλ του ΛεΝτέι έδωσε μία ακόμα ισοπαλία στην αναμέτρηση με 3:31 να απομένουν για τη λήξη.

Από τις βολές του Εντούρ οι Ρώσοι προηγήθηκαν με δύο και ο Ετζίμ από τα 6,75μ έκανε το 74-79, με την επόμενη επίθεση να καταλήγει στα χέρια του Γκος όπως και η επόμενη. Δύο εύστοχες προσπάθειές του μείωσαν τη διαφορά στον πόντο με 40 δευτερόλεπτα για το τέλος.

Ένα χαμένο αμυντικό ριμπάουντ του ΛεΝτέι, ένα τραβηγμένο φάουλ στον Εντούρ και 2/2 βολές τους Σενεγαλέζου φόργουορντ-σέντερ ήταν η αιτία για το 79-82 με 24,4’’ για τη λήξη. Ο Μπλατ επέλεξε τα τάιμ άουτ του να ξεκινήσει από τη δική του πλευρά (νέοι κανονισμοί), οι 2/2 βολές του Στρέλνιεκς μείωσαν στον πόντο και πάλι (80-81) και στα 12,1’’ ο Τίμα έστειλε τον Ετζίμ στις βολές.

Μία άστοχη, η άλλη μέσα και η κατοχή στον Ολυμπιακό. Ο Γκος το πήρε επάνω του, ταρακούνησε τον Εντούρ και με δίποντο 1,2’’ πριν το τέλος ισοφάρισε εκ νέου το ματς σε 82-82 και ουσιαστικά έστειλε και τις δύο ομάδες στο έξτρα πεντάλεπτο.

ΤΟ «ΚΑΘΑΡΙΣΕ» Ο ΣΑΣΑ

Χωρίς τον ΛεΝτέι ο Ολυμπιακός στην παράταση καθώς είχε αποβληθεί με πέντε φάουλ, οι Ερυθρόλευκοι απέκτησαν σκορ απ’ τις βολές για το 87-84, όπως και ο Χένρι για την Ούνιξ, αλλά και πάλι ο Πριντεζης με χουκ διαμόρφωσε το 89-86.

Ο Βεζένκοφ καθάρισε τέσσερις φάσεις στην άμυνα (τρία αμυντικά ριμπάουντ και μία τάπα στον Χένρι), οι Πειραιώτες σπατάλησαν όλες τις επιθέσεις τους και το γκολ φάουλ του Σμιθ έφερε το 89-89 με 21,1’’ για τη λήξη του έξτρα πενταλέπτου.

Παρά την σκοτωμένη επίθεση του Ολυμπιακού, ο Βεζένκοφ μάζεψε το επιθετικό ριμπάουντ και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του, η οποία κατέκτησε την 3η θέση στο «Gomelsky Cup».

Τα δεκάλεπτα: 19-18, 39-33, 58-53, 82-82κ.α., 89-91παρ.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ