Τα κλειδιά τoυ κιτρινόμαυρου θριάμβου κόντρα στη Σαν Λορέντζο (vids)

Τα κλειδιά τoυ κιτρινόμαυρου θριάμβου κόντρα στη Σαν Λορέντζο (vids)

Η σημασία του σουτ τριών πόντων και ο παράγοντας Delroy James…

Η ΑΕΚ τα κατάφερε! Ξεπέρασε το μουδιασμένο ξεκίνημα των πρώτων λεπτών του αγώνα, κατορθώνοντας να επικρατήσει επί της Σαν Λορέντζο με σκορ 64-86. Με αυτόν τον τρόπο, προκρίθηκε για παρθενική φορά στην ιστορία της στον τελικό του Διηπειρωτικού Κυπέλλου. Τρομερά πράγματα από μια ομάδα που φροντίζει να επιβεβαιώνει σε κάθε κυριολεκτικά ευκαιρία, πως πλέον έχει αλλάξει για τα καλά επίπεδο. Η νίκη κόντρα στους Αργεντινούς, αποτελεί ταυτόχρονα και μια προσωπική δικαίωση για τον Luca Bianchi, ο οποίος βλέπει τη δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις να αποδίδει καρπούς. Η Ένωση βελτιώνεται σταθερά από το ξεκίνημα της σεζόν και λογικά, ήρθε το πλήρωμα του χρόνου ώστε να γευτεί τους καρπούς των κόπων της. Άπαντες στο εσωτερικό του οργανισμού, έχουν το δικό τους μερίδιο στην επιτυχία: η διοίκηση, ο προπονητής, οι παίκτες.

Για να περάσουμε σιγά σιγά στον αγώνα, νομίζω πως η εξέλιξη του δεν προσφέρεται για πολλές αναλύσεις. Με εξαίρεση το εισαγωγικό πεντάλεπτο, η ΑΕΚ επέβαλε πλήρως τη θέληση της στο γήπεδο και δεν άφησε κανένα περιθώριο για δεύτερες σκέψεις στον αντίπαλο. Η κυριαρχία των Κιτρινόμαυρων ήταν συντριπτική – άλλωστε η ποιοτική διαφορά των δύο μονομάχων, φάνταζε εκ προοιμίου σχεδόν αδύνατο να καλυφθεί. Η Ένωση άσκησε αφόρητη πίεση πάνω στη μπάλα υποχρεώνοντας τη Σαν Λορέντζο να υποπέσει σε 20 ολόκληρα λάθη, αρκετά από τα οποία μεταφράστηκαν σε εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό. Ειδικά οι άμυνες του Θίοντορ στην ντρίμπλα του επιθετικού είναι ώρες ώρες απολαυστικές.

https://streamable.com/8eags

Επιπλέον ενεργοποίησε την πυροβολαρχία της, σουτάροντας και ευστοχώντας αδιάκοπα πίσω από το τόξο. (12/26 = 46.5%). Η ελληνική ομάδα έχει την πολυτέλεια να διαθέτει ορισμένους δολοφονικούς σουτέρ στο ρόστερ της (Σάκοτα/Γιαννόπουλος), οι οποίοι εγγυώνται την δημιουργία των κατάλληλων χώρων στην επίθεση της.

Για παράδειγμα, προσέξτε την παρακάτω φάσεις. Ο James διαβάζει εγκαίρως την λάθος τοποθέτηση της άμυνας. Έτσι αντί να εκβιάσει την προσπάθεια, πασάρει εγκαίρως στην αδύνατη πλευρά, όπου ο Γιαννόπουλος περιμένει υπομονετικά ώστε να εκτελέσει για τρεις. Στο επόμενο στιγμιότυπο παρατηρείστε την φοβερή hook πάσα του Ξανθόπουλου, ξανά προς την αδύνατη πλευρά. Ο Σαντ – Ρός αρχικά προσποιείται και στη συνέχεια χρησιμοποιεί το side step για να απελευθερωθεί από το μαρκάρισμα του αμυντικού.

https://streamable.com/q9pf4

Το μπάσκετ της ΑΕΚ εδράζεται σε μεγάλο βαθμό στα περίφημα βασικά του αθλήματος – τα fundamentals όπως είναι γνωστά στην Αμερική. Βέβαια πάντοτε διαδραματίζει ρόλο και η εκάστοτε βραδιά. Φέρ’ ειπείν όταν ο Θίοντορ πετυχαίνει συστηματικά τέτοιου είδους σουτ, η κατάσταση γίνεται αυτομάτως πολύ δύσκολη για τον αντίπαλο.

https://streamable.com/hgktq

Ένας από τους σπουδαιότερους πρωταγωνιστές του αγώνα για τον Δικέφαλο, ήταν δίχως αμφιβολία ο σχετικά νεοφερμένος Delroy James (15 πόντοι). Ο Αμερικανός προκάλεσε μεγάλη ζημιά στη Σαν Λορέντζο, παραμένοντας επιθετικός καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Η ικανότητα του να εφορμά κάθετα με ντρίμπλα απέναντι στο προσωπικό του αμυντικό, ταιριάζει γάντι στην 5 out offense που επιθυμεί να τρέχει ο Luca Bianchi. Εξαιρετική μεταγραφή για τους Κιτρινόμαυρους, που μπορούν πλέον να αισθάνονται πιο ήσυχοι στις θέσεις της frontcourt.

https://streamable.com/xa22t

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ