Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός 76-68

Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός 76-68

Συγκινητική προσπάθεια από τις νταμπλούχες Ελλάδας απέναντι σε μία ομάδα με τεράστιο μπάτζετ – Κοίταξαν στα μάτια τη Φενέρ, αλλά «λύγισαν» στο τέλος, για την 8η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Σε ένα ακόμα παιχνίδι της Ευρωλίγκας η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού πάλεψε μέχρι το τέλος, αλλά δεν κατάφερε να πετύχει την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση.

Οι Ερυθρόλευκες κοίταξαν στα μάτια την πανίσχυρη Φενερμπαχτσέ, τα έδωσαν όλα στην Πόλη, αλλά στο τέλος ηττήθηκαν με 76-68, για την 8η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Το συγκρότημα του Γιώργου Παντελάκη χτύπησε στα ίσια το παιχνίδι απέναντι σε μια ομάδα με τεράστιο μπάτζετ και απέδειξε ότι μπορεί να παίξει μπάσκετ πολύ υψηλού επιπέδου. Το τελικό αποτέλεσμα αφήνει πικρή γεύση στις νταμπλούχες Ελλάδας, οι οποίες όμως κέρδισαν πολύτιμες εμπειρίες που θα τους φανούν χρήσιμες ενόψει των δύσκολων αναμετρήσεων που ακολουθούν.

Οι φιλοξενούμενες πλήρωσαν ακριβά το «νεκρό» διάστημα που είχαν στην αρχή του τέταρτου δεκαλέπτου και παρά την υπερπροσπάθεια που έκαναν στο τέλος δεν κατάφεραν να κάνουν την υπέρβαση.

Πρώτη σκόρερ για τον Ολυμπιακό, ο οποίος παρέμεινε χωρίς νίκη στη διοργάνωση (0-8), ήταν η Σπυριδοπούλου με 23 πόντους, ενώ διψήφιο αριθμό πόντων είχαν επίσης οι Τζέσικα Τόμας και Πηνελόπη Παυλοπούλου με 12 και 10 πόντους αντίστοιχα.

Αιφνιδιάστηκε ο Ολυμπιακός

Η Φενερμπαχτσέ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκε γρήγορα με 6-0, προτού η Σπυριδοπούλου πετύχει το πρώτο «ερυθρόλευκο» καλάθι. Η τούρκικη ομάδα είχε το πάνω χέρι σε όλο το πρώτο δεκάλεπτο, το οποίο ολοκληρώθηκε με το συγκρότημα του Βαλερί Γκαρνιέρ μπροστά στο σκορ με 22-12. Στη δεύτερη περίοδο οι Ερυθρόλευκες βελτιώθηκαν στην επίθεση και έσφιξαν την άμυνά τους, ροκανίζοντας τη διαφορά. Η Σωτηρίου μείωσε σε 26-19 και στη συνέχεια με γκολ φάουλ έκανε το 26-22. Οι Βον και Χάρτλεϊ πέτυχαν σερί καλάθια για το +6 της Φενέρ (33-27), όμως η Τόμας μείωσε εκ νέου σε 33-29, ενώ η κόρνα για τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου βρήκε τον Ολυμπιακό στο -3 (40-37).

Πάλεψαν οι Ερυθρόλευκες, πλήρωσαν ακριβά το μπλακ άουτ

Στο τρίτο δεκάλεπτο η τούρκικη ομάδα είχε το προβάδισμα, αλλά οι Ερυθρόλευκες ήταν κοντά στο σκορ. Τρία λεπτά πριν το τέλος η Φενέρ ήταν μπροστά με 56-52, με την ομάδα του Γιώργου Παντελάκη να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής. Η τρίτη περίοδο έκλεισε με την τούρκικη ομάδα στο +6 (61-55), με τον Ολυμπιακό στην αρχή του τέταρτου δεκαλέπτου να μειώνει αρχικά στους 2 (61-59) και στη συνέχεια να ισοφαρίζει σε 61-61 με την Σπυριδοπούλου. Σε εκείνο το σημείο οι Ερυθρόλευκες έπαθαν μπλακ – άουτ, με τη Φενέρ να τρέχει ένα σερί 9-0 για το 70-61. Οι Τουρκάλες έβαλαν τις βάσεις για τη νίκη, με τον Ολυμπιακό να κάνει υπερπροσπάθεια στα τελευταία λεπτά, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Το τελικό 76-68 βρήκε τη Φενέρ νικήτρια και τον Ολυμπιακό στο 0-8, αλλά γεμάτο πολύτιμες εμπειρίες ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Τα δεκάλεπτα: 22-12, 40-37, 61-55, 76-68

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ