Είναι ο Χόλις Τόμπσον ο αντί-Λοτζέσκι;

Είναι ο Χόλις Τόμπσον ο αντί-Λοτζέσκι;

Το καλοκαίρι κύλησε για τον Ολυμπιακό, με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να αναζητά τον παίκτη που θα μπορεί να αγωνιστεί και στο «2» και στο «3», για να ολοκληρώσει έτσι την περιφέρεια του. Να γεμίσει το ρόστερ του και να του δώσει βάθος σε κάθε θέση του. Η αποστολή δεν ήταν εύκολη, γιατί στην μετά-Λοτζέσκι εποχή, […]

Το καλοκαίρι κύλησε για τον Ολυμπιακό, με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να αναζητά τον παίκτη που θα μπορεί να αγωνιστεί και στο «2» και στο «3», για να ολοκληρώσει έτσι την περιφέρεια του. Να γεμίσει το ρόστερ του και να του δώσει βάθος σε κάθε θέση του.

Η αποστολή δεν ήταν εύκολη, γιατί στην μετά-Λοτζέσκι εποχή, οι «ερυθρόλευκοι» θα έπρεπε να αποκτήσουν έναν αθλητή με την ίδια προσαρμοστικότητα αλλά και ίσως παραπάνω στοιχεία στο παιχνίδι του από τον Αμερικανό με βέλγικο διαβατήριο, νυν φόργουορντ του Παναθηναϊκού.

Η λύση του Χόλις Τόμπσον, ακούστηκε ως χαρμόσυνη είδηση για τους φίλους του Ολυμπιακού, αλλά γέμισε και με απορίες όσους ασχολούνται με την καθημερινότητα της ομάδας του Πειραιά. «Μα με τρία τριάρια πως θα κυλήσει η σεζόν; Ποιοι θα παίζουν;», ηταν το βασικό ερώτημα όλων, αφού το αρχικό πλάνο ήταν ο παίκτης που θα έρθει να παίζει δύο θέσεις στην περιφέρεια.

Δεν ενόχλησε αυτό πάντως τον Σφαιρόπουλο. Ο Αμερικανός πρώην παίκτης των Σίξερς, με το καλημερα έχει αποδείξει ότι ταιριάζει γάντι στην ιδιοσυγκρασία του Ολυμπιακού και στις απαιτήσεις του Ελληνα τεχνικού. Χωρίς καν την αύρα του ΝΒΑερ, ο Τόμπσον παίζει για το σύνολο, δεν εκβιάζει καταστάσεις στο παρκέ και παρότι για πρώτη φορά στην καριέρα του αγωνίζεται μακριά από τις ΗΠΑ, μοιάζει ως… βετεράνος παίκτης Ευρωλίγκας.

Το σημαντικό ερώτημα όμως είναι ένα. Είναι ο Χόλις Τόμπσον ο αντί-Λοτζέσκι για τον Ολυμπιακό; Η απάντηση είναι όχι, αφού δεν έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με τον «Λότζο».

Ο πρώην φόργουορντ των Πειραιωτών είχε κάνει σαφώς ανώτερο επιθετικά ξεκίνημα στους «ερυθρόλευκους» την σεζόν 2013-14, έχοντας 12 πόντους με την Μάλαγα (3/4 τρίποντα) και 15 πόντους με την Γαλατάσαραι (2/4 τρίποντα). Από την άλλη δεν ήταν ποτέ ο παίκτης που προσφέρει στις αθόρυβες δουλειές στο παρκέ.

Ο Τόμπσον όμως είναι. Πιέζει καλά την μπάλα, είναι αμυντικός που ανεβάζει ρυθμούς και για την περίοδο που παίζει στον ευρωπαϊκό τρόπο παιχνιδιού, δείχνει πως ακολουθεί κατά γράμμα τις εντολές του προπονητή του, αφομοιώνοντας στο έπακρο το ρόλο του.

Επιθετικά βρίσκει τον ρυθμό του και τα δείγματα γραφής είναι άκρως ενθαρρυντικά. Το σημαντικότερο όλων; Εχει κάνει ήδη… γκελ προς τον κόσμο των «ερυθρόλευκων» που είναι πάντα απαιτητικός. Οι προσδοκίες είναι τεράστιες προς τον πρώην ΝΒΑερ, που ηρθε στην Ευρώπη για να αποδείξει πράγματα και να γίνει πρωταγωνιστής, έτσι ώστε να γυρίσει στην πατρίδα του και να διεκδικήσει συμβόλαιο με ρόλο σε ομάδα του κορυφαίου πρωταθλήματος του πλανήτη. Θα ξεπεράσει τον Λοτζέσκι σε προσφορά; Μόνο ο ίδιος μπορεί να το γνωρίζει και θα μας το δείξει η ιστορία…

Αναλυτικά οι αριθμοί του Χόλις Τόμπσον με την φανέλα του Ολυμπιακού

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ
VS Τρίκαλα: 21:00 λεπτά, 15 π., 2/5 βολές, 5/7 διπ., 1/4 τριπ., 4 ριμπ.

Stoiximan Basket League
VS Παναθηναϊκός: 26:56 λεπτά, 13 π., 0/0 βολές, 5/8 διπ., 1/5 τριπ., 4 ριμπ.
VS Κύμη: 25:35 λεπτά, 18 π., 2/2 βολές, 5/6 διπ., 2/4 τριπ., 3 ριμπ.

EΥΡΩΛΙΓΚΑ
VS Μπασκόνια: 20:55 λεπτά, 8 π., 0/0 βολές, 4/8 διπ., 0/4 τριπ., 7 ριμπ.
VS Μάλαγα: 19:25 λεπτά, 15 π., 5/6 βολές, 2/2 διπ., 2/4 τριπ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ