Έφτασε στη Ρίγα ο Ολυμπιακός

Έφτασε στη Ρίγα ο Ολυμπιακός

Χωρίς προβλήματα έφτασε στη Ρίγα η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού, για το αυριανό (30/11, 19:30) παιχνίδι απέναντι στην ομώνυμη ομάδα.

Στη Ρίγα της Λετονίας βρίσκεται το γυναικείο τμήμα μπάσκετ του Ολυμπιακού από το μεσημέρι της Τετάρτης, όπου την Πέμπτη (30/11, 19:30) αντιμετωπίζει την τοπική ομάδα στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του Eurocup. Οι «ερυθρόλευκες» ταξίδεψαν στη Λετονία μέσω Φρανκφούρτης και είναι πανέτοιμες για το παιχνίδι που θα κρίνει το που θα αγωνιστούν στην επομένη φάση της διοργάνωσης.

Αξίζει να σημειωθεί πως με νίκη οι νταμπλούχες Ελλάδος βρίσκονται πάρα πολύ κοντά στη φάση των «16», χωρίς να παίξουν αγώνα μπαράζ.

Η αποστολή του Ολυμπιακού αποτελείται από τις: Μίρνα Μάζιτς, Εβίνα Σταμάτη, Στέλλα Καλτσίδου, Όλγα Χατζηνικολάου, Εβίνα Μάλτση, Αγγελική Νικολοπούλου, Τάνια Χαλιβέρα, Κατερίνα Σωτηρίου, Ιβόν Άντερσον, Βικτόρια Μακόλι, Άννα Σπυριδοπούλου και Ανθή Μπαλτά.

Το γυναικείο τμήμα του Ολυμπιακού θα ξεκουραστεί το μεσημέρι και το απόγευμα θα πραγματοποιήσει την τελευταία του προπόνηση ενόψει της αυριανής αναμέτρησης με τη Ρίγα.

Η προπονήτρια του Ολυμπιακού, Ελένη Καπογιάννη δήλωσε στο osfp.gr τα εξής: «Πάμε να παίξουμε ένα παιχνίδι με την πρωτοπόρο ομάδα του ομίλου, από την οποία ηττηθήκαμε στο πρώτο ματς. Αρχικά να πω ότι η ομάδα δεν έχει άγχος για την πρόκριση γιατί είτε έτσι είτε αλλιώς περνάει στην επόμενη φάση. Αυτό όμως που είναι σημαντικό είναι αξιοπρέπεια μας και η υπερηφάνεια μας. Είμαστε μια πολύ καλή ομάδα και θεωρώ ότι ήταν μια κακή παρένθεση η προηγούμενη εμφάνιση μας και πιστεύω ότι μπορούμε να πάμε και να τους κερδίσουμε στη Λετονία.

Υπάρχουν όμως και κάποια αλλά. Αυτή η ομάδα είναι ανάμεσα στις πέντε κορυφαίες επιθέσεις του Eurocup.

Μέσα στην έδρα της λοιπόν πετυχαίνει πάνω από τον μέσο όρο της που είναι κοντά στους 78 πόντους. Βάζει δηλαδή 83 με 85 πόντους και εμείς θα πρέπει να σταματήσουμε τον αιφνιδιασμό τους. Να μην τους δώσουμε τα τρίποντα. Να ρισκάρουμε το δίποντο αλλά όχι το τρίποντο και επιτέλους να παίξουμε σκληρά, κάτι που δεν κάναμε στο πρώτο ματς. Αν δεν σουτάρουν τρίποντο, μπορούμε να ελέγξουμε πιο εύκολα τα ριμπάουντ, γιατί στη Γλυφάδα είχαν πολλά μακρινά ριμπάουντ, και έτσι θα υποχωρήσουν στο σκορ τους. Πιστεύω ότι έχουμε σχέδιο και για την άμυνά μας και για την επίθεση μας, για το που θα χτυπήσουμε. Έχουμε τον τρόπο μας και στην κακή μας επιθετική μέρα και πιστεύω ότι μπορούμε να πάμε εκεί και να κερδίσουμε και να τερματίσουμε πρώτοι στον όμιλο».

Ο τεχνικός διευθυντής του Ολυμπιακού, Κώστας Μίσσας, δήλωσε στο osfp.gr τα εξής:

«Αυτήν την στιγμή θέλουμε να διεκδικήσουμε την πρώτη θέση του ομίλου. Έχουμε περάσει στην επόμενη φάση και σίγουρα αυτή είναι η πρώτη φορά που η ομάδα κάνει ένα τόσο σημαντικό βήμα. Από την αρχή είχαμε πει ότι όλα πρέπει να γίνονται βήμα βήμα, να κατακτάμε το ένα παιχνίδι και μετά να πηγαίνουμε στο άλλο. Σε αυτή την φάση, το επόμενο μας βήμα είναι να διεκδικήσουμε την πρώτη θέση. Είναι μια πραγματικά καλή ομάδα και ίσως είναι ένα παιχνίδι με τις κορυφαίες ομάδες του ομίλου. Θέλει λοιπόν μια ιδιαίτερη προσοχή αναφορικά με την άμυνα. Είναι το πιο σημαντικό κομμάτι αυτό ειδικά απέναντι σε μια ομάδα που είναι ανάμεσα στις πέντε κορυφαίες επιθέσεις του Eurocup. Οπότε θα προσέξουμε τα περιφερειακά τους σουτ, τα οποία αν γίνουν θα πρέπει να βγουν μέσα από πολύ μεγάλη περιφερειακή πίεση από μας . Αυτό είναι το πρώτο στοιχείο.

Το δεύτερο τώρα είναι να ελέγξουμε τον ρυθμό του παιχνιδιού γιατί είναι μια ομάδα που προσπαθεί να έχει πολλές κατοχές σε ένα ματς. Άρα πρέπει να τις μειώσουμε.

Σχετικά με το κομμάτι της επίθεσης μας, πρέπει να στοχεύσουμε ορισμένες αθλήτριες τους που έχουν αδυναμίες. Χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι εμείς δεν θα πάμε να τρέξουμε. Άλλο πράγμα είναι όμως να πάμε γρήγορα και άλλο να πάμε βιαστικά. Εμείς θέλουμε να πάμε γρήγορα και να έχουμε τις δυνατότητές για να φτάσουμε σε μεγάλο ποσοστό ευστοχίας. Εάν δεν βρούμε αυτές τις συνθήκες θα πρέπει να πάμε στο «5 εναντίον 5″ έτσι ώστε να μπορούμε να κοντρολάρουμε τον ρυθμό τους. Θεωρώ ότι σε αυτήν την φάση είμαστε αρκετά καλά από πλευράς τραυματισμών. Είχαμε κάποια προβλήματα που τα έχουμε ξεπεράσει μέσα από μια πάρα πολύ καλή δουλειά που έχει κάνει το ιατρικό τιμ, ο γιατρός μας ο κύριος Καραχάλιος και ο φυσιοθεραπευτής μας ο Κώστας Λόλης. Έχουν κάνει μια πάρα πολύ καλή δουλειά για να έχουμε όλες τις αθλήτριές μας υγιείς για να μπορέσουμε να παίξουμε το συγκεκριμένο παιχνίδι και να μπορέσουμε να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται στην Ευρώπη».

Η γκαρντ του Ολυμπιακού, Εβίνα Σταμάτη, δήλωσε στο osfp.gr τα εξής: «Θα είναι ένα δύσκολο ματς. Παίζουμε εκτός έδρας. Σίγουρα είμαστε σε καλύτερη κατάσταση από τον πρώτο γύρο. Δεν έχουμε άγχος και έχουμε περάσει στην επόμενη φάση αλλά θέλουμε να περάσουμε πρώτες και να πάρουμε τη νίκη. Πιστεύω ότι αυτά τα παιχνίδια στηρίζονται περισσότερο στην τακτική αλλά και ποιος το θέλει πιο πολύ και πιστεύω ότι θα δώσουμε το 100% για να έρθει η νίκη».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ