Ολυμπιακός – Εσπερίδες 84-39

Ολυμπιακός – Εσπερίδες 84-39

Οι νταμπλούχες Ελλάδας διέλυσαν με 84-39 τις Εσπερίδες και έκαναν το «11 στα 11» στο φετινό πρωτάθλημα – Επόμενος αντίπαλος για τις Ερυθρόλευκες η Χατάι.

Πολύ χαμηλό αποδείχθηκε το εμπόδιο των Εσπερίδων για τη γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού. Οι Ερυθρόλευκες κυριάρχησαν απόλυτα στο παρκέ του ΔΑΚ Γλυφάδας και επικράτησαν εύκολα με 84-39, για την 11η αγωνιστική της Α1.

Πρώτη σκόρερ για την ομάδα του Γιώργου Παντελάκη ήταν η Τόμας με 16 πόντους, ενώ από κοντά ακολούθησε η Λίτσι με 11. Από τις Εσπερίδες 9 πόντους πέτυχε η Στεφάτου, ενώ καμία παίκτρια δεν είχε διψήφιο αριθμό.

Στα του αγώνα, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά και έδειξε από την αρχή τις διαθέσεις του. Οι νταμπλούχες Ελλάδας στο πρώτο δεκάλεπτο σκόραραν 29 πόντους έναντι μόλις 8 των Εσπερίδων. Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στη δεύτερη περίοδο, με το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται με τις Ερυθρόλευκες στο +21 (45-24).

Οι παίκτες του Παντελάκη στην επανάληψη παρέμειναν σοβαρές και χωρίς να φορτσάρουν ιδιαίτερα επικράτησαν με 84-39. Το τελικό σκορ αποτυπώνει πλήρως την εικόνα του αγώνα, αλλά και τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων. Ο Ολυμπιακός πλέον αφήνει πίσω του το ματς με τις Εσπερίδες και στρέφει το βλέμματα του στον αγώνα με την Χατάι για την Ευρωλίγκα.

Τα δεκάλεπτα: 29-8, 45-24, 59-33, 84-39

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Παντελάκης): Τόμας 16 (2/6 τριπ., 4/4 διπ.), Μάζιτς 4 (7 ριμπ., 3 κλεψ.), Σταμάτη 3 (3 ασ.), Αυτζή 1, Σπυριδοπούλου 5 (1/1 τριπ., 3 κλεψ.), Παυλοπούλου 5 (1/2 τριπ., 4 ριμπ.), Νικολοπούλου 5 (9 ριμπ., 3 ασ., 2 κλεψ., 3 κοψ.), Σωτηρίου 5 (5 ριμπ.), Λίτση 11 (5/10 δίπ.), Τζόνσον 9 (2/2 δίπ., 7 ριμπ.), Κοσμά 6 (1/3 διπ.), Σταμολάμπρου 14 (2/3 τρίπ.).

Εσπερίδες (Σκληρός): Λούνα-Κάστρο 3 (1), Μαρσίντα 2, Ουίλιαμς 1, Δανούση 2, Ευμορφοπούλου 2, Στεφάτου 9 (1), Κεχαγιά, Κόρτνεϊ 6 (1), Πατεράκη 8 (1), Μπαλιούση 2, Στεργιοπούλου 4, Σπηλιώτη.

Ο Γιώργος Παντελάκης τόνισε μετά το παιχνίδι ότι: «Είμαι ικανοποιημένος από την απόδοση των αθλητριών μου, παίξαμε αρκετά καλά και κλείσαμε ιδανικά τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος. Δοκιμάσαμε κάποια πράγματα ενόψει της Hatay BB και τώρα στρέφουμε 100% την προσοχή μας σε αυτό το ματς. Θέλουμε τον κόσμο στο πλευρό μας στο ΣΕΦ την Τρίτη,  να μας βοηθήσει και να μας δώσει την ενέργεια που χρειαζόμαστε. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για μας και τους θέλουμε δίπλα μας σε ένα ματς τελικό για να διατηρήσουμε τις ελπίδες μας για την πρόκριση στο Eurocup».

Η Αγγελική Νικολοπούλου δήλωσε μετά το ματς ότι: «Τελείωσε ένα ακόμα παιχνίδι στην Ελλάδα και για μας αυτό που θέλουμε είναι να βελτιωνόμαστε.  Σκοπός μας είναι να δουλεύουμε κάποια πράγματα και να τα βγάζουμε στον παρκέ για να γινόμαστε καλύτεροι. Με τις Εσπερίδες αποφασίσαμε να τρέξουμε και να πιέσουμε στην άμυνα. Από εκεί και πέρα κοιτάμε το παιχνίδι της Τρίτης με την Hatay BB, που αγωνιζόμαστε απέναντι σε έναν δύσκολο αντίπαλο και θέλουμε πολύ το θετικό αποτέλεσμα. Είναι κομβικό παιχνίδι για μας και θέλουμε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο δίπλα μας για να μας δώσει ώθηση στην προσπάθειά μας για την πρόκριση στο Eurocup».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ