«Έφυγε» σε ηλικία 51 ετών ο Πάτρικ Μπάουμαν! (pic)

«Έφυγε» σε ηλικία 51 ετών ο Πάτρικ Μπάουμαν! (pic)

Σοκ στη FIBA και στο παγκόσμιο μπάσκετ γενικότερα, καθώς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 51 ετών ο Πάτρικ Μπάουμαν.

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία μόλις 51 ετών άφησε ο Πάτρικ Μπάουμαν βυθίζοντας σε πένθος το παγκόσμιο μπάσκετ. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν ΜΜΕ του εξωτερικού ο πρώην πλέον γενικός γραμματέας της FIBA, έχασε τη ζωή του μετά από καρδιακή προσβολή.

Ο Ελβετός αξιωματούχος άφησε την τελευταία του πνοή στην Αργεντινή, όπου είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Οράσιο Μουρατόρε, ύστερα από ανακοπή καρδιάς. Γεννημένος στη Βασιλεία, στις 5 Αυγούστου του 1967, μιλούσε πέντε γλώσσες, γερμανικά, γαλλικά, ιταλικά, ισπανικά και αγγλικά. Ήταν παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών.

Μετά από καριέρα στο μπάσκετ ως παίκτης, προπονητής και διαιτητής κι έχοντας σπουδάσει νομική στη Λοζάνη, διοίκηση αθλητισμού στη Λιόν και οικονομικά στο Σικάγο, εργάστηκε αρχικά ως δικηγόρος. Εντάχθηκε στη FIBA το 1994, ενώ το 2003 ανέλαβε τα καθήκοντα του γενικού γραμματέα, αντικαθιστώντας τον Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς. Το 2010 το συμβόλαιό του ανανεώθηκε έως το 2022, ενώ πρόσφατα ανανέωσε ως το 2031 κυρίως λόγω της προσφοράς του στο άθλημα. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μπάουμαν ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ