Ουκρανία – Ελλάδα 82-76: Μαύρα χάλια και το Παγκόσμιο χάνεται

Ουκρανία – Ελλάδα 82-76: Μαύρα χάλια και το Παγκόσμιο χάνεται

Η Εθνική έχασε και απο την Ουκρανία (82-76), τρίτη σερί ήττα στα προκριματικά και τώρα για να περάσει στο Παγκόσμιο ψάχνει ένα... θαύμα!

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Πρόσθεσε to10.gr στην Google

Η Εθνική ηττήθηκε με 82-76 από την Ουκρανία και μετά το νέο αρνητικό αποτέλεσμα το «όνειρο» της πρόκρισης στο Παγκόσμιο απομακρύνεται.

Μετά την τρίτη σερί ήττα της εθνικής μας στα προκριματικά, η γαλανόλευκη υποχώρησε στο 3-4. Επόμενο παιχνίδι κόντρα στην Ισπανία (31/8), με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να χρειάζεται πάση-θυσία τη νίκη για να διατηρήσει τις ελπίδες για την πρόκριση.

Διαβάστε επίσης: Ρεάλ Μαδρίτης: Ανακοίνωσε τον δύο φορές πρωταθλητή NBA Ντέμιαν Τζόουνς (vid)

Οι Καλάθης (17π.), Ντόρσεϊ (16π.) και Μήτογλου (13π.) ήταν από τους λίγους που ξεχώρισαν για την εθνική στο ματς. Ωστόσο, η γαλανόλευκη «πλήρωσε» το πολύ άσχημο ποσοστό σε σουτ από την περιφέρεια, καθώς και την κακή εικόνα στην άμυνα στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα.

Ενδεικτικό είναι ότι η Ελλάδα είχε 9/32 τρίποντα. Την ίδια ώρα που η Ουκρανία βρήκε μεγάλα σουτ σε κρίσιμα σημεία του αγώνα (13/33 τρίποντα), έχοντας τους Κόβλιαρ 18 (2/6 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 5/6 βολές, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα), Σούλγκα 14 (4/6 τρίποντα, 2/2 βολές, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Μίχαϊλιουκ 13 (2/8 δίποντα, 1/9 τρίποντα, 6/7 βολές, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ) σε εξαιρετική κατάσταση.

Η Ουκρανία τα ηνία

Η Ελλάδα ξεκίνησε την αναμέτρηση με τους Καλάθη, Ντόρσεϊ, Νετζήπογλου, Παπανικολάου και Κώστα Αντετοκούνμπο στην πεντάδα. Η Ουκρανία παρατάχθηκε με τους Τκατσένκο, Μίχαϊλιουκ, Μπομπρόφ, Κόβλιαρ, Σκαπίντσεφ.

Ο Ντόρσεϊ άνοιξε το σκορ για την εθνική με δίποντο. Στη συνέχεια, η Ουκρανία έτρεξε ένα μίνι σερί 5-0 και προηγήθηκε για το 8-5. Ο Μήτογλου με τρίποντο έβαλε ξανά μπροστά τη γαλανόλευκη. (12-11). Οι Ουκρανοί ήταν εξαιρετικοί στην άμυνα, στο πρώτο 7λεπτο, η εθνική δυσκολεύτηκε να βρει ελεύθερα σουτ και η αντίπαλός μας ξέφυγε στο σκορ με +8 (21-14) δύο λεπτά πριν το τέλος της πρώτης περιόδου.

Ο Λαρεντζάκης μείωσε προσωρινά με τρίποντο και η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με το σκορ να είναι στο 24-19.

Στη δεύτερη περίοδο, η Εθνική μας  ισοφάρισε για πρώτη φορά τους Ουκρανούς ύστερα από επιθετικό ριμπάουντ (28-28) και δίποντο του Καλάθη. Η αντίπαλος της γαλανόλευκης απάντησε αμέσως στο «ξέσπασμα» και ο Κόβλιουκ με τρίποντο έβαλε και πάλι μπροστά την Ουκρανία.

Ακολούθησε νέα ισοπαλία με τρίποντο του Παπανικολάου (31-31). Ο Καλάθης έβαλε προσωρινά μπροστά την εθνική (36-37) και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με την Ουκρανία να προηγείται με 40-37. Ο Καλάθης ήταν ο πρώτος σκόρερ της γαλανόλευκης με 9.

Κατάρρευση για την εθνική

Με την έναρξη της τρίτης περιόδου η εθνική παρουσίασε καλύτερη εικόνα στην άμυνα. Ο Ντόρσεϊ συνεισέφερε στο σκορ και με ένα επιμέρους 5-0 του γκαρντ η γαλανόλευκη ισοφάρισε για το 48-48. Ωστόσο, ο Τκατσένκο με 2/2 τρίποντα έκαμψε την αντίσταση της εθνικής και διαμόρφωσε το 54-48 με τον Σπανούλη να καλεί τάιμ άουτ.

Οι Ουκρανοί συνέχισαν να βρίσκουν μεγάλα σουτ από την περιφέρεια. Ο Μίχαλιουκ ευστόχησε σε ένα εντυπωσιακά δύσκολο τρίποντο και η τρίτη περίοδος έκλεισε με 64-59 υπέρ της Ουκρανίας.

Στην τελευταία περίοδο η Ελλάδα κατέρρευσε και η Ουκρανία προηγήθηκε ακόμη και με +14, (80-66). Λίγο πριν το φινάλε, το σύνολο του Σπανούλη έτρεξε ένα επιμέρους σερί 10-0 για το 80-76 στα 30» . Ωστόσο, ήταν ήδη αργά για την αντεπίθεση και ο αγώνας ολοκληρώθηκε με το τελικό (82-76).

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κρέγιτς, Πρακς, Βελίκοβ

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 24-19,40-37, 64-59, 82-76

ΟΥΚΡΑΝΙΑ (Μπαγκάτσκις): Σούλγκα 14 (4/6 τρίποντα, 2/2 βολές, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Τκατσένκο 6 (2), Κομπζίστι, Λουκάσοφ 2, Μίχαϊλιουκ 13 (2/8 δίποντα, 1/9 τρίποντα, 6/7 βολές, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Μπομπρόφ 9 (2), Νοβίτσκι 2, Βοϊνάλοβιτς 11 (2), Σκαπίντσεφ 7 (3/5 δίποντα, 1/6 βολές, 6 ριμπάουντ), Κόβλιαρ 18 (2/6 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 5/6 βολές, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα)

ΕΛΛΑΔΑ (Σπανούλης): Ντόρσεϊ 16 (3/4 δίποντα, 1/6 τρίποντα, 7/8 βολές, 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Λαρεντζάκης 3 (1/4 τρίποντα), Τολιόπουλος 5 (1/6 σουτ), Καλάθης 17 (4/5 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 2 κλεψίματα), Καλαϊτζάκης 2, Παπανικολάου 5 (2/7 σουτ, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Καραγιαννίδης 3, Κ. Αντετοκούνμπο 4, Θ. Αντετοκούνμπο 6 (4 ριμπάουντ), Μήτογλου 13 (1/3 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 5/6 βολές, 6 ριμπάουντ), Νετζήπογλου 2

Τα ομαδικά στατιστικά της Ουκρανίας: 13/32 δίποντα, 13/33 τρίποντα, 17/24 βολές, 38 ριμπάουντ (24 αμυντικά – 14 επιθετικά), 17 ασίστ, 7 κλεψίματα, 5 μπλοκ, 10 λάθη, 27 φάουλ

Τα ομαδικά στατιστικά της Ελλάδας: 16/25 δίποντα, 9/32 τρίποντα, 17/24 βολές, 37 ριμπάουντ (26 αμυντικά – 11 επιθετικά), 22 ασίστ, 5 κλεψίματα, 3 μπλοκ, 14 λάθη, 25 φάουλ

Προσθήκη ως προτεινόμενη πηγή στη Google
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ