Φασούλας: «Ερωτευμένος με το μπάσκετ ο Λεριώτης»

Φασούλας: «Ερωτευμένος με το μπάσκετ ο Λεριώτης»

O General Manager του Ολυμπιακού μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό για την πρόκριση των Ερυθρόλευκων στην Ευρωλίγκα αλλά και για τον εφοπλιστή και παράγοντα της γυναικείας ομάδας

Ο Παναγιώτης Φασούλας παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Επικοινωνία 94FM» και την εκπομπή «MVP στους 94», με αφορμή την πρόκριση των γυναικών του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα. Ο General Manager των Ερυθρόλευκων αναφέρθηκε στην πρόκριση επί της Βίσλα, στην κόρη του Μαριέλλα, στην Πηνελόπη Παυλοπούλου αλλά και τον εφοπλιστή και παράγοντα της γυναικείας ομάδας, Γιώργο Λεριώτη, και το παθος που έχει για το μπάσκετ.

Αναλυτικά:

Για την θρυλική πρόκριση επί της Βίσλα Κρακοβίας: «Το ελληνικό γυναικείο μπάσκετ πέρασε μια πολύ μεγάλη χρονική περίοδο κάμψης, θέλει πολύ μεγάλη τρέλα και αφοσίωση από τους ανθρώπους που ασχολούνται με το γυναικείο μπάσκετ και από πλευράς παραγόντων και από πλευράς προπονητών, αλλά κυρίως από πλευράς παιχτών. Δείχνουν πολύ μεγάλη υπομονή, πολύ μεγάλο πείσμα, στο να διακριθούν και αξίζει να δει κανείς στο φετινό Ολυμπιακό ότι οι παίχτριες είχαν μια πολύ μεγάλη δίψα για διάκριση.

Δεν έχουν βέβαια την εμπειρία των ευρωπαϊκών παιχνιδιών αυτό που έχουν οι ομάδες σαν αυτή που αποκλείσαμε. Δεν ξέρουν οι Έλληνες φίλαθλοι, αλλά πρόκειται για ομάδες επαγγελματικές, με πολύ μεγάλα μπάτζετ, που ανταγωνίζονται τις ανδρικές ομάδες μπάσκετ της χώρας μας σε χρηματοδοτικό επίπεδο, για να διακρίνονται σε αυτό το Πρωτάθλημα της Euroleague.

Θεωρώ ότι είναι και σημαντική και εμβληματική για την κάθε μια κοπέλα ξεχωριστά το γεγονός ότι προκρίθηκε ο Ολυμπιακός. Συν τοις άλλοις, έχουμε και έναν νέο προπονητή, ο Γιώργος ο Παντελάκης, ο οποίος πραγματικά έδωσε μαθήματα τακτικής στο γήπεδο και στα δύο παιχνίδια απέναντι στο προπονητικό τιμ των Πολωνών, που δεν είναι μόνο Πολωνοί βέβαια»

Για την πρώτη συμμετοχή της γυναικείας ομάδας του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα: «Πάντως, ο Ολυμπιακός δείχνει ότι μπορεί να φτάσει σε επίπεδο Ευρωλίγκας, έχουμε μπει σε έναν όμιλο πάρα πολύ δύσκολο και έχουμε το πρώτο παιχνίδι εντός έδρας την άλλη εβδομάδα με τη Φενερμπαχτσέ».

Για την Πηνελόπη Παυλοπούλου: «Η Πηνελόπη είναι ένα πολύ ταλαντούχο παιδί, παρακολουθώ λίγο με αγωνία την υπερδημοσιότητα που παίρνει, γιατί αυτό το πράγμα μπορεί να είναι πολύ δυσβάσταχτο στους ώμους ενός παιδιού, από πλευράς διαχείρισης. Είναι σίγουρο ότι θα παίξει πολύ μεγάλο μπάσκετ και θα βοηθήσει και στην εθνική ομάδα. Έχει πολλά χρόνια μπροστά της, πολύ μέλλον αυτό το παιδί»

Για την εθνική ομάδα: «Θα έλεγα ότι μπορούσαμε να πάμε και καλύτερα. Η χώρα μας είναι μια μπασκετική Χώρα, είτε στο αντρικό, είτε στο γυναικείο μπάσκετ, όπως ισχύει για τον Ολυμπιακό, ότι δεν πρέπει να υστερεί σε κανένα άθλημα και πρέπει σε όλα να πρωταγωνιστεί. Αυτό δεν πρέπει αν ισχύει μόνο για τον Ολυμπιακό, αλλά για όλους τους συλλόγους. Το ίδιο σημαίνει και για την εθνική μας ομάδα. Πρέπει να πρωταγωνιστούμε παντού. Θεωρώ ότι είναι μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή μας στις 12 καλύτερες ομάδες του κόσμου. Νομίζω, ότι μπορούμε να φτάσουμε και παραπάνω».

Για την κόρη του, Μαριέλλα Φασούλα: «Πρέπει να ομολογήσω κάτι… ότι ούτε κι εγώ παρακολουθούσα γυναικείο μπάσκετ μέχρι πριν από 4-5 χρόνια, μέχρι που άρχισε να παίζει λίγο πιο σοβαρά η Μαριέλλα. Δυσκολεύτηκα να το καταλάβω, αλλά ομολογώ ότι μου αρέσει. Έχω την ελπίδα ότι θα είναι ακόμα καλύτερη.

Η Μαριέλλα κάθε χρόνο βελτιώνεται και ελπίζω να έχει ακόμα μεγαλύτερη βελτίωση αυτό το χρόνο. Νομίζω ότι το συναίσθημα του κάθε γονιού να βλέπει το παιδί του να παίζει σε οποιαδήποτε εθνική ομάδα είναι εκπληκτικό, γιατί είναι η κορυφαία διάκριση που μπορεί να έχει στην αθλητική του καριέρα.»

Για τον εφοπλιστή και παράγοντα της γυναικείας ομάδας, Γιώργο Λεριώτη: «Καταρχήν, υπάρχει ένας άνθρωπος στον Ολυμπιακό ο Γιώργος ο Λεριώτης, που είναι ερωτευμένος με το μπάσκετ και κανένας δεν έχει δώσει την πρέπουσα σημασία. Είναι ένας άνθρωπος που λατρεύει το άθλημα, που το έχει στηρίξει με νύχια και με δόντια και χάρη σ’ αυτόν η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού έχει 6,7 ή και 8 παίκτριες στην εθνική ομάδα. Τυχαίνει να είναι και φίλος εδώ και πάρα πολλά χρόνια και πραγματικά σε συνεπαίρνει το πάθος που τρέφει για το γυναικείο μπάσκετ».

Για την απώλεια του Πάτρικ Μπάουμαν: «Νομίζω ότι είναι μεγάλο το πρόβλημα από εδώ και πέρα, διότι ο Πάτρικ Μπάουμαν ήταν εκτελεστικός διευθυντής της FIBA, κάτι που σημαίνει ότι έπαιρνε αποφάσεις και τις εκτελούσε, χωρίς να χρειάζεται γραφειοκρατικές διαδικασίες ή άλλες αλλαγές απόψεων. Πρέπει να βρεθεί άξιος αντικαταστάτης γρήγορα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ