Λαύριο : Το λιμάνι των ονείρων

Λαύριο : Το λιμάνι των ονείρων

Το Λαύριο μπήκε στον μπασκετικό χάρτη από το… παράθυρο πριν από δύο χρόνια, αλλά από τότε κάνει συνεχώς υπερβάσεις.

Το Λαύριο μπήκε στον μπασκετικό χάρτη από το… παράθυρο πριν από δύο χρόνια, αλλά από τότε κάνει συνεχώς υπερβάσεις.

Τι εννοούμε από το… παράθυρο; Τον Σεπτέμβριο του 2015 ο ΚΑΟ Δράμας αποφάσισε να αποσυρθεί από την Basket League λόγω οικονομικών προβλημάτων και την θέση του πήρε το Λαύριο, που είχε τερματίσει στην τρίτη θέση της τελικής βαθμολογίας της Α2 και ήταν η επόμενη ομάδα που είχε δικαίωμα ανόδου.

Κάθε χρόνο και μια υπέρβαση

Μετά από 7 χρόνια στην Α2, η ομάδα της Λαυρεωτικής κλήθηκε μέσα σε λίγες εβδομάδες να δημιουργήσει ομάδα για την Α1. Παρόλα αυτά τα κατάφερε περίφημα, καθώς εξασφάλισε με άνεση την παραμονή στην «μεγάλη κατηγορία». Την επόμενη αγωνιστική χρονιά, 2016-17, το Λαύριο έκανε ένα ακόμη βήμα παραπάνω: Εξασφάλισε την συμμετοχή του στα πλέι οφ, τερματίζοντας στην όγδοη θέση της τελικής βαθμολογίας της Basket League.

Την φετινή σεζόν δείχνει ικανό για ακόμη καλύτερη πορεία: Νίκησε την ΑΕΚ την Κυριακή (3/12), πέρασε με τρόπο επιβλητικό από τις έδρες του Ρεθύμνου και του Κοροίβου και φιγουράρει μόνο τέταρτο στην βαθμολογία της Basket League μετά τις πρώτες επτά αγωνιστικές της κανονικής περιόδου. Οι μεταγραφές που έγιναν το περασμένο καλοκαίρι ήταν εξαιρετικές με πρώτη εκείνη του Αμερικανού περιφερειακού Μακένζι Μουρ.

Οι παρέες φτιάχνουν ιστορία

Το Λαύριο που ιδρύθηκε το 1990, επιβεβαιώνει ότι την ιστορία την φτιάχνουν οι παρέες. Ο Χρήστος Σερέλης, βρίσκεται στο «τιμόνι» της ομάδας για 14η σεζόν και είναι «γέννημα θρέμμα» του συλλόγου. Ήταν παίκτης από την πρώτη ημέρα της ίδρυσης του Λαυρίου και στην συνέχεια ανέλαβε προπονητής της.

Παρότι προπονητής στην επαγγελματική κατηγορία δηλώνει και είναι χομπίστας! Τα πρωινά εργάζεται στον Οργανισμό Λιμένος Λαυρίου και τα απογεύματα καθοδηγεί την αγαπημένη ομάδα του. «Το Λαύριο είναι μια οικογένεια», δηλώνει ο Σερέλης και εξηγεί: «Γι’ αυτό όταν επιλέγω κάποιον παίκτη για την ομάδα το πρώτο που κοιτάω είναι ο χαρακτήρας του. Πρέπει να… κολλήσει με το οικογενειακό κλίμα του Λαυρίου. Ομάδες όπως το Λαύριο δεν πρέπει να χάσουν το κλίμα και την έννοια της οικογένειας. Το επαγγελματικό, το απρόσωπο δεν ταιριάζει στο Λαύριο».

Στην διοίκηση της ομάδας βρίσκονται άνθρωποι, που είναι στο Λαύριο από την πρώτη ημέρα της ίδρυσης της, όπως ο Κώστας Αθανασόπουλος και άλλοι που προστέθηκαν στην πορεία. Όπως ο πρόεδρος της ΚΑΕ Γιάννης Ψαρράκης.

Η έννοια παρέα που επικρατεί στο Λαύριο φαίνεται και από το γεγονός ότι ο αρχηγός Σάκης Γιαννακόπουλος, διανύει την 13η σεζόν του στην ομάδα! Αγωνίζεται στο Λαύριο από την εποχή που έπαιζε στην Γ’ Εθνική.

«Να μην ξεχάσουμε από που ξεκινήσαμε»

Στο Λαύριο γνωρίζουν καλά ότι το κάθε βήμα τους πρέπει να είναι μελετημένο. «Είμαστε μια επαρχία της Ανατολικής Αττικής, μπήκαμε στο μπασκετικό… χάρτη και προτιμώ η ομάδα να κάνει βήματα αργά και σταθερά και να μην έχει πορεία «κομήτης», εξηγεί ο Χρήστος Σερέλης, που συστήνει σε όλους όσους βρίσκονται γύρω από το Λαύριο: «Οι Λαυριώτες δεν θέλω να ξεχάσουν ποτέ από που ξεκινήσαμε, που βρισκόμαστε τώρα και να μην σταματήσουν να χαίρονται το τώρα. Ισχύει για όλους αυτό, ακόμη και για μένα. Στην ζωή ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει, γι’ αυτό είναι σημαντικό να χαιρόμαστε το τώρα. Μακάρι το τώρα, να το έχουμε μετά από πολλά χρόνια ως ανάμνηση.

Πρέπει να χαιρόμαστε την στιγμή, γιατί βλέπουμε ομάδες που είχαμε ως πρότυπα όπως το Περιστέρι, το Μαρούσι, ο Πανιώνιος, η Νήαρ Ηστ, το Παγκράτι, μετά από ένα τεράστιο κύκλο που έκαναν, προσπαθούν να ορθοποδήσουν παρότι έχουν περισσότερο κόσμο από εμάς».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ