Στο ΜΕΤΣ των… αναμνήσεων

Στο ΜΕΤΣ των… αναμνήσεων

Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει μετά από 23 ολόκληρα χρόνια σε ένα γήπεδο, όπου έχει γράψει ιστορία.

Αντιμέτωπος με το Παγκράτι θα τεθεί την Τετάρτη για το Κύπελλο Ελλάδας ο Παναθηναϊκός, που επιστρέφει στο κλειστό του ΜΕΤΣ μετά από 23 χρόνια.

Είναι το κλειστό στο οποίο το «τριφύλλι» έχει περάσει πολλές δύσκολες στιγμές και από το Παγκράτι, αλλά και τους -τρομερούς τότε- Αμπελόκηπους του Γιώργου Καλαφατάκη και βέβαια το γήπεδο στο οποίο ο αξεπέραστος Νίκος Γκάλης αποφάσισε να εγκαταλείψει το μπάσκετ στο ημίχρονο του αγώνα Αμπελόκηποι- Παναθηναϊκός.

Μάλιστα την περίοδο 1991-92 οι Παγκρατιώτες είχαν επικρατήσει στο ΜΕΤΣ με σκορ 92-83 των «πρασίνων», στους οποίους αγωνιζόταν και ο πατέρας του Ιωάννη Παπαπέτρου, Αργύρης.

Το απόγευμα της Τετάρτης λοιπόν οι δυο ομάδες θα είναι πιστές στο ραντεβού τους. Εκεί δηλαδή όπου είχαν βρεθεί και για τελευταία φορά πριν από 23 χρόνια.

Το ημερολόγιο έδειχνε 22 Μαρτίου 1995 όταν διασταυρώθηκαν για τελευταία φορά οι δρόμοι του Παγκρατίου με τον Παναθηναϊκό. Μπορεί να είχαν δυσκολευτεί αρκετά, αλλά τελικά οι «πράσινοι» κέρδισαν και έφυγαν αλώβητοι από το ΜΕΤΣ με 67-62.

Οι πόντοι από εκείνο το ματς:

ΠΑΓΚΡΑΤΙ: Ελληνιάδης 5, Καλαμπάκος 9 (1), Γάσπαρης 6 (2), Ρέλφορντ 24 (5), Τόλιας, Τζαλαλής 6, Τζόρνταν 12.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Αλβέρτης 11, Σοκ 6, Παταβούκας 5 (1), Οικονόμου 4, Πάσπαλιε 25, Γιαννάκης 3 (1), Βράνκοβιτς 11, Κούουσμα 2, Πετσάρσκι.

Τότε οι «ροσονέρι» διένυαν την τελευταία τους σεζόν στην Α1, πριν κατρακυλήσουν μέχρι την Γ’ Εθνική, όπου παρέμειναν για αρκετά χρόνια.

Το γήπεδο στην οδό Μάρκου Μουσούρου έχει συνδεθεί και με ένα από τα πλέον ιστορικά γεγονότα της νεότερης πορείας του ελληνικού μπάσκετ.

Στις 18 Οκτωβρίου του 1994 στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τους Αμπελόκηπους εξάλλου ο Κώστας Πολίτης όχι μόνο δεν ξεκίνησε τον Έλληνα σούπερ σταρ στην πεντάδα, αλλά δεν τον έβαλε καθόλου μέχρι το ημίχρονο.

Στα αποδυτήρια κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας τσακώνονται και ο Γκάλης φεύγει από το γήπεδο φανερά εκνευρισμένος και απογοητευμένος. Μάλιστα πείσμωσε τόσο πολύ με την εξέλιξη των πραγμάτων που έβαλε τέλος στην καριέρα του εν μία νυκτί.

Την Τετάρτη λοιπόν οι αναμνήσεις ξαναγυρίζουν…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ