ΚΑΕ Άρης: «Ρόι Τάρπλεϊ θα ζεις για πάντα στις καρδιές μας»

ΚΑΕ Άρης: «Ρόι Τάρπλεϊ θα ζεις για πάντα στις καρδιές μας»

Το μήνυμα των κίτρινων για την επέτειο θανάτου του διάσημου Αμερικανού σέντερ.

Η ΚΑΕ Άρης τίμησε τη μνήμη του Ρόι Τάρπλεϊ, που πέθανε τέσσερα χρόνια σαν σήμερα (09/01) λόγω προβλήματος στο συκώτι από κατάχρηση αλκοόλ.

Τον Αμερικανό σέντερ είχαν επιλέξει στο νούμερο 7 του draft οι Ντάλας Μάβερικς το 1986, ενώ στην πρώτη του χρονιά αναδείχτηκε στην κορυφαία πεντάδα των rookies και καλύτερος έκτος παίκτης του ΝΒΑ, όμως η συνέχεια της καριέρας του δεν ήταν ανάλογη, λόγω της κακής εξωγηπεδικής του ζωής.

Το 1993 ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Άρη και στη σεζόν που αγωνίστηκε με τη φανέλα του κατέκτησε το Κύπελλο Ευρώπης με νίκη επί της Εφές Πίλσεν.

Την επόμενη χρονιά αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό, όταν και οι ερυθρόλευκοι πήραν το νταμπλ και έφτασαν στον τελικό της Ευρωλίγκας, όπου γνώρισαν την ήττα από τη Μπανταλόνα.

Έπειτα έπαιξε στον Ηρακλή και το 1999 στον Ίκαρο Καλλιθέας.

Η ανάρτηση της κίτρινης ΚΑΕ αναφέρει τα εξής:

«Τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα (09/01) από την ημέρα που “έφυγε” από τη ζωή ο Ρόι Τάρπλεϊ. Ο θάνατος του, σκόρπισε θλίψη στην οικογένεια του παγκοσμίου μπάσκετ, αλλά και σ’ αυτή του ΑΡΗ, καθώς η ομάδα μας τον έφερε στην Ευρώπη το καλοκαίρι του 1992. Ο Τάρπλεϊ, ένας από τους καλύτερους Αμερικανούς που αγωνίστηκαν στα ευρωπαϊκά γήπεδα, κατέκτησε με τους “κίτρινους” το Κύπελλο Κυπελλούχων το 1993 στον αξέχαστο τελικό με την Εφές Πίλσεν, στο Τορίνο. Ρόι Τάρπλεϊ θα ζεις για πάντα στις καρδιές μας…».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ