Το μπάσκετ χρόνια δεν κοιτά

Το μπάσκετ χρόνια δεν κοιτά

Η αγάπη για τον αθλητισμό νικάει και τον χρόνο. Δώδεκα χαρακτηριστικές περιπτώσεις αθλητών που δεν μπορούν να αποχωριστούν το μπάσκετ.

Δεν υπάρχει όριο στην αγάπη για τον αθλητισμό. Αν το λέει η καρδιά σου, αν αντέχει το σώμα σου μπορείς να κερδίσεις τον χρόνο. Μπορεί τα νιάτα, τα καλά χρόνια ενός αθλητή, μπασκετμπολίστα εν προκειμένω, να έχουν περάσει όμως το μπάσκετ (και συνολικά ο αθλητισμός) χρόνια δεν κοιτά. Η αγάπη για το μπάσκετ νικάει στο τέλος. Όταν πλέον τα καλύτερα χρόνια για κάθε αθλητή περνούν μένει σε κάποιους η χαρά για την συμμετοχή, χωρίς να ασχολείται με το βιολογικό ρολόι. Η θέληση κερδίζει τον χρόνο.

Το10.gr σας παρουσιάζει μία δωδεκάδα Ελλήνων παικτών άνω των 35, που ανήκουν στην παραπάνω κατηγορία.

Δημήτρης Τσαλδάρης 37 ετών γκαρντ Α2 Δόξα Λευκάδας

Με την φανέλα του Πανελληνίου αναδείχθηκε καλύτερος νέος παίκτης του πρωταθλήματος της Α1 την σεζόν 2005-2006. Έκτοτε αγωνίστηκε στην πρώτη κατηγορία με τον Άρη, τον Κολοσσό Ρόδου, την Κηφισιά, τον ΚΑΟΔ και την Δόξα Λευκάδας, ενώ πέρασε και από την Ιταλία για λογαριασμό των Νάπολι, Μοντεγκρανάρο, Σάσαρι και Μπίελα. Την φετινή σεζόν συνεχίζει στη Λευκάδα και βοηθάει την Δόξα στην προσπάθειά της στην Α2 κατηγορία.

Γιάννης Γκαγκαλούδης 39 ετών γκαρντ Α2 Ηρακλής

Έχει χαρακτηριστεί ο αιώνιος έφηβος του Ελληνικού μπάσκετ. Με θητεία σε Παναθηναικό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Άρη ο Γκάγκα φαίνεται πως δεν έχει χορτάσει να αγωνίζεται, καθώς τις δύο τελευταίες σεζόν είναι ο ηγέτης του Ηρακλής και με το φονικό του ένστικτο θέλει να επαναφέρει τον Γηραιό στην Basket League.

Νίκος Μίχαλος 40 ετών γκαρντ Α1 Πανιώνιος

Το ταλέντο του ανάγκασε τον πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακό να τον κάνει δικό του το μακρινό 1997 και αγωνίστηκε απέναντι στους Σικάγο Μπουλς του Μάικλ Τζόρνταν στο McDonald’s Championship Final στο Παρίσι. Όμως το μυαλό του τον εμπόδισε να κάνει την καριέρα που μπορούσε και αναλώθηκε στις μικρές κατηγορίες του ελληνικού μπάσκετ. Τα τελευταία 3 χρόνια είναι αρχηγός του Πανιωνίου, με τον οποίο ανέβηκε από την Β’ Εθνική στην Α1 κατηγορία.

Μανώλης Παπαμακάριος 37 ετών Γκαρντ Α1 Φάρος Λάρισας

Ένας από τους καλύτερους Έλληνες γκαρντ. Έχει περάσει από Ολυμπιακό, Περιστέρι και Πανελλήνιο, ενώ έχει αγωνιστεί και στην Ισπανία με τις Χιπουσκόα και Φουελαμπράδα. Μετά από δύο χρόνια στην Α2 με τις ομάδες του Φάρου Κερατσινίου και του Δούκα, επέστρεψε, στα 37 του πλέον, στην Α1 για λογαριασμό του Φάρου Λάρισας.

Μιχάλης Πελεκάνος 36 ετών γκαρντ/φόργουορντ Γ’ Εθνική Οίαξ Ναυπλίου

Ήταν μέλος της περίφημης ομάδας του Ολυμπιακού που κατέκτησε την Ευρωλίγκα την σεζόν 2011-2012. Με τους Ερυθρόλευκους σήκωσε επίσης ένα πρωτάθλημα και ένα κύπελλο. Έχει αγωνιστεί στη Ρεάλ Μαδρίτης (2007-2008), ενώ έχει φορέσει ακόμη την φανέλα της ΑΕΚ και του Άρη. Την περυσινή σεζόν βοήθησε τον Πανιώνιο να ανέβει στην Α1 και πλέον κοσμεί με την παρουσία του τα γήπεδα της Γ’ Εθνικής με την ομάδα του Οίακα Ναυπλίου.

Αβραάμ Καλλινικίδης 40 ετών φόργουορντ Α’ ΕΣΚΑ Αιγάλεω

Μπορεί να έχει πατήσει τα 40, παρόλα αυτά δεν σταματάει να αγωνίζεται. Μετά από πολλά χρόνια στην Α1 με την ομάδα του Αιγάλεω, της ΑΕΚ, του Ρεθύμνου και του Αρκαδικού, πέρυσι φόρεσε την φανέλα του Χολαργού στην Α2 και φέτος αγωνίζεται στην Α’ ΕΣΚΑ για λογαριασμό του αγαπημένου του Αιγάλεω.

Νέστορας Κόμματος 40 ετών φόργουορντ Α2 Ερμής Αγιάς

Από τους καλύτερους Έλληνες παίκτες τη γενιάς του. Έχει πραγματοποιήσει τεράστια καριέρα τόσο στην Ελλάδα (Άρης, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Μαρούσι), όσο και στο εξωτερικό όπου έχει κατακτήσει και μία Ευρωλίγκα με τα χρώματα της Μακάμπι Τελ Αβίβ τη σεζόν 2004-2005. Τα τελευταία τρία χρόνια έχει επιστρέψει στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Λάρισα, και αγωνίζεται με την φανέλα του Ερμή Αγιάς στο πρωτάθλημα της Α2.

Αντώνης Φώτσης 36 ετών φόργουορντ Α’ ΕΣΚΑ Ηλυσιακός

Για τον Αντώνη Φώτση δεν χρειάζονται συστάσεις. Παίκτης του Παναθηναικού για πολλά χρόνια, όπου κατέκτησε 3 Ευρωλίγκες (2000, 2009, 2011), 10 πρωταθλήματα και 6 κύπελλα. Αρχηγός της Εθνικής ομάδας μπάσκετ, με την οποία βρέθηκε στην κορυφή της Ευρώπης (2005) και στην δεύτερη θέση στον κόσμο (2006). Είναι ο πρώτος Έλληνας που έπαιξε στο NBA (2002-2003 Μέμφις Γκρίζλις), ενώ έχει αγωνιστεί με επιτυχία στην Ευρώπη (Ρεάλ Μαδρίτης, Ντιναμό Μόσχας, Αρμάνι Μιλάνο). Φέτος επέστρεψε στην ομάδα που ξεκίνησε την καριέρα του, τον Ηλυσιακό, που βρίσκεται στην Α’ ΕΣΚΑ.

Νίκος Μπάρλος 38 ετών φόργουορντ Α1 Κύμη

Το 2005 αναδείχθηκε MVP του ελληνικού All Star Game και πήρε μεταγραφή από τον Απόλλωνα Πάτρας στον Ολυμπιακό. Μετά τους Ερυθρόλευκους πέρασε μεταξύ άλλων από την ΑΕΚ, τον Άρη, τον Πανιώνιο και την ιταλική Μπρέσια. Την περασμένη σεζόν βοήθησε την ομάδα της Νέας Σμύρνης να επιστρέψει στην Α1 και φέτος φοράει την φανέλα της Κύμης.

Αντώνης Ασημακόπουλος 41 ετών φόργουρντ Β’ Εθνική

O γηραιότερος της λίστας, καθώς πατάει γερά πλέον τα δεύτερα «άντα». Έχει πραγματοποιήσει μεγάλη θητεία στην Α1 με τις ομάδες του Πανελληνίου, του Άρη και του Κολοσσού Ρόδου. Από το 2014 αγωνίζεται στην Κω για λογαριασμό του τοπικού Ιπποκράτη, του οποίου πέρυσι διετέλεσε και προπονητής ανεβάζοντας την ομάδα στην Β’ Εθνική.

Βασίλης Σίμτσακ 36 ετών φόργουορντ/σέντερ Α2 Περιστέρι

Από τους μεγαλύτερους εργάτες των ελληνικών παρκέ. Μπορεί να μην διακρινόταν για την αθλητικότητα και το ταλέντο του, αλλά μέσα από σκληρή δουλεία και προπόνηση κατάφερε να καθιερωθεί και να κάνει καριέρα σε πολλές ομάδες της Α1 (ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Πανιώνιος, Άρης). Την φετινή σεζόν αγωνίζεται στην Α2 κατηγορία με την φανέλα του Περιστερίου και θέλει να βοηθήσει τους Πρίγκιπες της Δυτικής όχθης να επιστρέψουν στην Basket League.

Ανδρέας Γλυνιαδάκης 36 ετών σέντερ Α1 Κύμη

Ο Κρητικός σέντερ είναι ο ορισμός του δουλευταρά παίκτη. Έχει κατακτήσει 2 Ευρωλίγκες (2000 Παναθηναϊκός, 2012 Ολυμπιακός), ήταν μέλος της Εθνικής ομάδας μπάσκετ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 και στο Ευρωμπάσκετ του 2009, όπου πήρε το χάλκινο μετάλλιο, ενώ κατάφερε να αγωνιστεί και στο NBA την σεζόν 2006-2007 με τους Σιάτλ Σούπερσονικς (νυν Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ). Την φετινή χρονιά βγάζει το ψωμί του στην ομάδα της Κύμης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ