Ολυμπιακός – Αβενίδα 68-69

Ολυμπιακός – Αβενίδα 68-69

Η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού προηγήθηκε με 68-67 και έφτασε μια ανάσα από την πρώτη της νίκη στην Ευρωλίγκα, αλλά στο τελευταίο δευτερόλεπτο η Ελόνου πέτυχε buzzer beater και χάρισε τη νίκη στην Αβενίδα.

Εφτασαν στην πηγή, αλλά δεν ήπιαν νερό οι Ερυθρόλευκες. Η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού στον αγώνα με την Αβενίδα έφτασε μια ανάσα από την πρώτη της νίκη στην Ευρωλίγκα, αλλά η Ελόνου με buzzer beater ανέτρεψε τα δεδομένα και έδωσε το ροζ φύλλο αγώνα στην ισπανική ομάδα (68-69). Η Νικολοπούλου 7’’ πριν το τέλος είχε κάνει το 68-67 για τις Ερυθρόλευκες και όλα έδειχναν ότι ο Ολυμπιακός θα έσπασε το… ρόδι στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, αλλά η Ελόνου είχε διαφορετική άποψη.

Η Αμερικανίδα πήρε το επιθετικό ριμπάουντ, μετά το άστοχο λέι απ της Σίλβια Ντομίνγκες, σούταρε και σε… νεκρό χρόνο «σκότωσε» τον Ολυμπιακό. Κρίμα για την προσπάθεια των κοριτσιών του Γιώργου Παντελάκη, οι οποίες παρέμειναν χωρίς νίκη στη διοργάνωση, μετά από 7 αγωνιστικές. Οι νταμπλούχες Ελλάδας βρίσκονται στην τελευταία θέση του β’ ομίλου με ρεκόρ 0-7, με την Αβενίδα να έχει πλέον ρεκόρ 4-3 και να φιγουράρει στις πρώτες θέσεις.

Ο Ολυμπιακός μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και προηγήθηκε με 12-8. Οι φιλοξενούμενες αντέδρασαν, έτρεξαν ένα σερί 7-0 και μετέτρεψαν το 12-8 σε 12-15, ενώ το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με την ισπανική ομάδα μπροστά στο σκορ με 21-19. Η Αβενίδα στην αρχή της δεύτερης περιόδου είχε το πάνω χέρι, όμως, οι Ερυθρόλευκες με μεγάλα καλάθια μάζεψαν τα διαφορά και λίγο αργότερα ισοφάρισαν σε 26-26 με την Σταμάτη. Τα μεγάλα σουτ έδωσαν ψυχολογία στις νταμπλούχες Ελλάδας, οι οποίες επέβαλαν το ρυθμό τους και προηγήθηκαν μέχρι και με 7 πόντους (40-33). Οι φιλοξενούμενες ωστόσο με ένα σερί 5-0 μείωσαν σε 40-38, που ήταν και το τελικό σκορ του πρώτου ημιχρόνου. Στο τρίτο δεκάλεπτο η Αβενίδα αιφνιδίασε τις Ερυθρόλευκες και με ένα σερί 6-0 έκανε το 40-44. Οι φωνές του Γιώργου Παντελάκη ξύπνησαν τις παίκτριές του, οι οποίες μείωσαν σε 52-54 και λίγο αργότερα είχαν την ευκαιρία να προηγηθούν, αλλά το τρίποντο της Νικολοπούλου δεν βρήκε στόχο. Αντίθετα, οι Ισπανίδες σκόραραν με την Ερίκα Ντε Σόουζα και πήγαν στην τέταρτη περίοδο με +4 (52-56).

Το θρίλερ συνεχίστηκε στο τέταρτο δεκάλεπτο, με τις Ερυθρόλευκες στο 35’ να ισοφαρίζουν σε 59-59, ενώ 30’’ πριν το τέλος προηγήθηκαν με 66-64 με καλάθι της Παυλοπούλου. Η Αβενίδα με καλάθι και φάουλ της Ρόμπινσον έκανε το 67-66, με τον Ολυμπιακό να απαντάει με την Σπυριδοπούλου 7’’ πριν το τέλος για το 68-67. Οι Ισπανίδες, ωστόσο, δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη, με την Ελόνου να παίρνει το επιθετικό ριμπάουντ και να… σκοτώνει τον Ολυμπιακό σε νεκρό χρόνο, σκορπώντας κατήφεια στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο.

Πρώτη σκόρερ για τις νταμπλούχες Ελλάδας ήταν η Σπυριδοπούλου με 16 πόντους, ενώ πολύ καλή ήταν και η Σταμολάμπρου με 9 πόντους. Στο σημερινό παιχνίδι έκανε επίσης το ντεμπούτο της με την ερυθρόλευκη φανέλα η Ιβάνα Τίκβιτς, η οποία είχε 4 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 19-21, 40-38, 52-56, 68-69.

Περισσότερα σε λίγο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ