ΓΑΣ Καλυβίων – Ολυμπιακός 75-84

ΓΑΣ Καλυβίων – Ολυμπιακός 75-84

Η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού νίκησε εύκολα εκτός έδρας τα Καλύβια με 84-75 και συνέχισε την αήττητη πορεία της στο πρωτάθλημα της Α1.

Ασταμάτητη είναι η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού! Οι Ερυθρόλευκες πέρασαν και από τα Καλύβια, επικρατώντας της τοπικής ομάδας με 84-75 και πέτυχαν την 12η νίκη τους σε ισάριθμα παιχνίδια στο φετινό πρωτάθλημα.

Η ομάδα του Παντελάκη διεύρυνε το νικηφόρο σερί που τρέχει τα τελευταία χρόνια στις εγχώριες διοργανώσεις και έδειξε για μια ακόμα φορά ότι δεν έχει αντίπαλο στην Ελλάδα. Πρώτη σκόρερ για τον Ολυμπιακό ήταν η Κατερίνα Σωτηρίου με 21 πόντους, ενώ από κοντά ακολούθησαν οι Τόμας με 16, Νικολοπούλου 12, Τίκβιτς 11 και Τζόνσον με 10. Από τις γηπεδούχες ξεχώρισαν οι Αλιξ και Ντέιβις με 25 και 19 πόντους αντίστοιχα.

Οι νταμπλούχες πλέον αφήνουν πίσω τους την αναμέτρηση με τα Καλύβια και στρέφουν το βλέμμα τους στο παιχνίδι που ακολουθεί με την Ρίγα για την Ευρωλίγκα.

Η εικόνα του αγώνα:

Ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος να καθαρίσει από νωρίς το παιχνίδι. Οι παίκτριες του Παντελάκη στο πρώτο δεκάλεπτο «έπνιξαν» τα Καλύβια με την πιεστική άμυνά τους και με εξαιρετικές επιλογές στην επίθεση προηγήθηκαν με 27-11. Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τις Ερυθρόλευκες να κλείνουν το πρώτο μέρος στο +4 (48-34). Στο δεύτερο ημίχρονο οι νταμπλούχες Ελλάδας έκαναν συντήρηση δυνάμεων και χωρίς να αντιμετωπίσουν το παραμικρό πρόβλημα έφτασαν στη νίκη με 84-75.

Τα δεκάλεπτα: 11-27,34-48, 46-72,75-84

ΓΑΣ Καλυβίων (Αναγνώστου): Αλιξ 25 (8), Ντέιβις 19, Ρεντζεπέρη, Κόνιαλη 17 (1), Πολίτη, Μαστρογιαννίδου 6 (2), Σκαρέντζου, Γιαρόζ 6, Σταμάτη Γ. 2.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Παντελάκης): Τόμας 16 (4/4 τρ., 6 ριμπ., 2 κλεψ.), Σταμάτη 5, Αυτζή 2 (2 ασ.), Σπυριδοπούλου 5 (1/3 τρ., 6 ριμπ.), Παυλοπούλου, Νικολοπούλου 12 (6/8 δίπ., 4 ριμπ., 3 ασ.), Σωτηρίου 21 (6/8 διπ., 3/6 τρ.), Τίβκιτς 11 (5/8 διπ., 3 ριμπ.), Λίτση, Τζόνσον 10 (4/9 διπ., 11 ριμπ.), Κοσμά 2, Σταμολάμπρου.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Παντελάκης, δήλωσε: «Κατακτήσαμε άλλη μια νίκη για το πρωτάθλημα. Για 30 λεπτά ήμασταν πάρα πολύ καλοί αλλά τα Καλύβια έχουν μια πολύ καλή ομάδα.  Στο τελευταίο δεκάλεπτο ανοίξαμε λίγο το ροτέισον, ξεκουράσαμε την Σταμολάμπρου και την Παυλοπούλου που το είχαν ανάγκη.  Η διαφορά έπεσε στο τέλος γιατί έβαλε ο αντίπαλος κάποια σουτ από την περιφέρεια. Εμείς κρατάμε τη νίκη και το θετικό είναι ότι δουλέψαμε κάποια πράγματα για το επόμενο μας παιχνίδι στην Ευρωλίγκα»

Από την πλευρά της η Κατερίνα Σωτηρίου ανέφερε: «Αρχικά θέλω να πω συγχαρητήρια στην ομάδα των Καλυβίων για την προσπάθεια της. Ήταν ανταγωνιστική απέναντι μας και μας πίεσε στο τέλος.  Είναι πολύ σημαντικό για μας να έχουμε καλούς αντιπάλους γιατί αυτό μας δίνει την δυνατότητα για να δουλεύουμε παράλληλα και για την Ευρώπη.  Συγχαρητήρια στην ομάδα μου για τη νίκη και αυτό κρατάμε σήμερα.  Θεωρώ ότι είναι μια δύσκολη εβδομάδα για εμάς για τον εγωισμό μας μετά το χαμένο ευρωπαϊκό μας παιχνίδι με την Hatay BB. Πρέπει να το ξεπεράσουμε, έτσι είναι ο πρωταθλητισμός και πρέπει εμείς σιγά σιγά να δουλεύουμε για να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο μπορούμε στην Ευρώπη και να παραμείνουμε αήττητοι σε όλες τις εγχώριες διοργανώσεις».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ