Δάφνη Αγίου Δημητρίου – Ολυμπιακός 62-69

Δάφνη Αγίου Δημητρίου – Ολυμπιακός 62-69

Οι Ερυθρόλευκες κέρδισαν την Δάφνη στον Αγιο Δημήτριο με 69-62 και έφτασαν τις 100 σερί νίκες στις εγχώριες διοργανώσεις.

Ασταμάτητη είναι η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού. Οι νταμπλούχες Ελλάδας το απόγευμα της Κυριακής επικράτησαν εκτός έδρας με 69-62 της Δάφνης Αγίου Δημητρίου για την 14η αγωνιστική της Α1 και έφτασαν τις 100 σερί νίκες στις εγχώριες διοργανώσεις.

Συγκεκριμένα, η ομάδα του Γιώργου Παντελάκη με τη σημερινή νίκη επί της Δάφνης μετράει 86 σερί επιτυχίες στο πρωτάθλημα, αλλά και 14 στο Κύπελλο. Ένα ιστορικό ρεκόρ, το οποίο αποδεικνύει περίτρανα ότι οι Ερυθρόλευκες δεν έχουν αντίπαλο στην Ελλάδα.

Στο σημερινό παιχνίδι πρώτη σκόρερ για την ομάδα του Πειραιά ήταν η Τζέσικα Τόμας με 23 πόντους, ενώ την ακολούθησε η Ιβάνα Τίκβιτς με 20 πόντους. Από τις ηττημένες, 16 είχε η Τζέιμς 16 πόντους, ενώ 13 πρόσθεσε η Αλεξανδρή.

Η εικόνα του αγώνα:

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν ισορροπημένο, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι – χέρι στο σκορ. Οι Ερυθρόλευκες προηγήθηκαν με 9-7, με την Δάφνη να κάνει το 14-12 και την Τίκβιτς να διαμορφώνει το 14-14 της πρώτης περιόδου. Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι παίκτριες του Ολυμπιακού ανέβασαν την πίεσή τους στην άμυνα, βρήκαν εύκολους πόντους στην επίθεση και έκλεισαν το ημίχρονο στο +6 (27-33). Η Δάφνη Αγίου Δημητρίου στο δεύτερο ημίχρονο παρέμεινε κοντά στο σκορ, αλλά χωρίς να καταφέρει να απειλήσει τις φιλοξενούμενες. Οι πρωταθλήτριες είχαν το προβάδισμα στο σκορ, ήλεγχαν τον ρυθμό και έφτασαν σε μία ακόμα νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.

Τα δεκάλεπτα: 14-14, 27-33, 46-51, 62-69

Δάφνη Αγίου Δημητρίου (Μπουμπούς): Τζέιμς 16, Σερδαρη, Αλεξανδρή 13, Σουλτάνη , Γούναρη 6 (2), Παγώνη, Τσίκα, Τετένε 4, Σακελλαρίου, Τσίντομ 13, Μπράουν 10 (1).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Παντελάκης): Τόμας 23 (8/13 δίπ., 4 ριμπ.), Σταμάτη 3, Αυτζή 2, Σπυριδοπούλου, Παυλοπούλου  4 (1/1 τρ., 3 ασ.), Νικολοπούλου, Σωτηρίου 8 (2/2 διπ., 4/4 βολ., 4 ριμπ.), Τίκβιτς 20 (8/11 διπ., 7 ριμπ., 6 κλεψ., 4 κοψ., 3 ασ.), Τζόνσον 9 (3/6 διπ.), Κοσμά, Σταμολάμπρου.

Ο Γιώργος Παντελάκης δήλωσε μετά το παιχνίδι ότι: «Κατορθώσαμε και πήραμε μία ακόμα νίκη, φτάνοντας τις 100 συνεχόμενες σε όλες τις εγχώριες διοργανώσεις. Είμαστε σίγουρα χαρούμενοι για αυτό και θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι. Σήμερα προσπαθήσαμε να διαχειριστούμε την κούρασή μας από το παιχνίδι με την Carolo Basket στην Ευρωλίγκα. Παράλληλα δεν χρησιμοποιήσαμε κάποιες από τις αθλήτριές μας για να πάρουν ανάσες. Η Δάφνη είναι μία πολύ καλή ομάδα με έξι πολύ καλές παίκτριες, μας πίεσε πολύ, όμως αυτό που κρατάμε είναι η νίκη».

Η Ιβάνα Τίκβιτς, υποστήριξε μετά την αναμέτρηση πως: «Από την μεριά μου θέλω να ευχαριστήσω τις συμπαίκτριές μου που με έχουν βοηθήσει όλο αυτό το διάστημα για να εγκλιματιστώ στην ομάδα. Ηταν ένα καλό παιχνίδι για μας και συνεχίζουμε αήττητοι στο πρωτάθλημα. Αρχίζω και ανεβάζω ρυθμούς, με βοηθάει πολύ το γεγονός ότι αγωνίζομαι και στο ελληνικό πρωτάθλημα και δίνω πάντα τον καλύτερο εαυτό μου όποτε μου ζητήσει ο προπονητής μου να περάσω στο παρκέ».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ