Παντελάκης : «Δείξαμε το μέταλλο που διαθέτει ο Θρύλος»

Παντελάκης : «Δείξαμε το μέταλλο που διαθέτει ο Θρύλος»

Ο προπονητής της ομάδας μπάσκετ γυναικών του Ολυμπιακού μίλησε για την πρόκριση στην Ευρωλίγκα, το μεγάλο φορτίο που έχει πλέον στις πλάτες του και τις αθλήτριες του.

Ο Γιώργος Παντελάκης ήταν προσκεκλημένος της εκπομπής του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, «Μεγάλη μου αγάπη», που μεταδόθηκε τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου από το Κανάλι 1 του Πειραιά και προβλήθηκε ταυτόχρονα Live Streaming από το OSFP TV.

Ο προπονητής της ομάδας μπάσκετ γυναικών των Ερυθρόλευκων μίλησε για την πρόκριση στην Ευρωλίγκα, το μεγάλο φορτίο που έχει πλέον στις πλάτες του και τις αθλήτριες του.

Αναλυτικά όσα είπε:

-Για τα ματς με τη Βίσλα: «Τα παιχνίδια κρίθηκαν με τον ίδιο σχεδόν τρόπο. Αυτό που θέλαμε να κάνουμε ήταν να είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί. Η Βίσλα ήταν πολύ δυνατή ομάδα, αλλά ποντάραμε στο ταλέντο της ομάδας μας και στην ομοιογένεια που έχουμε. Τα κορίτσια τα ήξερα όλα, οπότε ήταν πιο εύκολο για μένα να γνωρίζω τι να πάρω από την καθεμία. Η Πολωνική ομάδα έπαιξε πλήρης, ήταν δύσκολη η αποστολή μας αλλά το πιστέψαμε και η Παυλοπούλου ήταν αυτή που εκτέλεσε και στις δυο περιπτώσεις.

Η Βίσλα όταν έγινε η κλήρωση πανηγύριζε που κληρώθηκε μαζί μας. Εμείς είχαμε πει ότι θα δείξουμε σεβασμό σε κάθε αντίπαλο. Ο Ολυμπιακός διεκδικεί σε κάθε παιχνίδι τη νίκη. Είχαμε εστιάσει σε δυο πράγματα. Παίζαμε εκτός έδρας σε δυνατή έδρα. Δεν θέλαμε να ανοίξουμε τον ρυθμό και εστιάσαμε στα αμυντικά ριμπάουντ. Τα κορίτσια εφάρμοσαν το πλάνο που είχαμε σχεδιάσει καλύτερα από όσο περιμένα. Αν δεν είχαμε το άγχος του εκτός έδρας παιχνιδιού, θα είχαμε κερδίσει νωρίτερα. Θα είμαστε η ευχάριστη έκπληξη της διοργάνωσης».

-Για το μέταλλο πρωταθλητή του Ολυμπιακού: «Είχα πει στα κορίτσια ότι αν στο τέλος είμαστε κοντά στο σκορ θα κερδίσουμε. Αυτό δείχνει το μέταλλο του Ολυμπιακού γενικότερα κι όλων των ομάδων του συλλόγου. Ο σύλλογος κάνει πρωταθλητισμό και όλοι μας είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ανά πάσα στιγμή αυτό που πρέπει. Οι επιτυχίες που φέρνει ο Ολυμπιακός συμβάλουν στην ανάπτυξη του κάθε αθλήματος στην Ελλάδα και αυτό είναι κάτι πολύ σπουδαίο για το σύλλογο μας».

-Για το πως είναι να αγωνίζεσαι στο ΣΕΦ: «Αρχικά ευχαριστούμε όλους τους ανθρώπους της ΚΑΕ Ολυμπιακός για την βοήθεια τους στα πάντα. Όταν αποφασίσαμε να παίξουμε στο ΣΕΦ, ήμουν λίγο προβληματισμένος καθώς θα πηγαίναμε σε ένα γήπεδο μεγάλο που δεν έχουμε προπονηθεί ποτέ. Αυτό που εισέπραξα από τις παίκτριες είναι το δέος που ένιωσαν και τελικά ήταν ένα μεγάλο κίνητρο να παίξουμε εκεί. Τα κορίτσια εξοικειώθηκαν με το γήπεδο και ένιωσαν πολύ όμορφα με την ατμόσφαιρα».

-Για το κέρδος του μπάσκετ Γυναικών: «Από αυτά τα παιχνίδια ήταν διπλό το κέρδος. Είδαμε ότι δεν υστερούμε σε τίποτα από τα υψηλό επίπεδο του μπάσκετ γυναικών και επίσης ζεστάναμε τον κόσμο του Ολυμπιακού και τον μπασκετικό κόσμο και τον κάναμε να δει το άθλημα μας με άλλο μάτι. Η βοήθεια του κόσμου ήταν πολύ σημαντική και τον ευχαριστούμε πάρα πολύ».

-Για τον αν θα ενισχυθεί η ομάδα: «Η αλήθεια είναι ότι ακόμα δεν έχουμε δει την ομάδα πλήρη. Πρώτα θα κοιτάξουμε την ομάδα όπως είμαστε.Είναι πολύ σημαντικό για εμάς, αν γίνει μια κίνηση μεταγραφική να είναι πολύ προσεκτική και να ταιριάζει στην ομάδα. Η ομάδα όπως είμαστε τώρα, πήρε την πρόκριση και όλα τα υπόλοιπα θα τα δούμε μαζί με τη διοίκηση».

-Για την κάρτα φιλάθλου και τη στήριξη του κόσμου:«Ο κόσμος με την κάρτα φιλάθλου και την ιδιότητα του ενεργού μέλους, μας στηρίζει και είναι πολύ σημαντικό αυτό, γιατί χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσαν τα τμήματα του ερασιτέχνη να πάνε μπροστά. Και δεν είναι ένα ποσό που επιβαρύνει για να είσαι δίπλα στη ομάδα που υποστηρίζεις από παιδί».

-Για τον όμιλο της Ευρωλίγκα: «Ο όμιλος μας είναι ο πιο δύσκολος από τους δυο. Η Κουρσκ είναι πολύ δυνατή, η Φενέρμπαχτσε είναι παραδοσιακή δύναμη, η Σοπρόν ήταν πέρυσι η ευχάριστη στο Final-4 και υπάρχει και η Χατάι που έχει Ελληνίδα προπονήτρια και έχει πολύ δυνατό ρόστερ. Οι Ελληνίδες οι δικές μας θα βγουν σίγουρα κερδισμένες από τη συμμετοχή στην Ευρωλίγκα, όπως και γενικότερα το μπάσκετ Γυναικών. Η ομάδα μας θα είναι πάρα πολύ ανταγωνιστική και ο κάθε αντίπαλος για να μας κερδίσει θα πρέπει να την ιδρώσει την φανέλα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ