Προμηθέας : Η νέα δύναμη

Προμηθέας : Η νέα δύναμη

Η νίκη του Προμηθέα επί του Άρη με διαφορά 30 πόντων προκάλεσε αίσθηση στους Έλληνες φιλάθλους. Για τους πιο μυημένους βέβαια η έκπληξη δεν ήταν τόσο μεγάλη, γιατί η ομάδα της Πάτρας τα τελευταία χρόνια έχει δείξει ότι έχει τις προϋποθέσεις για να εξελιχθεί στη νέα δύναμη του ελληνικού μπάσκετ, ενώ από την άλλη πλευρά […]

Η νίκη του Προμηθέα επί του Άρη με διαφορά 30 πόντων προκάλεσε αίσθηση στους Έλληνες φιλάθλους. Για τους πιο μυημένους βέβαια η έκπληξη δεν ήταν τόσο μεγάλη, γιατί η ομάδα της Πάτρας τα τελευταία χρόνια έχει δείξει ότι έχει τις προϋποθέσεις για να εξελιχθεί στη νέα δύναμη του ελληνικού μπάσκετ, ενώ από την άλλη πλευρά τους «κίτρινους»… πνίγουν τα προβλήματα, οικονομικά και διοικητικά.

Το… μυστικό της επιτυχίας του Προμηθέα προέρχεται από την αγαπημένη συνήθεια των Ελλήνων: Τον καφέ. Ο άνθρωπος που άλλαξε την ιστορία του συλλόγου, που ιδρύθηκε πριν από 32 χρόνια, το 1985, είναι ο Βαγγέλης Λιόλιος. Ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας καφέ «Coffee Island». Φανατικός μπασκετόφιλος, ο Λιόλιος θέλει να δημιουργήσει στην Πάτρα, μια ομάδα, που δεν θα είναι… κομήτης στο ελληνικό μπάσκετ, αλλά θα έχει ισχυρές βάσεις. Γι’ αυτό δεν ενδιαφέρεται μόνο για την πορεία της πρώτης ομάδας, αλλά επενδύει και στις υποδομές.

Πριν μερικά χρόνια με τεχνικό σύμβουλο των ακαδημιών τον Κώστα Μίσσα, άρχισε να λειτουργεί στον Προμηθέα πρόγραμμα με σκοπό την ανάδειξη νέων ταλέντων. Ο Προμηθέας συγκέντρωσε στην Πάτρα ταλέντα από όλη την Ελλάδα με σκοπό σταδιακά να τα προωθήσει στην πρώτη ομάδα. Τα τμήματα υποδομής του Προμηθέα κυριαρχούν στην περιφέρεια της Αχαΐας, ενώ διακρίνονται και στα πανελλήνια πρωταθλήματα.

Από το 2007 που ανέλαβε ο Λιόλιος την διοίκηση της ομάδας ο Προμηθέας ανέβηκε… τρένο από την τελευταία κατηγορία στην Basket League σε διάστημα εννέα χρόνων. Την περασμένη σεζόν η ομάδα της Πάτρας εξασφάλισε με άνεση την παραμονή στην «μεγάλη κατηγορία» και για μια νίκη δεν προκρίθηκε στα πλέι οφ, ενώ η μεγάλη ομάδα της αχαϊκής πρωτεύουσας ο Απόλλωνας έπαιρνε τον δρόμο προς την Α2.

Το περασμένο καλοκαίρι ο Λιόλιος συνέχισε την σημαντική επένδυση του στην ομάδα και στην Πάτρα, ήρθαν αξιόλογοι παίκτες, όπως ο Μίλαν Μιλόσεβιτς της ΑΕΚ, ο Ολεξάντερ Λίποβι, διεθνής Ουκρανός από τα Τρίκαλα, ο Χρήστος Σαλούστρος, που πριν από μερικές ημέρες φόρεσε για πρώτη φορά στην καριέρα του την φανέλα της Εθνικής, οι Αμερικανοί Τρέβορ Ρέλεφορντ, Λάνγκστον Χολ, για να πλαισιώσουν τον Μουχάμεντ Φαγιέ και τον Νίκο Γκίκα, ο οποίος, επίσης, έγινε διεθνής στους προκριματικούς αγώνες για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019.

Στον πάγκο επέστρεψε ο προπονητής που ανέβασε την ομάδα από τις τοπικές κατηγορίες στην Α1, Μάκης Γιατράς, ο οποίος μέχρι τώρα στο ντεμπούτο του στην Basket League καθοδηγεί άψογα την ομάδα (6 νίκες στις πρώτες επτά αγωνιστικές) και συστήνει σε όλους να μείνουν ταπεινοί εν όψει της συνέχειας της σεζόν. Ο Προμηθέας δείχνει ικανός να εκπλήξει ακόμη περισσότερο στην συνέχεια!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ